~doğum öncesi öneriler ~

yeliizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
50
15
48
34
Sevgili mart anneleri :) doğum yaklasiyor neler yapiyorsunuz? Özelikle normal doğum isteyenler doğumu kolaylastirmak icin neler yapilmali? Kaliteli ve bol süt icin aldığınız gıdalar var mi? Doktorum daha erken oldugunu soyledi ama zamanda cabuk geciyor

Benim ikinci hamileliğim ve doğumum sezeryan olacak inşallah.
Kızımın doğumundan sonra ablam süt için bol bol rezene çayı ve az şekerli komposto içirmişti bana :)
Bol sıvı tüketimi,sebze yemekleri hem sütünüzü arttırır,hemde kilo açısından problem yaşamassınız.
Milletin dediği gibi bol pilav ve hamur işi asla tüketmeyin.özellikle doğum yaptığınız haftalarda kabız olmamaya dikkat edin.

Sevgili mart anneleri :) doğum yaklasiyor neler yapiyorsunuz? Özelikle normal doğum isteyenler doğumu kolaylastirmak icin neler yapilmali? Kaliteli ve bol süt icin aldığınız gıdalar var mi? Doktorum daha erken oldugunu soyledi ama zamanda cabuk geciyor
son haftalara hurma macunu yapıp yicem suni sancıya gerek kalmasın diye. onun dışında egzersiz evde yapmaya çalışıyorum. pekmez ve bal aldım . hergün 3 kaşık yiyorum bala arı sütü karıştırdım öyle yiyorum .. günde 1 litreye yakın süt içiyorum .. doğumda 7 tane okunmuş pirinç yutucam doğumum kolay olsun diye... bebeğime klasik müzik dinletmeye başladım... doğum anı geldiğinde duş alıp öyle gidicem hastaneye... maymuna bağladım bu aralar günde nerdeyse 5 tane muz yiyorum. .. çay, kola, cips gibi abur cuburu kestim ama yararlı olanları abartarak yiyorum sonuç 28 haftalık hamileyim 12 kilo aldım

Yasbil hurmayi bende duydum ama ne zaman yemeye baslamaliyim bilmiyorm. Erken dogumu tetikliyo olabilir mis. Ben 30.haftadayim 36 da filan yemeye baslarim heralde.
Ari sütü demişsin bende propolisi duydum. Ari nin ürettiği bi maddeymis bu da mucize gibi bisey herseye faydali arastirin bi isterseniz. Ama bende ari urunlerine karsi alerjim var mi bilmiyorm bala yokta. Doktoruma danisicam.
O kadar muz kabiz yapmaz mi :/ ben fazla yemiyorm o yüzden

Yasbil hurmayi bende duydum ama ne zaman yemeye baslamaliyim bilmiyorm. Erken dogumu tetikliyo olabilir mis. Ben 30.haftadayim 36 da filan yemeye baslarim heralde.
Ari sütü demişsin bende propolisi duydum. Ari nin ürettiği bi maddeymis bu da mucize gibi bisey herseye faydali arastirin bi isterseniz. Ama bende ari urunlerine karsi alerjim var mi bilmiyorm bala yokta. Doktoruma danisicam.
O kadar muz kabiz yapmaz mi :/ ben fazla yemiyorm o yüzden
hurma doğumu tetikler suni sancı misali yani. o yüzden 36. haftadan sonra belki 37- 38 o civarlarda başlıcam yemeye. muz evet kabız yapıyo gaz doluyo midem ama napıyım canım çok çekiyo.

Back
X