Doğum kontrol hapları... :( lütfen bir bakın

Başka çözüm yok pcos da o yüzden bunu almak zorundayım :KK43:

ben de pcos luy(d)um. 19 yaşımda basladım 2 yıllık tedavi uygulandı(yasmin kullandım), kilo verip hormonlarim normale dönünce ilacı bıraktım. adetlerim düzenli devam etti senede 1-2 şaşma bazen oluyordu.
baska bi dr a da gidin isterseniz sürekli kullanımı gerekli gormemislerdi bende.

evlendiğimde de başta çocuk istemiyorduk 7 ay yasminle korundum. hapı bıraktığımın 3. ayında hamile kaldım. kızım 15 aylık geçen ay spiral için yıllık kontrole gittiğimde dr um: "doğumla pcos büyük oranda azalır zaten ama senin yumurtalıkların tertemiz olmuş; içim ferah yolluyorum seni" dedi.

ben de pcos luy(d)um. 19 yaşımda basladım 2 yıllık tedavi uygulandı(yasmin kullandım), kilo verip hormonlarim normale dönünce ilacı bıraktım. adetlerim düzenli devam etti senede 1-2 şaşma bazen oluyordu.
baska bi dr a da gidin isterseniz sürekli kullanımı gerekli gormemislerdi bende.

evlendiğimde de başta çocuk istemiyorduk 7 ay yasminle korundum. hapı bıraktığımın 3. ayında hamile kaldım. kızım 15 aylık geçen ay spiral için yıllık kontrole gittiğimde dr um: "doğumla pcos büyük oranda azalır zaten ama senin yumurtalıkların tertemiz olmuş; içim ferah yolluyorum seni" dedi.
Ay ne güzel ya ben 2.5 yıl kullandım bi ay bıraktım yok işte yine olmuyor :(

Doktoruna söylersin. Gerçi başka ilaçta yok sanırım ama belki kan sulandırıcı vs bişey verir. Bilemiyorum ama hem bu sorunu yaşayıp hem pkosu olan vardır mutlaka bir çözümüde vardır.
Birde bende yıllardır kullanıyorum. Sigara ve alkolde var yaş otuzuda geçti ama yaşıyorum çok şükür. Şimdi senin bu paniğini takdir ettim inasanın sağlığına bedenine sahip çıkması ne güzel.
Aslında o kadar kötü bir panik ki geceleri uyuyamiyorum psikiyatri ilaç verdi ama onlarda uyuşturucu işte en güzeli sizler gibi akışına bırakmak böyle dusune dusune hasta ediyorum kendimi :( :(

Rahatlatacak değil aksine uyaracak biri var ! Sadece üç aydır evliyim yani sadece 4 aydir falan yasmin kullaniyordum. Bir sabah aniden bacak alt baldir ağrısı ile uyandım doktora gittim kas ile ilgili sandılar. Ama gecmedi. Sonra kalp damar a göründüm. Meger kanimda pıhtılaşma oluşmuş! Ve böyle giderse pıhtılaşma kalbimde ya da beynimde olusursa ölebilir mişim! Genetik muayene yapıldı zaten pıhtılaşmaya genetik yatkınlığım varmış fakat bu gerizekalı hap da bunu tetiklemiş! Tabi bıraktım ama artık bir ömür kan sulandırıcı hap içmem gerekiyor ! Sana tavsiyem hemen acilen GENETIK TESTİ yaptır. Pıhtılaşmaya genetik yatkınlığın varsa riske girme. Yatkınlığın yoksa rahatlıkla kullan kafan rahat olur
Birde alinenizde akrabalarinizda bu ve buna benzer sorun yaşayan var mı acaba

Kendimi bildim bileli kullanıyorum ben, kullanmak zorundayim. Kist oluşuyor kullanmazsam. Pek çok farklı ilaç kullandım ama en güzeli yazz.. Çok hafif ve etkili.. Yan etkisi hiç olmadı bende.. 3 senedir kullanıyorum kesintisiz.. Bir şey olmaz korkmayın.

pcosun altında yatan neden genetikse, erken yaşta ortaya çıkmış ve insülin direnci ile gidiyorsa maalesef tedavisi yok(%50'den fazlası böyle) ama altında başka bir şey varsa ve altında yatan neden düzelirse(tespit edilip tedavi edilebilirse) pcos da düzelebilir.

kilo sıkıntısı varsa biraz kilo vermek işinize yarayabilir. başka ilacı da var ama onlar çok daha ağır yan etkili.

Ben de pcostum haplarla değil bitkisel caylarla iyilestim. En azından her ay adet görüyorum bin şükür. Bırak o haplari canım inan bana bu hastalığın çözümü o haplar değil

Merhaba arkadaşlar pcos nedeniyle 2.5 yıldır yasmin kullanıyordum şimdi doktor gynella verdi ama bu doğum kontrol haplarınin hepsinin prospektusunde pıhtılaşma kalp krizi falan yazıyor o kadar korkuyorum ki birde surekli kullanmam lazım bunu 21 yaşındayım alkol sigara falanda kullanmıyorum ama aşırı panik bir insanım ve bu konuda beni çok korkutuyor içimi rahatlatacak biri var mı acaba :KK43:

Panik atak da var galiba sizde. O yan etkiler kronik kalp probleminiz varsa geçerli olur.
Ben içmedim ama yıllarca dk hapı kullananlar var çevremde hiç biri de kalpten gitmedi.
Eğer aşırı panik yapıyorsanız psikiyatriye de gidin.

Bu haplar adet olmanı sağlar aman hiçbi sorununu çözmez. Ben yıllarca diane 35 ve gynella kullandım her doktor bunları verir başından atardı. Adet olurdum ama 15 kilo aldım ve sorunlarım hep arttı. Sonra özele geçtim ve ilk yaptığı bana bu hapları bıraktırmak oldu

Birde alinenizde akrabalarinizda bu ve buna benzer sorun yaşayan var mı acaba
Yok. Tuhaf olan da yok. Anneannem 82 yaşında en ufak kalp damar kan problemi çıkmadı yaşına ragmen. Baba tarafi da böyle. Ama bende var.

pcosun altında yatan neden genetikse, erken yaşta ortaya çıkmış ve insülin direnci ile gidiyorsa maalesef tedavisi yok(%50'den fazlası böyle) ama altında başka bir şey varsa ve altında yatan neden düzelirse(tespit edilip tedavi edilebilirse) pcos da düzelebilir.

kilo sıkıntısı varsa biraz kilo vermek işinize yarayabilir. başka ilacı da var ama onlar çok daha ağır yan etkili.
İnsulin direnci yok kilomda 49 ve hep boyleyimdur hiç kiloda alman akrabalarda annemde falan kimsedede yok ama niye bende var anlamıyorum :KK43:

Bu haplar adet olmanı sağlar aman hiçbi sorununu çözmez. Ben yıllarca diane 35 ve gynella kullandım her doktor bunları verir başından atardı. Adet olurdum ama 15 kilo aldım ve sorunlarım hep arttı. Sonra özele geçtim ve ilk yaptığı bana bu hapları bıraktırmak oldu
Ben 2 özel 2 devlette gittim hiç kilo almadim ama hepsi devam et diyor

Ben doğum kontrol amaçlı kullanıyorum. Daha önce 2 yıl kullandım. 2 yıl ara verdim şimdi tekrar başladım. Hiç sıkıntı yaşamadım.

Back
X