Doğum korkusu

Yani aslında bende hep vardı ama şimdi daha da artıyor daha 24.hafta benim yani nasıl olucak ne olucak diye düşünüyorum sürekli

Merhabalar, haziranda epidural normal doğum yaptım ben. 4 tane dikişim oldu. İnanın korkulacak birşey kesinlikle değil. Yine olsa yine aynı şekilde doğururum. Tabi ki ağrı, sancı oluyor ama hiç biri çekilmeyecek kadar korkunç değil. Epidurale kadar zorlandığım zamanlar oldu sancılar sıklaştıkça.. Ama epiduralden sonrası gayet rahattı, üçüncü ıkınmada doğurdum zaten.Ne kesiyi hissettim, ne dikişi.. 16:47'de doğum yaptım, 21:00 civarı ayaklanmış yürüyüş yapıyordum, siz düşünün.

Kısaca korkmayın, dünyadaki en doğal ve güzel şey doğum :) Kısmet olur da ikinci bir bebeğim olursa bu sefer epiduralsiz denemeyi bile isterim.

Ablamin demesine gore altla alakali hic birseyi hissetmyrsun e oda Allah'in hikmeti hissetseler bidaha dogurmazlardi insanlar
Ve sadece dogumdan sonra otururkn asagida bi sizlama oluyor diyor gerginlikten baska bjsey altta hissetmiyormus sadece baski varmis agri sizi genellikle karin ve bel bolgesiymis onun harici hersey rahatmis

Ki enim ablam ustelik 4.200 gramlik bi cocuk cikardi sen dusun ;)

Doğum korkusu, doğum heyecani olmasi tabisi de normal . Hayatimiza yeni bir birey getiriyoruz ve acicak mi , rahat olucak mi , herseyi dusunuyoruz. Ben hiç birini dusunmedim ; internetten dogum ile alakali hiç bir sey (genel bilgiler hariç) ne bileyim.doğum hikayem soyle , boyle diye hiç okumadim. Once Allaha guvenin sonra da doktorunuza , Rabbim o an eminim hepimize bir kolaylik verecektir. Sağlikla kucağiniza almaniz dileğiyle :anne::nazar:

Ben de çok korkuyordum hatta o yüzden aslında normal doğum yapmam diyordum sancılarımı böbrek ağrısı sanıp tün süreci evde geçirdikten sonra hastaneye gittim 8 cm açılma vardı ben hala normal doğum yapamam vs diyordum... ama yaptım rahattı da elbette ağrılar sancılar oluyor ama zamani geri alsam sadece bebeğime odaklanirdim... onun ı küçük hali o gözlerini açmaya çalışması her şey o kadar güzelmiş ki şimdi o saatleri kendi derdime düşüp heba etmeseymisim diyorum... bin defa da olsa onun için çekmeye razıyım dünyanın tüm sancılarını :KK46:

iki tane normal dogum yapmis bir anne olarak tavsiyem kimsenin dogum hikayesini dinlemeyin etkilenmeyin herkez farklidir herkezin vucudunun tepkisi farklidir dunyanin en guzel ve en mucizevi ani allah anne olmayi isteyen her kadina o ani tattirsin hayata bakis aciniz degisiyor yasarken zor ama hayatta bizzat yasayarak tecrube edebilecegiz muthis bir duygu butun hamilelere kolay dogumlar saglikli bebekler insallh:)

Tirsiyorum çok az kaldı :)
Cok normal tirsmasan anormal olurdu :) herseyin yolunda gidecegine inan ve rahat olmaya calis. Yakinda kucaginda olacak icindeki minik bebek :)

Ben simdi ikinciye hamileyim, 15 aylik oglum. Onu normal dogurmustum, insallah ikincide de bi aksilik olmaz da normal dogurabilirim.

Cok normal tirsmasan anormal olurdu :) herseyin yolunda gidecegine inan ve rahat olmaya calis. Yakinda kucaginda olacak icindeki minik bebek :)

Ben simdi ikinciye hamileyim, 15 aylik oglum. Onu normal dogurmustum, insallah ikincide de bi aksilik olmaz da normal dogurabilirim.
Ne güzel Allah bagislasin bunu da sağ salim kucaginiza alırsınız inşallah :) benim daha ilk olacak çok heyecanliyim biraz iri benimki ondan sanirim sezeryan olcak gibi bugün konuscam gidip detaylari :)

Ne güzel Allah bagislasin bunu da sağ salim kucaginiza alırsınız inşallah :) benim daha ilk olacak çok heyecanliyim biraz iri benimki ondan sanirim sezeryan olcak gibi bugün konuscam gidip detaylari :)
Sezeryan ya da normal farketmez, ikiniz de sağlıklı olun gerisi önemli değil. Hayırlısı olsun :)

Back
X