Doğuma Hazırlık doğum korkusu yaşıyorum ne yapacağımı şaşırdım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sumrasumra

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
58
9
13
31
merhaba kızlar ben yoğun bir şekılde doğum korkusu yasıyorum.. aslında tatlı bı korku ilk bebeğim ve doğumuma az bir zaman kaldı tüm korkular toparlandı kafama sığmnaz hale geldi.. mesela doğumda rahmin açılması sancı gelmesi o sancıyı doğuma kadar çekmek. dikiş atılması kesilmesi acaba bişey olurmu güzel geçermi ınanın her gece dusunuyorum ve cıddı anlamda pisikolojik yıkım yasıyorum bu bebeğime yansıyomu acaba cok strest yapıyorum.. ne yapacagımı neyle karsılasacagımı bılmemek cok zor bazen durup kendı kendıme dıyorum aman ne strest yapıyosun kzını kucagına alcaksın bu anlar güzel yasa ama sanıyelık gece yattıgım zaman kur bastan yapıyorum kurup kurup kaldırıyorum.. bıde ben cok doğum ızledım onlarında etkısı varmı ama tecrubenıze ihtiyacım var.. lütfen allah rızası için biraz aydınlatında bu strestten az da olsa uzaklasıp bebeğime daklanmak istiyorum((

Neyle karsılasacagını bilrmessinki canım yasayınca goreceksın ama korkmanada gerek yok okadar guzel bi duyguki. Normal de olsa dezeryanda olsa bebişinin ağlama sesınu duydugun an herşey bitiyor bide hemşire getırıp yanagını yanahına degdırınce mucızevı sekılde bebek aglamayı kesıyor ve sen herseyı o an unutuyorsun. Allahum nr güzel bir duygu Rabbun herkese tattırsın. Onun için korkma sakin olmaya calıs ve güzel dusun güzel olsun hersey

Canim dua et ve kimseyi dinleme herkesin doğum hikayesi bitmez ben epidural sezeryan yaptim zorlu bi süreç anne olmak asla kolay değil kendi kendini korkutma doğum yarim saatlik is sancin geldi acildi mi korkma. Vajinada sinir olmadigi için ne dikişi ne kesiği hissetmessin. Elif allah mim Muhammed tez selamed.. Sürekli çek içinden bol dua et. Allah saglikla kucagna almayi nasib etsin inşallah.

çok sağol allah razı olsun:) cekicem bunu sürekli çekicem.. benim aslında korkum su sunu merak ediyorm o dikişler oluyoya hem onlar nezaman kaybolur hemde tuvalet ihtiyacını nasıl gidericem o korkutoyo çok

amin caım amin çok sağol allah razı olsun senin doğumun nasıl geçmişti.?

Ben vajınusmus hastasıydım ozaman sezeryan oldum canım dıkısler sorun degıl ertesı gun ayağa kalktım dıkıslerde yavs yavas kapanıp gecıp gıttı bebeğine odaklan onunla gecurecegın gunkeri dusun ona mektuo yaz ben gunluk tutmustum

Doktğrumda çok ılgılendı sağolsun vajılı ıldugum için amelıyathanede benumle bırlıkte çıktı butun dıkıslerımı kendı doktorum yaptı hensureye ebeye bırakmadı doğu sırasında bole muhabbet etti spınal yaptım dogumumu. Pozıtıf ol herşey gönlünce olsun

korkma sakın yüzyılladır kadınlar doğuruyor.hemde ne şartlarda doğum yapmış eski insanlar.allah dayanma kuvvetini verir.sen bebişini kucağına alacağın ana odaklan.hayırlı doğumlar

bende senin gibiyim.. bu kadar korkmuyordum ama geçen hafta devlette bi acile gittim. bi bayanın doğum sancısına ve çığlıklarına şahit oldum. nst de bağlıydım bende. öyle çığlık attıki ben ağladım. o güne kadar bebeğim bir an önce gelsin diyordum. şimdi gözüm çok korktu canım yanacak belki acıdan bayılırım falan diye.. napcam bilmiyorum

