• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu

Nöbet sıklığınız çok mu sizin? Kullandığınız ilacın adı ne? Ben hamilelikten önce tegretol içiyordum. Karbamazepin maddesinin bebeğe zararı var diye değiştirip lamotrijin içeren lamictal vermişti..
Doktora doğumdan sonra değiştirecek miyiz diye sordum gerek olmadığını söyledi.
Ben emzirdim hiç bir şey değişmedi benim ve bebek için.. Belki ilacınızı değiştirir doğumdan sonra doktorunuza sorun..
Merhaba konu eski ama sormak istedm bende lamictal 400 mg aldim hamilelik boyu suan emziriyorum ama tereddutlerim var acaba siz kac mg kullaniyrdnZ ve ne kadar sure emzirdiniz!

Kızlar deneyimli arkadaşlar dan bana yardımcı olmasını istiyorum 28 haftalık hamileyim ve epilepsi hastasıyım bu yüzden normal Doğum yapamayacağım doktorum risk alamayacağını söyledi hem nöroloji doktoru hemde kadın Doğum cu spinal sezeryan olmam gerekiyormuş yanlız gelin görün kı ben cok korkuyoeum uykularım kaçıyor sanki ameliyathaneden çıkmayacak mısım gibi hissediyorum bu korkumu

Ben olmadım ama yaparken konuşuyorlarmis soruyolarmis sen ne olduğunu anlamadan al annesi diye koynuna koyuyolarmis 😍
Ben yaşadım. aynen dediğiniz gibi oluyor. Yanarım yanarım aylarca boşa korktuğuma yanarım. Güle eğlene nerelisin, oranın nesi meşhur diye sorarlarken al bebeğin dediler verdiler :) burayı okuyan ve korkan varsa samimi söylüyorum hiç korkmasın kalksın çay yapsın içsin keyfine baksın, bebek dopmamışken bol bol dinlensin. Doğumda korkulacak bişey yok. Asıl korku kolik bebekli kısımda :halay:

Konu baya eski ama güncel yorumlar da olduğu için buradan sorayım:)
Ben daha hamileliğimin yarısındayım ama, bel fıtığım var ve oturup kalktığımda, sırt üstü yatıp kalktığımda şimdiden ağrı çekiyorum.
Spinal anestezi ya da epidural tam ismi ne ise, belden iğne ile uyuşturulduğu için sonradan bel ağrısı çektiniz mi? Bu konuda deneyiminiz varsa paylaşabilir misiniz?

Ay hiç korkmayın. Ben belden aşagi uyusturulan sezeryandan olfum. Çok guzel geçti . 1 hafta sonra bebeğimle kendim ilgilenmeye basladım. Hiç endişe etmeyin. En önemlisi olumsuz dogum anıları okumayin, doğum videoları izlemeyiñ

Ben normal dogum bekliyordum 40 hafta doldu sanci yok su azalmiş sezeryana aldılar. Belden igne yapiyirlar sonra onunde ortü oluyor zat3n. 5 dakika sonra bi bakmişın karnındaki bebek karşında, harika bir duygu, sonra temizleyip giydirip tekrar getirdiler, agladım hayatimın en mutlu anı olabilirdi. Sonra dikiş yapıldı hissetmiyorsun tabi. Kafanda baska şryler fusün ameliyat esnasında mesela bebeğinin hayatı icin guzel sryler dua et. Sonra uyusukluk gecince dik olarak yuruyorsun yardim ediyor biri.

Bebegine sirınga ile ilk hafta mama ver. Once emzir sonra mama ver. Sarilik olmasın. Sonra sutün gelir zaten tam olarak.

Gumuş kapak al bir de goğüs yarası olmasın kesinlikle tavsiye ederiim

Kızlar deneyimli arkadaşlar dan bana yardımcı olmasını istiyorum 28 haftalık hamileyim ve epilepsi hastasıyım bu yüzden normal Doğum yapamayacağım doktorum risk alamayacağını söyledi hem nöroloji doktoru hemde kadın Doğum cu spinal sezeryan olmam gerekiyormuş yanlız gelin görün kı ben cok korkuyoeum uykularım kaçıyor sanki ameliyathaneden çıkmayacak mısım gibi hissediyorum bu korkumu nasıl yenebilirim
Ben iki sefer spinal.anesteji ile dogum yaptim. Hayattaki en rahat dogum oldu benim için. O esnada bebeği hep gordum öptüm. Kucakladım. Cok kendinizi kötü hissedersiniz sakinleştirici veriyorlar zaten. Gayet rahat oluyor.

