- Konu Sahibi hayalkahvesi
-
Kizlar ben 30 haftalik hamileyim 32 haftada calisabilir raporu alacagim ama 37 haftaya kadar degilde 35 haftaya kadar calismak istiyorum yani 35 te gidip dogum izine cikabilir raporu alabilirmiyim
Iki dr sordum biri cikabikirsin diyor digeri 37 haftaya kadar calismak zorundasin diyor kurumumun hicbir fikri yok kafam karisti yardim kizlar
Tabii ki de istedigin zaman çıkabilirsin oyle sey mi olur. Senin yapacagin sey 32 haftan dolunca gidip 32 hafta calisabilir raporu almak. Sonra canin ne zaman isterse gidip calisamaz raporu almak. Bu senin yasal hakkin.
35. Haftada çalışamaz raporu alıp 37de bir daha mı alıyoruz.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hayir 35te çalışamaz alirsan bi daha doguma kadar calisamazsin zaten. Bi daha niye alasin.
Ben de arkadaş gibi 32. Haftada çalışabilir raporu alıp 35. Haftada çıkacaktım. 37de çalışamaz raporu alacaktım. Iyiki bu konu açılmış. Bunu da öğrenmiş oldum:) sonuç olarak 32de çalışabilir 35de çalışamaz raporu alıcam. Teşekkür ederim bilgiler için:)
Rica ederim allah hayirlisiyla bebise kavusmayi nasip etsin:)
Tabii ki de istedigin zaman çıkabilirsin oyle sey mi olur. Senin yapacagin sey 32 haftan dolunca gidip 32 hafta calisabilir raporu almak. Sonra canin ne zaman isterse gidip calisamaz raporu almak. Bu senin yasal hakkin.
önce çalışabilir raporunuzu alın, ondan sonra ne zaman isterseniz gidip çalışamaz raporu alırsınız.
37 ye kadar çalışmak zorunda değilsiniz.
ayrıca doğumdan sonra ücretli izniniz bittiği takdirde en az 1 ay olmak şartıyla istediğiniz zaman ücretsiz izne ayrılabilirsiniz 2 yıl boyunca.
yani bebek 7 aylıkken 2 ay ücretsiz izin alırsınız, sonra başlarsınız, ama baktınız olmuyor, istediğiniz anda tekrar en az 1 ay izin alabilirsiniz.
bunlardan müdürler amirler pek bahsetmez işlerine gelmediği için.
memursanız eğer iki yıl boyunca istediğiniz zaman izne ayrılır istediğiniz zaman işe başlarsınız.
hayırlı doğumlar.
Sagol cnm dr bugun o kadar israrla hayir 37 den once ayrilamasin dediki kafam karisti
bi de simdi ben 32 de calisabilir raporu alip 33 te 20 gun yillik izin kullanicam sonrada dr
Raporu alip ayrilicam bu durumda sorun olurmu
Bana 37 den önce istediğin zaman ayrılabilirsin demişti doktorum ama erken ayrılmak istediğimde kabul edilmedi. 37ye kadar çalışmak zorunda kalmıştım.
Kim kabul etmedi? Yasalar aksini söylüyor maalesef, , keske hakkinizi arasaydiniz.
Evet tabii ki yapabilirsin böyle hem neredeyse izninin tamamini aktarmis olursun dogum sonrasina. O doktorun cok biliyormuş ben de doktorum ve gerektiginde bu raporlardan veriyoruz kendim icin soylemem gerekirse ben de 32de calisabilir aldim gidip 3 gun sonra evet yanlis okumadin üç gün sonra calisamaz aldim merak etme icin rahat olsun..
konu tm benlik. şimdi ben 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum. 37. haftada izni ayrılınca doğum sonrası ne kadar izinli oluyorum kızlar. benim bildiğim 13 hafta izinliyim değil mi?
Peki dr bana kanun maddesi getir bana dedi yoksa 37 haftaya kadar mecburi caliscan dedi. Kanun maddesi varmi ne yapabilirim.insaniz ve hamileyiz zorunlu ayrilmak gerekirde ysal hakkimiz nefir.tskler
doktorun ya bilmiyor ki bilmemesine şaşırırım ya da sana zorluk çıkartmaya çalışıyor. 32. haftada isteyen çalışabilir isteyen çalışamaz raporu alır çalışabilir alan 37ye kadar çalışmaya devam edebilir isterse erken de çıkabilir. bi bakayım yasal durumu anlatan maddeye
doktorun ya bilmiyor ki bilmemesine şaşırırım ya da sana zorluk çıkartmaya çalışıyor. 32. haftada isteyen çalışabilir isteyen çalışamaz raporu alır çalışabilir alan 37ye kadar çalışmaya devam edebilir isterse erken de çıkabilir. bi bakayım yasal durumu anlatan maddeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?