Doğuma Hazırlık Doğum korkusu, lütfen bir akıl verin...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yoruldummm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
98
5
Merhaba arkadaşlar,
Doğum yapmış ya da yapacak olanlar bana bir akıl versin ne olur çok bunalımdayım. 40. haftamın içindeyim ama artık dayanamıyorum sürekli mide yanması, ayak şişmesi, yatamama sıkıntılarım var. Hadi onlar mecbur olan şeyler belki de ama sıcaklara dayanamıyorum, nemden durulmuyor klimalı odada duruyorum çoğu zaman ama çarpacak diye de korkuyorum.

Bebeğime ayrıntılı ultrasonda sağ ventrikülde 8mm açıklık teşhisi konmuştu araştırdım o kadar bir sürü şey okudum 10 mm geçerse sıkıntı olurmuş falan doktoruma sordum 12 15 geçerse sorun olabilir dedi beni rahatlattı. Sonra her gittiğimizde bak kapanmış o açıklık dedi. Daha sonra renkli ultrason için bir daha gittiğimizde oradaki doktor 10 mm ölçtü bir hafta sonra kendi doktorum yine bir şey yok dedi. Kaç haftadır bebeğim sağlıklı olacak mı diye içim içimi yedi.

Şimdi son derdim dün kontrole gittik bebeğin boynuna kordon dolanmış bir hafta önceye kadar normaldi. Ben normal doğum taraftarıydım hep ama artık ondan da korkuyorum. Çatı muayenesinde canım çok yandı. Normalde ilişkiye girerken de sıkıntım oluyordu. Şimdi annem bebeğin kordonu dolandığını da duyunca git sezaryen yaptır diye bunaltıyor beni. Yanımda değil zaten memleket uzakta yanımda şu an kayınvalidem var. Onlar da şimdiden yok yatma doğum olunca işte bilmem kimin kızı doğumdan sonra yattı da sonra çok zor kalktı falan diye ters ters sinirimi bozuyorlar.

Uzun ve karışık oldu ama benim asıl derdim şimdi ben normal mi doğurayım sezaryen olup kurtulayım mı ne yapayım. Bebeğin kordon dolanması bir de önceki durum yüzünden bebek için çok korkuyorum bir şey olacak diye. Ama kanala da girmiş bebek kıyamıyorum da. Valla çatlayacağım artık. Bana bir akıl verin.

ne şekilde olursan ol
ikisi de çok kötü :KK66:
başklarını boşver doktorunun dediğini yap
tabii ki senin de ne istediğin önemli :KK66:

ne şekilde olursan ol
ikisi de çok kötü :KK66:
başklarını boşver doktorunun dediğini yap
tabii ki senin de ne istediğin önemli :KK66:
doktor normale yönlendirdi. ama sen kendini çok kasıyorsun epidural normal olsun diyor. kordon dolnması sıkıntı olur mu dedim dün bir tane normal doğurttum 3 kere dolanmıştı kordonu hem de 4300 doğurdu dedi. çok bunaldım herkesin lafından herkes bi şey biliyor

Benim arkadasimin kardesininde kordonu dolanmis ama normal dogum yapmis annesi hem de kakasini yutmus bebek korkmayin yureginizi ferah tutun derim.Doktorunuza guvenin o en iyisini bilir

Cnm hayırlısıyla kucağına al inşallah. Benim de çatı muayenesinde ve ilişki de acı vardı .5 senelik Evliyim hala acır. Rahim girişindeki kemik aşağıdaymış. Bi de benim 40 haftada ne Sancı vardı ne rahatsızlık. O kadar rahattım aşağıda inmedi ve sezeryan oldum.

Kordon dolanması varsa sezeryan yapmıyormu doktorlar haftada ilerlemis doktorun ne diyor

işte ben de onu anlamadım doğurursun bi sıkıntı yok diyor doktor.

Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin. Sorun konusunda maalesef bir bilgim yok... Ama sen içinden ne geliyorsa onu yap

ben de çok fazla bir şey bulamadım ama çocuğu baya etkileyecek bi hastalık ayrıntılı ultrasonda bi 8 bi 10 mm çıktı ama doktorum hiç bi şey yok bak boşluklar dolmuş diyo normalde de kızdığı her şeyi çatır çatır söylüyo diye eleştirilen bi doktor. çok kötü bi şey olsa söylerdi diyorum

Ben haziranda doğum yaptım normal doğumdu ve çok canım yandı.doğumdan sonra hastane odasına geçtiğimde kan uyuşmazlığı iğnesi yapmaya geldi hemşire iğneyi yapmadan önce uarım saat ağladım canım yanacak diye.düşün o kadar ufak bi acıdan bile korkmaya başladım.artı normal doğumda da orayı kesiyor zaten benimkini se kesti ve dikiş acısını bi ay çektim.ve biraz soğuk alsın hala sızlıyor.anlayacağın doğum sancısını boşuna çekme git sezaryen ol.bana normal doğum yap diyenleri dinlediğime çok pişmanım.yani psikolojini bozmuş olmayayım ama olan bu tatlım seçim senin.allah bebeğini sapasağlam kucağına almayı nasip etsin inşallah

işte ben de onu anlamadım doğurursun bi sıkıntı yok diyor doktor.

