Doğum kontrol hapı

elifff_____

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
3.641
1.322
63
merhaba herkese
Oldum olası hastaneye gitmekten nefret ediyorum, sormak istediğim şu hastaneye gitmeden eczaneden gidip doğum kontrol hapı almak ne kadar mantıklı verdiğiniz cevaplara göre hastaneye gidicem yada gitmeyeceğim
Bir de şunu merak ediyorum bu hapların içeriği neye göre değişiyor hastaneye gidince kan tahliline göre mi veriyorlar.
Aile hekiminden de alabilir miyim

Bende nefret ederim hastaneydi tahlildi ama hormon testi yaptırıp al bence. İlaç en nihayetinde

ben kadın doğumcuma sormuştum ama tahlil vs istemeden verdi.
sadece koruma amaçlı değil de kist sebebi ile giden bir arkadaşımın durumu ise farklıydı.
siz sadece korunma amaçlı düşünüyorsanız aile hekimize veya aile hekimliğindeki hemşirelere (genelde ebe oluyor en az bir tane) danışabilirsiniz.

Önce doktora git hormon testi yaptır. Sonuçta ağrı kesici almayacaksın. Hormon tahlili öyle uzun uzadıya bir işlem değil sonuçta, sabah gidersin en gec öğleden sonra sonucu alır doktora gösterirsn o da sana hapı yazar. Ağrı kesici alırken bile doktora danışılması gerekirken hormon ilaçlarının böyle rahat bi şekilde kullanılması bana sacma geliyor .

Ne icin kullanacaksin tedavi amacla mi yoksa korunma amacla mi tedavi amcli ise elbette hastaneye gitmen gerekir cunku dr farkli bi hap onerebilir ama korunma amacli ise eczaneye direk gidip alabilirsin

bunlar sonuçta hormon ilacıdır. hele sigara kullanıyorsanız kesinlikle doktor kontrolü olmadan kullanmamalısınız kalp krizini tetikler. ben pko sebebi ile 6 sene kullandım ordan biliorm. önce doktorunla görüşmelisin.

ben kadın doğumcuma sormuştum ama tahlil vs istemeden verdi.
sadece koruma amaçlı değil de kist sebebi ile giden bir arkadaşımın durumu ise farklıydı.
siz sadece korunma amaçlı düşünüyorsanız aile hekimize veya aile hekimliğindeki hemşirelere (genelde ebe oluyor en az bir tane) danışabilirsiniz.
Tahlil istemeden neye göre verdi peki
Önce doktora git hormon testi yaptır. Sonuçta ağrı kesici almayacaksın. Hormon tahlili öyle uzun uzadıya bir işlem değil sonuçta, sabah gidersin en gec öğleden sonra sonucu alır doktora gösterirsn o da sana hapı yazar. Ağrı kesici alırken bile doktora danışılması gerekirken hormon ilaçlarının böyle rahat bi şekilde kullanılması bana sacma geliyor .
Anladım iki kez gidicem yani
Ne icin kullanacaksin tedavi amacla mi yoksa korunma amacla mi tedavi amcli ise elbette hastaneye gitmen gerekir cunku dr farkli bi hap onerebilir ama korunma amacli ise eczaneye direk gidip alabilirsin
Korunma amaçlı
bunlar sonuçta hormon ilacıdır. hele sigara kullanıyorsanız kesinlikle doktor kontrolü olmadan kullanmamalısınız kalp krizini tetikler. ben pko sebebi ile 6 sene kullandım ordan biliorm. önce doktorunla görüşmelisin.
Yok kullanmıyorum sigara

Tahlil istemeden yazan doktorlarda varmış işte
Tahlil istemeden yazan doktorlara neden bakıyorsun ki ? En nihayetinde hormon hapı. Ben evlendigimin ilk haftası korunmak için iğne istedim aile hekimi bana vermedi mesela. (Bazı sebepten dolayı) bende farklı şekilde korundm. Demem o ki git test yaptır

ben doğum kontrol yöntemlerini araştırmış ve hap ile korunmaya karar vermiştim zaten. Ona da en az yan etkilisi hangisidir diye sormuştum. Bana bir kaç kişisel soru sorup şunu kullan dedi.
Anladım ben de yan etkisi en az olanı istiyotum ama koruma derecesi nasıl olur bilemem

Tahlil istemeden yazan doktorlarda varmış işte

Organ mafyası olan doktorlar da var :)

Açıkçası zaten konu tahlil usteyip istememe degil ki. Sizin yasam sartlarınıza, hassasiyetinize, kullandığınız ilaclara ve birtakım özel sebeplerinize göre verir ilacı doktor. Yahut kullanmanızı uygun da görmeyebilir.

Organ mafyası olan doktorlar da var :)

Açıkçası zaten konu tahlil usteyip istememe degil ki. Sizin yasam sartlarınıza, hassasiyetinize, kullandığınız ilaclara ve birtakım özel sebeplerinize göre verir ilacı doktor. Yahut kullanmanızı uygun da görmeyebilir.
Evet belki de

Back
X