Dogum korkusu

Bende de kaygılar yok değil. ..
Genel anestezi mi epidural mi ona karar veremedim... kafam ok karışık. .. takip edicem burayi

Bende de kaygılar yok değil. ..
Genel anestezi mi epidural mi ona karar veremedim... kafam ok karışık. .. takip edicem burayi
Bence normal doğum yap canım ben ilk bebeğimi normal yaptım o kadar rahattıki anlatamam doğum yaptım direk ayağa kalktım hiç yatmadım bile şimdi yine hamileyim ve bunuda kesinlikle normal doğum yapacam Allahtan bi mani keder gelmezse

Ya peki normal dogum olsa bi anda oluyor hazirliksiz olsak faln bu da geriyor beni tuy durumlari :))) sonucta iyice hassaslasti vucudumuz haftada bi yapamiyor agda falan

Normal doğum beni çok fazla korkutuyor. Epidural sezeryan ya da tam sezeryan düşünüyorum. Ben daha alttan muayenden korkan ve yaptıramayan insanım. Ama tabi hakkımızda hayırlısı.

İcime ferahlama geldi valla okuyunca bende sezeryen zorunda kalirsam hareket etmekten korkuyordum cunku felce kadar gidiyor sonucu.

Açıkçası ben ne duydum ne de felç olan gördüm. İlla ki örnekleri vardır ama her doktorun seçtiği anestezi uzmanı var. Kimse bu riske girmek istemez, o durumda kalırsanız muhakkak anestecinizle görüşün. Hem tanışmak da güvende hissettiriyor.

Akşam kocamla sahilde doğum kolay olsyn diye yürüyüş yapıyorduk bir uslaklık hissettim. Bir cafenim wcsende baktım nişan gelmiş. Drumu aradım suyun gelmediyse evde bekle dedi. Arabamıza bindik evinizr geldik arabadan inince suyum geldi. Dru tekrar aradım hastaneye geç dedi. Eve geldim duş aldım küçük bişi atıştırdım çantalarımızı aldık gece 1 gibi hastaneye gittik. 3 cm açılmam vardı. Çok az sancım vardı. Saat 4gibi drum vaşka bir hastanın doğumu için geldiğinde beni de kontrol etti hala 3cmdi. Böyle devam eder 7de suni sancı başlatıxam dedi tamam dedim. 7de hala sancım yoktu. Suni sancı başladı. Yalan söylemicem çok ağrı çekmeye başladım. Saat 10buçukta 7cm açıklık olmuştu epidural takılsın dedim takıldı. Bölüm başkanı hoca geldi takmaya. Ne dedilerse yaptım onlarda işleribi ustaca yaptılar. Epiduralden sonra avılarım çok azaldı. O saate kadar kimseye haber vermemiştik eşime fotoğrafcıya haber vermesini söyledim azıcık konuşabilir duruma geldim. Saat 1gibi tam açıklık dediler eşime anneme babama kardeşime haber vermesini sötledim derken odada ıkınma çalışmalarına başladık. Sonra doğumhaneye geçtim 3 ıkınmada 1buçukta doğdu kızım. Çok güzeldi :)

Diyeceğim o ki evet ağrıdı. 7den 10buçuga kadar 3buçuk saati hatırlamıyorum çok ağrım vardı ama bu kadar sonrasında hiç ağrı yok rahatlık var. 3 4 saat 7 8 saat bence çekilmeyecek çile değil.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bir avazda doğurun inşallah

Daha yolun başında sayılırsınız.. bence şimdiden düşünüp bebeği germeyin içerde..
Epidural yerine spinali tercih edin derim.
bir yerde okuduğuma göre tek fark, iğnenin kalınlığıymış ve epiduralde katater yerleştiriliyormuş(ne olduğu konusunda bir fikrim yok) ve epidural iğnesi kalın olunca (mm olarak bu kalınlık tabiki) fazla içeri girerse (spinal alanına yani) o yüzden baş ağrısı bel ağrısı oluyormuş.

İlk doğumumu spinal anestezi ile oldum(spinal olduğunu dosyadan okudum) ve çok şükür bi sıkıntı yaşamadım.
İllaki normal doğum gibi değil bıcak yarası sonuçta, ama canınızın tatlılığına kalmış ne kadar sürede ayaklanacağınız.

40 günde kalkanda var 3 günde kalkanda..
Annenize benzer mi bilemem ama çok farklı anne kız hikayeleri de var.
Siz herkesi bırakın, doğumu düşünmeyi bile, vakti gelince zaten düşüneceksiniz.
Hakkımızda en hayırlısı olur inşallah

Bende en başta korkuyordum ama artık gün sayıyorum geçsede günler gelse o doğunca herşeyi unutcaz zaten doğuma 1 ay kala bol bol hurma yiyin ağrı kesici gibi oluyomuş korkmayalım en sağlıklısı normal doğum :- . Bir arkadaşım doğum yaptı 10 tane daha doğururum dedi sanki tuvalet sancisi gibiydi kaka mı yapae gibi yaptım doğumumu dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…