Doğum kontrol hapları... :( lütfen bir bakın

muskulus

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
253
38
298
Merhaba arkadaşlar pcos nedeniyle 2.5 yıldır yasmin kullanıyordum şimdi doktor gynella verdi ama bu doğum kontrol haplarınin hepsinin prospektusunde pıhtılaşma riski yazar hatta pihtidan dolayı ölen bile var ve hala bu hastalığın bir tedavisi yok surekli kullanmam lazım bunu 21 yaşındayım alkol sigara falanda kullanmıyorum ama aşırı panik bir insanım ve bu konuda beni çok korkutuyor :KK43:

Son düzenleme:
Malesef hepsinde yazar bu .Ama dusük dozajli ve farkli olanlar var ama dr un bir bildiği vardır heralde.

5 yıldan uzun kullanımlar ve 35 yaşından sonraki kullanımlar daha riskli, genç yaşta sigara içmiyorsan sıkıntı olmaz. Ailende pıhtı vs rahatsızlık varsa dikkatli ol ama.

Valla doktorlar bu hapı veriyolar pko için ama bi halta yaradığı yok.
Çünkü hapların tedavi edici bi özelliği yok, sadece sendrom gideriyolar.
Bıraktığın an aynı dertler devam.Bence soğan kürünü bi dene.
Ben de yıllarca kullandım bıraktım şimdi başladığım yerdeyim keşke kullanmasaydım diyorum.
Bende çarpıntı yaptı çok ve kanımı yoğunlaştırdı.

Doktorum pko baslangici demisti 3 sene evvel ama ilac vermedi. Hem bu yasta hergun ilac kullanman zararli hemde ise yarayacagini dusunmuyorum kendiliginden gececek demisti. Belki evreleri vardir pko nun bilemiyorum. Baska doktora göründün mü?

Bu arada arkadaslarimin ebeveynleri doktor. Doktorlar ilac firmalarindan, ilaci yazmalari karsiliginda buyuk hediyeler aliyorlar, tatiller, altinlar vs. Doktorlarada guven yok bu devirde

Merhaba arkadaşlar pcos nedeniyle 2.5 yıldır yasmin kullanıyordum şimdi doktor gynella verdi ama bu doğum kontrol haplarınin hepsinin prospektusunde pıhtılaşma kalp krizi falan yazıyor o kadar korkuyorum ki birde surekli kullanmam lazım bunu 21 yaşındayım alkol sigara falanda kullanmıyorum ama aşırı panik bir insanım ve bu konuda beni çok korkutuyor içimi rahatlatacak biri var mı acaba :KK43:
Ben de pcosluyum. 16 yaşımdan 30 yaşıma kadar doğum kontrol hapı kullandım.Üstüne üstlük alkol ve sigara da kullanıyorum.hiçbiri olmadı ben de( şimdilik)
ilaçların prospektüsünde olası yan etkilerin tamamı yazar bu demek değil ki sizde de çıkacak.genetik olarak pıhtılaşma ve kalp krizi yüksek bir aileden geliyorsanız olabilir de bu kadar takıntı yapıp kötüyü çağırmanıza gerek yok.biraz sakin olun.

Merhaba arkadaşlar pcos nedeniyle 2.5 yıldır yasmin kullanıyordum şimdi doktor gynella verdi ama bu doğum kontrol haplarınin hepsinin prospektusunde pıhtılaşma kalp krizi falan yazıyor o kadar korkuyorum ki birde surekli kullanmam lazım bunu 21 yaşındayım alkol sigara falanda kullanmıyorum ama aşırı panik bir insanım ve bu konuda beni çok korkutuyor içimi rahatlatacak biri var mı acaba :KK43:
Rahatlatacak değil aksine uyaracak biri var ! Sadece üç aydır evliyim yani sadece 4 aydir falan yasmin kullaniyordum. Bir sabah aniden bacak alt baldir ağrısı ile uyandım doktora gittim kas ile ilgili sandılar. Ama gecmedi. Sonra kalp damar a göründüm. Meger kanimda pıhtılaşma oluşmuş! Ve böyle giderse pıhtılaşma kalbimde ya da beynimde olusursa ölebilir mişim! Genetik muayene yapıldı zaten pıhtılaşmaya genetik yatkınlığım varmış fakat bu gerizekalı hap da bunu tetiklemiş! Tabi bıraktım ama artık bir ömür kan sulandırıcı hap içmem gerekiyor ! Sana tavsiyem hemen acilen GENETIK TESTİ yaptır. Pıhtılaşmaya genetik yatkınlığın varsa riske girme. Yatkınlığın yoksa rahatlıkla kullan kafan rahat olur