ben de çok fazla bir şey bulamadım ama çocuğu baya etkileyecek bi hastalık ayrıntılı ultrasonda bi 8 bi 10 mm çıktı ama doktorum hiç bi şey yok bak boşluklar dolmuş diyo normalde de kızdığı her şeyi çatır çatır söylüyo diye eleştirilen bi doktor. çok kötü bi şey olsa söylerdi diyorum
Bence de söylerdi çünkü aksi halde ileride tazminat davası açma hakkınız var ve adı da lekelenecek o nedenle riske girmek istemez diye düşünüyorum... Sen içini rahat tut :KK66:

Cnm hayırlısıyla kucağına al inşallah. Benim de çatı muayenesinde ve ilişki de acı vardı .5 senelik Evliyim hala acır. Rahim girişindeki kemik aşağıdaymış. Bi de benim 40 haftada ne Sancı vardı ne rahatsızlık. O kadar rahattım aşağıda inmedi ve sezeryan oldum.

ilk ilişki de çok zor olmuştu benim kendimi çok kasıyorum sanki. doktor ilk haftalarda ilişkiyi yasakladı ve hamilelik boyunca hiç denemedik biz de çatı muayenesinde bi anda bakınca doktor nasıl bağırdım. o zamana kadar he ne olursa olsun normal diyordum ama o acıdan gözüm korktu. hani eğer doğumda bel ağrısıdır karın ağrısıdır oluyosa onları tamam çekerim ama orası çok acıdı ona korkuyorum. epidural olursa acaba o anı hissetmem mi.

Ben haziranda doğum yaptım normal doğumdu ve çok canım yandı.doğumdan sonra hastane odasına geçtiğimde kan uyuşmazlığı iğnesi yapmaya geldi hemşire iğneyi yapmadan önce uarım saat ağladım canım yanacak diye.düşün o kadar ufak bi acıdan bile korkmaya başladım.artı normal doğumda da orayı kesiyor zaten benimkini se kesti ve dikiş acısını bi ay çektim.ve biraz soğuk alsın hala sızlıyor.anlayacağın doğum sancısını boşuna çekme git sezaryen ol.bana normal doğum yap diyenleri dinlediğime çok pişmanım.yani psikolojini bozmuş olmayayım ama olan bu tatlım seçim senin.allah bebeğini sapasağlam kucağına almayı nasip etsin inşallah

benle aynı haftada hamile kalan yakınlarımız var sezaryen oldular bebekleri kucaklarında şimdi. Annem de kendine niye eziyet edeceksin sezaryen ol kurtul diyo kayınvalidem normal yap diyor ama bunu derken eşimi nasıl bi türlü doğuramadığını da anlatıyo çok psikolojim bozuldu bi haftadır

Oyyy Ben ne biçim korkuyorum şimdiden varya...
ben normalde her ay 12 saat adet sancısı çeken insanım
doğum daha beterse yandım ...bu bünyeden bu çocuk nasıl çıkacak çok merak ediyorum...fena tırsıyorum

Şimdi bende korktum yani tam bilmiyorum ama kordon dolaninca birsey olmazmiymis ben normal dogum yaptim ya normal dogum zor olmuyor ama sanci cok kotu birsey bide sonra dikis sorunu var bide genisleme olursa daha kotu olur sezeryanda zor oluyor donra iyilesmesi diyorlar ama yinede iyi dusun iyi karar ver

Sana su kadarini soyleyeyim,
Ingilteredeyim, 20. Haftadan sonra ultrason bile yok.
Kordon dolanmis yan yatmis duze cikmis bilmiyoruz yani. Direk normal doguma yonlendiriliyorsun. Bir sorun olursa acil sezeryana aliniyorsun.
Normal dogum orani yuksek haliyle.
Yani bu kordon dolanma falan bu kadar korkulacak bir seyse neden bize son haftalarda ultrason falan yapmasinlar ki?
Icini rahat tut. Epidural normal tavsiye ederim.

Ben kadin dr.dan korkan ben normal dogum yaptim. Hemde 17 saat sanci cektim. Korkma Allah oyle bi yardim ediyorki. Kordon dolanmssini bilmiyorum ama doktorunu dinle baskalarina bakma sen. Allah sag salim kucağına almayi nasip etsin Insallah

Oyyy Ben ne biçim korkuyorum şimdiden varya...
ben normalde her ay 12 saat adet sancısı çeken insanım
doğum daha beterse yandım ...bu bünyeden bu çocuk nasıl çıkacak çok merak ediyorum...fena tırsıyorum

benim adet sancılarım da çok ağır olurdu hastanelik olurdum annem hep sen nasıl doğuracaksın derdi işte bi umut epidurale güveniyorum. açılma 4 cm geçince iğne yapılıyormuş ağrı azalıyormuş ama işte yine de o korku mahvediyo beni

Şimdi bende korktum yani tam bilmiyorum ama kordon dolaninca birsey olmazmiymis ben normal dogum yaptim ya normal dogum zor olmuyor ama sanci cok kotu birsey bide sonra dikis sorunu var bide genisleme olursa daha kotu olur sezeryanda zor oluyor donra iyilesmesi diyorlar ama yinede iyi dusun iyi karar ver

ben de anlamadım ki. Allah korusun kordon dolanması yüzünden ya beyne oksijen gitmezse, zaten korkuyorum ya doğuramazsam çocuk strese girerse kırk tane şey var aklımda

Sezaryen yap takma kimseyi kendini düşün benim bebek zor geldi doktor elini sokup içeri çevirmiş çocuğu şimdi sol kolu hareket etmiyo.senin bebir zaten sorunlu hiç riske atma dinleme kimseyi

X