- 21 Ekim 2025
- 59
- 60
- 3
- 28
- Konu Sahibi yorgunbirisii
-
Çatçiğiti ne ve döngüyü neden değiştirmek istiyorsunuz?Evleneceğim için ilk kez dkh kullanmak için doktora gittim. Bir ilaç tavsiye etti fakat en basit ilacı unutursam ne yapmalıyım diye sorduğumda bile prespektüsü oku orada yazıyor dedi haliyle kafamda bir sürü soru kaldı. Kendisine döngümü değiştirmek istediğimi söyledim bana ilaca ovulasyon döneminde başlayabileceğimi söyledi. Nasıl, ne zaman başlamam gerektiğini bilmiyorum. Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
En son adet tarihim 3 kasım. İlaç kullanmadan önce normal döngüde Adet olacağım tarih 26 ocak. İlk kez Yazz (24+4)doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum. Ama 24 ocak - 30 ocak arasında regl olmak istemiyorum. İlaca ne zaman başlarsam ve nasıl kullanırsam bunu sağlarım.
Çetçiğiti 2 ocak tarihinde başlamamı önerdi. 2 ocakta başlarsam 26 ocakta tabletler bitiyormuş.
2 ocakta doğum kontrol hapı başlamam mı daha mantıklı yoksa 26 ocakta ara vermeden yeni kutuya devam mı?
Adet günü hesaplama programı ile baktım genelde 1 2 gün haricinde döngüde değişiklik olmuyor ama düşündüğüm gibi 2 ocakta adet başlangıç tarihimin ilk günleri değilse yine de ilaca başlamalı mıyım
O tarihlerde seyahat planlıyorum. Normal adet olacağım tarih ile çakışıyor. Birihtimal adet geciktirici kullanırım dedim ama. Zaten doğum kontrol hapı içiyor olacağım. Hazır dkh başlayacakken belki onun ile geçiştirir diye düşündüm.Çatçiğiti ne ve döngüyü neden değiştirmek istiyorsunuz?
Ben de çok çekiniyorum ama kendimce uygun olanın bu olduğuna karar verdim. Bir denemek istiyorum. Doktor da yeni nesil hapların o kadar yan etkisi olamadığını söylediDöngüyü değiştirmek için ne yapman gerekir bilmiyorum ama doğum kontrol hapını asla tavsiye etmem. Ben çok yan etkisini gördüm.
Tamam da doğal bi gidişat var bedeninizin hormonların kendi belirlediği bir düzen,siz bunu neden bozuyorsunuz ki bi seyahat için?O tarihlerde seyahat planlıyorum. Normal adet olacağım tarih ile çakışıyor. Birihtimal adet geciktirici kullanırım dedim ama. Zaten doğum kontrol hapı içiyor olacağım. Hazır dkh başlayacakken belki onun ile geçiştirir diye düşündüm.
Çetcipiti yapay zeka(chatgbt belki reklam vs. Olur diye yazmak istemedim)
Zaten evleneceğim için dkh başlayacağım. Hormonlarıma müdahele ediyorum. Sorum düzenimi bozar mıyım değil kiTamam da doğal bi gidişat var bedeninizin hormonların kendi belirlediği bir düzen,siz bunu neden bozuyorsunuz ki bi seyahat için?
Merhaba Neden tavsiye etmiyorsunuzDöngüyü değiştirmek için ne yapman gerekir bilmiyorum ama doğum kontrol hapını asla tavsiye etmem. Ben çok yan etkisini gördüm.
Son adet tarihiniz 3 kasım ise ve normal aralıkta devam ediyorsa 1-5 ocak yeni tarihiniz doğru mu?Zaten evleneceğim için dkh başlayacağım. Hormonlarıma müdahele ediyorum. Sorum düzenimi bozar mıyım değil ki
Evet öyle ben de o arada adetin ilk günü dkh başlayacağım ama günü o kadar iyi planlayamıyorum. O yüzden acaba ilk ay ilaca ara vermeden devam etsem ne olur diye düşünüyorumSon adet tarihiniz 3 kasım ise ve normal aralıkta devam ediyorsa 1-5 ocak yeni tarihiniz doğru mu?
