Doğum öncesi kişisel temizlik ve doğuma hazırlık

canım bende 2 ay önce doğum yaptım bende tüm vücudumu male aldığım için problem olmadı annem yardım etti yapamadıkineyğım zamanlarda. genital bölgemide tüy dökücüyle hallettim.
bende sezeryanla doğum yaptım askeri hastanede. spinal anesteziyle uyuşturuldum ama ameliyattan önce bana lavma yapıldı ve sonda takıldı lavma yapılmasının sebebi 3-4 gün doğumdan sonra tuvalete çıkmamı engellemekti . ameliyatımda çok rahattı ameliyat sonrası biraz sancı çektim ama kızımı kucağıma alınca unuttum herşeyi .ben yaklaşık 2-3 hafta fazla olmamak sartıyla sıkıntı çektim iyiki sezeryan oldum diyenlerdenim tabi bunda doktorumun emeği çok mükemmel bir ameliyat yaptı bana. şimdi ise çok rahatım tek problem kilolarım. 76 kilo ile girdim doğuma 22 kilo aldım.14 kilosu gitti şimdiden 8 kilo fazlam var . karnım sarktı onu toparlamak için uğrasıyorum. ayrıca emzirme sayesinde kilolar çabuk gidiyo.

sezeryandan korkmayın tabi doktorunuz iyiyse:)

sezeryan olucaksan jiletle alabılırısn tekrar eşin yardımcı olur sanırım.zaten sezeryanda bıkını bölgesinden kesı yapıolr ve eger orda tuykneme vrsa orayı alıosun.eger normal doğum olursa bence agda tavsiye ederim çünkü sonrası için ii olur temizliği pansumanı için falan.geceden hiç bişi yemıosun ama yınededr sine göre değişio kimi lavman yaptırıyor mutlaka bağırsakların temızlensin die.ve yıne sonda takımıda dr ye bağlı eger takılmassa zaten sezeryandan sona kalkıp yapıosun kokrma hiç grek yok böle stres yaparsan inan k çok zor gecer

Son düzenleyen: Moderatör:

ay ya benim doğum şeklim belli deil ki arkadaşım

ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım vallahi.
şimdilik venüs jiletlerle hallediyorum ama dediğin de doğru normal doğum istiyorum ben, şimdilik her şey de normal gidiyor, jilet doğru olmaz o halde. acaba diyorum ufak ufak veetin bantlarıyla denemeler mi yapsam? ama şimdiye dek hiç ağda bantıyla bile almayınca ne yaşarım tahmin edemiyorum

benim eşim yardımcı olmuştu,ama ayna da kullandım.öylede bir şekilde yapılıyor. ben sezeryanla doğum yaptım lavman yapılmadı ama sonda takıldı.bende aynen senin gibi herşeyden korkan hiçbirşeye dayanamayan biriyim seni anlıyorum.sezeryanda sonra ağrı oldu tabiki.ama normal doğumun yanında neki.sezeryan ağrısının şiddetinden çığlık atan olmuyor nede olsa.oh ne rahat işte

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben son ayıma kadar eldiven kullandım karnım büyüdüğünde ayna yardımıyla eldivenle yaptım zaten eldiven olunca illa görmek gerekmiyo eline geleni çekiyosun:) önce eldivenle alıp sonra da makineyle üzerinden geçiyodum çok güzel oluyodu hala öyle yapıyorum. Zaten normalde de eldiven ve makine kullanıyorum hamileliğimden önce 1 saatte alıyosam hamileyken 2 gün falan sürüyodu ara veremek zorunda kaldığım için. Yani latekse ya da pudraya alerjiniz yoksa eldiven çok iyi.

Hamileliğin ilk aylarında kıl kökleri sanırım daha hassas oluyorlar. Benimde ilk aylarımda kaşlarımı alırken bile çok canım yanıyordu. Şimdi 34 haftalık hamileyim, son iki aydır hassasiyet daha azaldı.

Hamilelikten öncede, hamileyken de ve sonrasında da kesinlikle ağdayı tavsiye ederim bende. Öyle dayanılmayacak bir acısı olmuyor ağdanın, üst üste iki defa gittiğinizde, kıllar artık daha zayıflamış olduğu için üçüncü de daha az canınız yanacak. Ve böyle böyle azalacak.

Doğum normalde olsa sezeryanda olsa dikişler olacak ve dikiş yerlerine bakım yapılması gerekecek. Jiletle alındığında 2 günde çıkıveriyorlar, ama ağda en az 1 ay rahatlık demek.

bende son ayımdayım ayna yardımıyla eldiven kullandım bende sonrad üst kısımları makineyle geçiyorum ama şimdi almak için son haftayımı bekliyeyim yoksa yapayımmı şaşırdım her hafta kontrole gittiğim için aniden doğuma yatırılmaktan korkuyorum çünkü gittiğim hastanede genelde sunni sancı veriyolar

ben hep ağda yaptım, hatta en son ayna yardımıyla ağda yaptım ve doğuma girdim, normal doğum yaptım, normal doğumda çok sancı çekebilirsin ama, normal hayata dönme süren daha kısa, ben doğumdan br saat sonra ayaktaydım,üstelik lavman dediğiniz işlemde korkulacak bir şey değil,

canım seni çok iyi anlıyorum bende senin durumundaydım ben hamileligi düşünmeye başladıgımdan beri agdaya gitmeye başladım ilk 2 ay acıdı ama dayanılamayacak kadar bir acı degildi sonuçta denildigi gibi 1 ay rahatsın evlenince zaten acılar başlıyor zaten sonra hamile kaldım sezeryan yaparım normel dogum yapamam diyordum ve 6 aylık erken normel dogum yaptım bebegimi kaybettim zor oldu çok agrı çektim seni korkutmak istemem herkezin bünyesi bir degildir oyüzden bu yola girdigimiz için bebegimiz için bir şekilde onu dünyaya getiricez allahım nasıp ederse ikinci bebegime sezeryan düşünürüm yine..