Merhaba konu eski ama sormak istedm bende lamictal 400 mg aldim hamilelik boyu suan emziriyorum ama tereddutlerim var acaba siz kac mg kullaniyrdnZ ve ne kadar sure emzirdiniz!

Ben günde 150mg alıyordum lamictal..Tereddüt etmedim doktoruma güvendim. Emzirme bitince eski düzene geçer mi doktorunuza danışın ama..

Ben 36 saat sancı, kese patlatılması, üstüne, suni sancı yaşayıp, üstüne de bebeğin nabız ritmi bozulunca stres içinde ağlayarak spinal sezaryen oldum. Doktorum bile sen çift doğum yaptın dedi:)​
O kadar stres doluydum ki dişlerimi sıkmışım çıktığımda dişlerim acıyordu ama hiç korktuğum gibi bişey değilmiş.​
Kesip almalarını anlamadım bile. Hele ki kızımı koklattıkları an paha biçilemezdi.​
Sonrasında da 12 saat sonra gezinebiliyodum.​
3 gün sonra bütün işlerimi kendim yapabiliyordum.​
İnanın korkacak bişey yok.​
Ne güzel yazmışsınız bende korkuyorum ama böyle okuyunca insanın içi ferahliyor keske yakınım böyle biri olsa diyor insan.Normal doğum istemiyorum çünkü ben normal birlikte olurken bile zor oluyor çok kasiliyorum bebek sıkışıp kalir diyorum doktoruma sezeryan istiyorum deyip endisemi anlaticam durumlar böyle bende de

Sizin mg dusukmus ne guzel sizin nobetleriniz nasil oluyor? Birde eski duzen derken ne demek istediniz?

Emzirdikten sonra daha önce kullandığınız başka ilaç varsa ona gerk döner mi anlamında.
Ben ilk tegretol ile başladım gebelik planlarken lamictal e başladım.

Nöbetlerim pek sık olmazdı benim. EEG de temiz çıkardı. Ama nöbet olduğu için illaki ilaç kullanıyordum. Tegretol de 100 mg dı o zamanlar..
Emzirdiğim dönemde ilacı komple bıraktım. Ama devam etseydim sorardım doktora tegretol e geri dönelim mi diye..

Emzirdikten sonra daha önce kullandığınız başka ilaç varsa ona gerk döner mi anlamında.

Nöbetlerim pek sık olmazdı benim. EEG de temiz çıkardı. Ama nöbet olduğu için illaki ilaç kullanıyordum. Tegretol de 100 mg dı o zamanlar..
Emzirdiğim dönemde ilacı komple bıraktım. Ama devam etseydim sorardım doktora tegretol e geri dönelim mi diye..

Ben hep lamictal kullaniordm zaten peki ilaci birakinca nobet gecirmedinizmi?

Ben hep lamictal kullaniordm zaten peki ilaci birakinca nobet gecirmedinizmi?

Ben uzun süredir geçirmiyordum aslında. Hamilelikten önce bile. Ama risk almamak için ilacım değiştirildi ve hamilelikte ve lohusalıkta kullandım.
Uzun zaman oldu. İnşallah tekrarlamaz. Doktor 15 sene sonra nöbet geçiren hastalar var demişti..

Ben uzun süredir geçirmiyordum aslında. Hamilelikten önce bile. Ama risk almamak için ilacım değiştirildi ve hamilelikte ve lohusalıkta kullandım.
Uzun zaman oldu. İnşallah tekrarlamaz. Doktor 15 sene sonra nöbet geçiren hastalar var demişti..
Insallah tekrArlamaz canim ama benim mrda kucuk bir sorun oldugu icin ilaclari birakmam imkansiz gorunuor

Back
X