Bebeğimi çok seviyorum. Hamile olmak her ne kadar zor bir hamilelik geçirsem de çok güzel. Hele ki kavuşma zamanı...
Ama o kadar çok stresliyim ki. Ya bişey olursa korkusu, bende mi var yoksa herkes yaşıyor mu bunu? Doktoruma dedim gece doğurursam gelecek misin diye, nöbetçi olmadığım sürece hayır dedi, gün aşırı nöbete kalıyor kendisi. Bir de astım hastasıyım, nefesim daraldığı zamanlar, düşünüyorum ; yahu sancı odasına gitsem mesala, annemler eşim arkada kalacak, ben orda tek başıma olucam, ebe beni anlayacak mı? Doktor diyelim ki benim doktorum denk gelmedi, nefesim benim iyi değil dediğim zaman, başına buyruk mu davranacak yoksa bana gerçekten değer verip, beni yormadan gerekeni yapacak mı? Kısacası, ebeler, ilgililer,doktor beni dinleyecek mi orda? Yoksa dur bakalım, bunu yapman gerekiyor yapacaksın edeceksin sabret diye çok da umursamadan mı davranacaklar? Yalnız başıma orda olmaktan çok korkuyorum, eşim yanımda olamayacak, dışarıda onlar merak edicek beni, annem babam çok merak edicek, ben iyi olduğumu ya da ne durumda olduğumu onlara diyemeyeceğim. İletişim kopuk olucak, saatler geçerse orda, saatlerce bu duruum devam edecek. Ki hadi sezaryen yapacaklar nefesim olmadığı için, ben asla bayılmak istemiyorum, yine bu isteğimi dinleyecekler mi? Spinal ya da epidural yapılması gerektiğini. Aman be sende deyip geçmeyecek di mi ebeler de. Of ya of. Üstelik ben Allaha çok güveniyorken, neden böyle stres içindeyim anlamıyorum ki, geceleri uykum kaçıyor, aklıma geldikçe...