doğum korkuları ve hastane seçimi

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
mrb,doğum yapanlardan hep duyuyorum normal doğumda çabuk çıkması iiçin vajinayı kesiyorlarmış sonra bebeği vakumlayarak çıkarıyorlarmış falan bunlar çok ürkütücü.
biliyorum şu an bunları düşünmek için çok erken ama böyle şeyler yaşamak istemiyorum
şu an iyi bir özel hastaneye gidiyorum ama acı badem beni çok cezbediyor.
orada daha fazla para vereceğin için daha hassas davranacaklarından eminim
acaba orada doğum ücreti ve yatış ne kadar bilgisi olan var mı.

arkadaşım o kesiyi yapmazlarsa, daha çok yırtık olabilme ihtimali var.
Bana da yapmışlar ama iğne yaptıklarından ben hiç hissetmedim kestiklerini. sadece o kesiyi dikerken biraz canım yandı. ne sancıdan korkuyorum ne kesmelerinden sadece dikiş acısından korkuyorum.
Belki de rahmin yeterince açılırsa o kesiye bile gerek kalmaz.

Emin ol doğum sancısını atlatıyorsun birşekilde. Ben 2. sancım da bebeğimi dünyaya getirdim, bebeğin başı çıkar çıkmaz da başka sancı olmuyor zaten.

sancılariçin nefes egzersizleri yap, hamilelik sporlarını yap. Çok kolay oluyor doğumun. doktorunla da konuş o kesiye dikiş atmadan önce ağrı kesiciyi mutlaka yapsınlar. Ya da rahmin yeterince açılırsa kesi yapmasınlar.

ben 38. haftamdayım. catı kontrolu ıcın cok korkutuldum ama doktorum catı kontrolu yapmadı. bebegımın kılosu su an 2980 gram belkı de kolay cıkacagını dusunuyor doktorum ama en cok korktugum kesı degıl vakumla bebegın alınması

bende 37.haftamdayım. benimde daha çatı kontrolüm olmadı. 2 hafta önce bebeğim 2561 gr dı. umarım yırtık ve fazla kesi olmadan atlatabilirim. herkese hayırlı doğumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…