Sadece tavsiye yine senin bileceğin iş ama Doğum kontrol hapını kistim için kullanmıştım çok b.ktan bir şey. Eşinizi prezervatif kullanmasına yönlendirin. Hem senin sağlığın açısından hem de dkh'larına nazaran daha iyi koruma sağladığını düşünüyorum. Bu arada hayırlı olsunZaten evleneceğim için dkh başlayacağım. Hormonlarıma müdahele ediyorum. Sorum düzenimi bozar mıyım değil ki
Siz zaten normal döngünüze göreEvet öyle ben de o arada adetin ilk günü dkh başlayacağım ama günü o kadar iyi planlayamıyorum. O yüzden acaba ilk ay ilaca ara vermeden devam etsem ne olur diye düşünüyorum
Qlairistayı öneririm, yazz'ın geliştirilmiş formu. Daha az yan etki gösterilmiş çalışmalarda. Ben de uzun süre kullandım, memnundum o süreçte. Kutudaki rengi farklı olan boş hapları içmeden devam ederseniz adet görmezsiniz.Evet öyle ben de o arada adetin ilk günü dkh başlayacağım ama günü o kadar iyi planlayamıyorum. O yüzden acaba ilk ay ilaca ara vermeden devam etsem ne olur diye düşünüyorum
Peki teşekkür ederim. Adetin 1.günü başladığında koruyuculuk hemen başlıyormuş ama başladıktan 19-20 gün sonra artık koruyuculuk etki eder değil mi risk kalmazSiz zaten normal döngünüze göre
3 Kasım
1-3 Aralık
1-3 Ocakta regl olacaksınız.
Diyelim ki 1 ocakta regl oldunuz yazz kullandınız 28 ocakta biter 29 30 regl başlar ama 3 ocakta regl olursanız 30 31 ocakta olursunuz sıkıntı yok ki.
Adetin ilk günü de başlarsanız ilk ay ek korunma öneriyor doktorlarPeki teşekkür ederim. Adetin 1.günü başladığında koruyuculuk hemen başlıyormuş ama başladıktan 19-20 gün sonra artık koruyuculuk etki eder değil mi risk kalmaz
Tamam eğer tarihleri ayarlayamazsam direkt 2.kutuya geçerim ama ilk kez kullanacağım için ilk kullanımdan ara vermeden 2.kutuya geçersem ne olur diye endişe ediyorum. Hormonlarımı çok fazla etkilemez mi doğru bir şey mi yaparımQlairistayı öneririm, yazz'ın geliştirilmiş formu. Daha az yan etki gösterilmiş çalışmalarda. Ben de uzun süre kullandım, memnundum o süreçte. Kutudaki rengi farklı olan boş hapları içmeden devam ederseniz adet görmezsiniz.
İlaç unutma durumlarında kutuda hangi güne denk gelirse ne yapmak gerektiği ayrıntılı olarak yazıyor. Haftasına göre değiştiği için doktorunuz anlatsa da aklınızda kalmazdı. Ondan anlatmamıştır.
Siz bence adetinizin ilk günü ilk kutuya başlayın ve boş hapları pas geçerek ikinci kutuya devam edin. İkinci kutunun sonundaki boş haplarla beraber adet olursunuz
İlk haftayı pass geçin ikinci hafta garantilenir ama en garantisi özellikle yumurtlama tarihlerinde eşiniz geri çekilsin.Peki teşekkür ederim. Adetin 1.günü başladığında koruyuculuk hemen başlıyormuş ama başladıktan 19-20 gün sonra artık koruyuculuk etki eder değil mi risk kalmaz
Bana doktor adet gününde başla hemen etki eder dedi ama doktordan hiç memnun kalmadım o yüzden sözüne itimat edemiyorumAdetin ilk günü de başlarsanız ilk ay ek korunma öneriyor doktorlar
2-3 aralıkta olursan direkt başlamana gerek yok 28 hap bittiğinde 1-2 ocak olacak ikinci kutu bittiğinde ise 29 30 ocak olacak gerek bile yok yani.Bu arada normal döngün kaç gün?Tamam eğer tarihleri ayarlayamazsam direkt 2.kutuya geçerim ama ilk kez kullanacağım için ilk kullanımdan ara vermeden 2.kutuya geçersem ne olur diye endişe ediyorum. Hormonlarımı çok fazla etkilemez mi doğru bir şey mi yaparım
Aralıkta ilaç başlamam da ocakta başlarım diye düşünüyorum. 28 gün ama geçen ay 2 gün erken oldum o yüzden kafam karışıyor zaten.2-3 aralıkta olursan direkt başlamana gerek yok 28 hap bittiğinde 1-2 ocak olacak ikinci kutu bittiğinde ise 29 30 ocak olacak gerek bile yok yani.Bu arada normal döngün kaç gün?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?