Valla doktorlar bu hapı veriyolar pko için ama bi halta yaradığı yok.
Çünkü hapların tedavi edici bi özelliği yok, sadece sendrom gideriyolar.
Bıraktığın an aynı dertler devam.Bence soğan kürünü bi dene.
Ben de yıllarca kullandım bıraktım şimdi başladığım yerdeyim keşke kullanmasaydım diyorum.
Bende çarpıntı yaptı çok ve kanımı yoğunlaştırdı.
Soğan kuru işe yaradı mı sizde peki

Rahatlatacak değil aksine uyaracak biri var ! Sadece üç aydır evliyim yani sadece 4 aydir falan yasmin kullaniyordum. Bir sabah aniden bacak alt baldir ağrısı ile uyandım doktora gittim kas ile ilgili sandılar. Ama gecmedi. Sonra kalp damar a göründüm. Meger kanimda pıhtılaşma oluşmuş! Ve böyle giderse pıhtılaşma kalbimde ya da beynimde olusursa ölebilir mişim! Genetik muayene yapıldı zaten pıhtılaşmaya genetik yatkınlığım varmış fakat bu gerizekalı hap da bunu tetiklemiş! Tabi bıraktım ama artık bir ömür kan sulandırıcı hap içmem gerekiyor ! Sana tavsiyem hemen acilen GENETIK TESTİ yaptır. Pıhtılaşmaya genetik yatkınlığın varsa riske girme. Yatkınlığın yoksa rahatlıkla kullan kafan rahat olur
Offff gerçekten mi size çok geçmiş olsun hemen gidip yaptırmalıyım :(

Yasminin içinde de yazıyor aynısı. Olasi pek çok yan etkisi var ama pıhtılaşmaya genetik yatkınlığı olanlarda eisk faktörü daha yüksek.

Ben de pcosluyum. 16 yaşımdan 30 yaşıma kadar doğum kontrol hapı kullandım.Üstüne üstlük alkol ve sigara da kullanıyorum.hiçbiri olmadı ben de( şimdilik)
ilaçların prospektüsünde olası yan etkilerin tamamı yazar bu demek değil ki sizde de çıkacak.genetik olarak pıhtılaşma ve kalp krizi yüksek bir aileden geliyorsanız olabilir de bu kadar takıntı yapıp kötüyü çağırmanıza gerek yok.biraz sakin olun.
Peki hangi ilaci kullandiniz ?

Doktorum pko baslangici demisti 3 sene evvel ama ilac vermedi. Hem bu yasta hergun ilac kullanman zararli hemde ise yarayacagini dusunmuyorum kendiliginden gececek demisti. Belki evreleri vardir pko nun bilemiyorum. Baska doktora göründün mü?

Bu arada arkadaslarimin ebeveynleri doktor. Doktorlar ilac firmalarindan, ilaci yazmalari karsiliginda buyuk hediyeler aliyorlar, tatiller, altinlar vs. Doktorlarada guven yok bu devirde
Yaklaşık 4 Dr a gittim ama ilaç almazsam adet olamiyorum :(

Genetik test yaptırmak lazım o zaman :KK43: ama ya varsa o zaman napicam ben :KK43:
Doktoruna söylersin. Gerçi başka ilaçta yok sanırım ama belki kan sulandırıcı vs bişey verir. Bilemiyorum ama hem bu sorunu yaşayıp hem pkosu olan vardır mutlaka bir çözümüde vardır.
Birde bende yıllardır kullanıyorum. Sigara ve alkolde var yaş otuzuda geçti ama yaşıyorum çok şükür. Şimdi senin bu paniğini takdir ettim inasanın sağlığına bedenine sahip çıkması ne güzel.

Back
X