Spinal anesteziyle doğum yaptım.normal doğum için yorum yapamam canım ama doğum esnasında uyanıktim.bebeğim dünyaya gelir gelmez onun sesini duymak muhteşem bir duygu.onu başımın yanına getirip yanağını yanağıma dokundurduklarında susması,o mis kokusunu içime çekmek inanılmaz bir duygu.inan tüm endişelerim onun dünyama girmesiyle uçup gitti.ameliyatın geri kalan kısmında bebeğimin kontrolleri yapılana kadar gözlerimi üstünden alamadım.acı olmayacak kimse diyemez sana.ama emin ol sahip olduğun mucizenin yanında hepsi çok gelip geçici. O yüzden güzel taraflarını düşün ve içini ferah tut.Allah hayırla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Bende 1.5 aylik hamileyim ama daha simdiden
dogum korkusu basladi allah hepimizin yardimcisi olsun.

Bende aynı hisleri yaşıyorum... Hamileliğimin başından beri normal doğum istiyorum. Sezeryandan çok korkuyorum. Hatta Çarşamba günü çatı muayenem var ya sezeryan derse diye içim içimi yiyo... Neyse ki kucağımıza almamıza az kaldı, Allah'ın izniyle sağlıkla gelir bebişlerimiz inşallah... :)

Herkese iyi geceler kızlar...
Yasadıgımız korkular endişeler sorular sorunlar vs bunların hepsi normal...
Fakat normal oln bu duyguları negatıflestırerek ona odaklanmak ve en güzel günlerimizi zehir etmienin hiçbir manası yok..
Hamilelik içinde oldugunda anlasılmayan dogumdan sonra cok özlenen bi süreçtir.. Bnim ikinci olucak inşallah..
İlki tecrübesizlklerle dolu bi hamilelikti..
Zorda bi dogum yaptım.. Ki bni gören mrv hayatta birdaha cocuk yapmaz diyomus.. Ama 2 sene olmadan hamile kaldım.. Bilerek ve isteyerek..
Kendinizi böle kötü hissetiginizde derin nefes alın dua edin..tabiki kola olmayacak.. Dogum yapan birkadın annesinin karnından yeni dogmus bir bebek gibi olacak.. GÜNAHSIZ...e bunun karsılıgıda biraz sancı olacak tabiki.. Ama inanın o an öle böle geçicek... Kucagınıza bücüş bücüş ellerı aykaları olan minik bi bedn aldıgınızda işte o an herseye deger diceksiniz...
Doguma kadar sizi oyalıcak bişiler bulun ... Hobi olarak bişiler yapın.. Arkafaslarla bulusun... Yani kafa bos kalmasın.. Bos kaldıkca sürekli olur olmaz şeyler kuruyoruz ...
Rabbim herkese kolay dogum nasip etsin...
Psikolojık olarak görsel işitsel herhangı bı seyden etkılenıyosanız izlemeyın vıdeolar dohumla aşakalı olanları yani.. Dogum hıkayelerı veya dogumla alakalı yazıları... Sizi kötü etkılıyosa böle gerek yok bence... Bilgi almak için dr basvurun yeter.. Önceden dogum videosu izlemek insandan bilinçaltı seyler yaratır ki gerek yok... Herkesın dogumu cok farklıdır..
Dua edelim bol bol yeter inşallah

Aynı durumdayız canım. Ben normalde iğne vurulurken bile bayılan bir insanım ne yapıcam bilemiyorum. Kafamı başka şeylere odaklamaya çalışıyorum, birşeylerle uğraşmaya çalışıyorum. Napıyorum: bebeğimi hayal ediyorum kıyafetlerini düzenleyip duruyorum, hastane çantamı tamamlamakla uğraşıyorum, hamilelikle ilgili blog yazıyorum, daha birçok şeyle kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Yani düşünmüyorum....
Eğer bakmak istersen http://bebekmigeliyor.blogspot.com.tr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…