benim dr um ağdanın bi zararı olmadığını söylemişti,zaten bende senelerdir sir yapıyorum.bayadır yapınca iyice azalıyo zaten.sadece son 2 ay karnım büyüdüğü için çok zorlanmıştım,benim canım acıdıkça bebekte içimde kendini kasmıştı.o yüzden zor oldu.ben doğuma bi hafta kala ağda yaptım,tesadüfen yoksa bikaç gün daha beklerdim.doğum günü suyum gelince tek tük kalanlar çıkmı aradan onlarıda ağdayla geçmiştim.sir içinucu çıksın yeter hemen geliyolar zaten.bence ağda için doğumu beklememek lazım,her an herşey olabilir.ben 36. haftada yaptım doğumumu.sezeryan oldum.lavman yapılmadı,ama sondada uyyuşturulduktan sonra yapıldı hissetmedim.ben lavmandan değilde sondadan korkuyodum.onuda böylece atlattık,zaten ameliyattan bikaç saat sonra sondayı çıkarıyolar,sen kendin yapıyosun.hayırlı doğumlar hamile arkadaşlara..

kızlar zor olan hamileyken değilde doğumdan sonraymış bide sezeryan ile yaptıysanız daha zor ben çok zorlanııyorum dikişlerin orası her seferinde acıyor 5 ay oldu doğum yapalı

peki soguk agda bandı kullanan varmı memnunmusnuz göbekden bişey görünmüyo bari hazır beze sürülmüş agda deneyim diyorum

peki soguk agda bandı kullanan varmı memnunmusnuz göbekden bişey görünmüyo bari hazır beze sürülmüş agda deneyim diyorum

canım ağdabantları kullanması kolay ama bence zorlanıyosan elle çekilen sir daha ii.hem ağda bantları çabuk bitiyo.beze sürülen ağdadan kastın ne.ben bacaklarımada ağdayı sürüp bezle çekiyom.senin bahsettiğin nasıl bişey?

of ya ne zor iş bunlar. insanın hiç hamile olası gelmiyo valla bunları okuyunca........

ben normal agdayı da beze sürüp yapabiliyorum kaydirigubbakcemile3 minik mink bezlerim var onlara sürüp öyle yapıyorum hem çabuk bitiyo hemde daha rahat ediyorum

seherjik ben aldım ama üstünü dikkatle okuyunca gördüm ki genital bölgeye uygun değilmiş sadece bikini bölgesine uygundur diyorlar. eee daha alttaki kısmı napıcaz?

sir ağda vardı onu yapayım dedim onda da hamileler doktora sorup kullansın yazmışlar

valla en mantıklı ve tek seçenek gene jilet kaldı bana ben normal ağda filan yapamam hiç yapmadım bi kere denedim her yerime bulaştı yapış yapış:) çok beceriksizim bu konuda.

kuaföre de gidemiyorum ya.

cnm ben bacaklarımı makineyle alıyorum daha çabuk bitiyor. üstelik hemen hiç çıkmıyor artık.

jilet kolay bi çözüm ama hemen çıkıyo agda rahat yapıyosun 1 ay rahatsın.bide benim karşı komşum 32 haftalık hamileydi kadıncagız 36. haftasına kadar hastanede yatıcak hiç beklenmeyen bir durum söz konusu oldugu için her konuda hazırlıksız yakalandı şimdi beni bide o korku sardı.sürekli maymunlar gibi kendimi ayıtlıyorum kaydirigubbakcemile3

bende 7 aylık hamileyim,büyük ihtimalle sezeryan olacam

birincisi; temizlik konusunda ben tüm herşeyi denemiş biri olarak kesinlikle herkese ağdayı öneriririm,yapabiliyorsanız kendiniz yapın ama yok diyorsanız temiz bir güzellik salonunda yaptırın derim
ben hamilelikten öncede gidiyordum zaten hamileliktede devam ettim,yıllardır ağda yaptırıyorum
bir arkadaş azalacağına inansam yaptırırım demiş; kesinlikle bir süre sonra tüyler cansızlaşıyor ve azalıyor,benim koltuk altı ve bacaklarımda sayılacak kadar az,özel bölgede çok değil,
eh birazcık canın yanıyor ama tertemiz oluyor,
jilet bence en kötü çözüm kızlarr yaa bugün yapsanız akşama tüyler çıkar yine (
bence sezeryan olacakssanız bir gün öncesinde ağda yaptırın en azından doğumdan sonra bir süre idare eder ne güzel ...
kesinlikle ağda diyorum sadece hamilelikte değil her zaman,ay jilet kullandığınızda normalde elini sürdüğünde tüylerin görüntüsü beni strese sokar yaa çok kötü bişey bence.. ne güzel tertemiz yumuşacık tüysüz:) olmak varken ne gereği var öyle jiletle felan..

doğum için hep olumlu şeyler düşünüyorum ben
doktoruma güveniyorum,gerekli herşeyi detaylıca anlatıyor bana zaten..
önemli olan sağlıklı bir doğum yapıp bebeğime kavuşmam,gerisini düşünmüyorum,
doğum şekli ne olursa olsun az çok bir takım sıkıntılar yaşanacak elbette ,ama hiçte başedilmeyeck gibi değil bence..

herkese kolay sağlıklı sorunsuz doğumlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…