doğum öncesi ve sonrası izin hakkında lütfen yardım :(

yesillim87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
38
0
26
Ankara
sevgili anne adayları, kafam çok karışık izin konusunda. Ben 32. haftada doktordan çalışabilir raporu aldım. Bir hafta bayram haftası tatili olmak üzere 2 hafta daha çalıştım. Şu an 35. haftadayım ve devam edemeyeceğimi anlayarak izne ayrılmaya karar verdim. Yani doğum öncesi 5 haftalık izin süremi kullanıyorum. Şimdi kullanmamış olduğum 2 haftalık izni doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? İdarecim kullanamassın yanar dedi çalışmış olduğun iki hafta sadece 5 haftayı aktarabiliyorum. bu doğru mu? bir de 37. haftaya kadar iki hafta var o iki haftada normal rapor alıp doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? umarım anlatabilmişimdir!

"Çalışmış olduğun 2hafta 5 haftayi aktariyorum" ne demek anlamadim ama calistigin 2 haftayi aktarabilirsin. Bende 32. Haftamda rapor aldim 5 haftalik ama 4 haftati kullanicam ve calistigim o 4 haftayi dogum sonuna aktaricam.

"Çalışmış olduğun 2hafta 5 haftayi aktariyorum" ne demek anlamadim ama calistigin 2 haftayi aktarabilirsin. Bende 32. Haftamda rapor aldim 5 haftalik ama 4 haftati kullanicam ve calistigim o 4 haftayi dogum sonuna aktaricam.

yani 32. haftadan sonra fiilen 2 hafta çalıştım sadece bu iki haftayı doğum sonrası için kullanabiliyormuyum doğum sonrası 8+2: 10 hafta izin kullanabiliyor muyum?

yani 32. haftadan sonra fiilen 2 hafta çalıştım sadece bu iki haftayı doğum sonrası için kullanabiliyormuyum doğum sonrası 8+2: 10 hafta izin kullanabiliyor muyum?

evet arkadaşım kullanabiliyorsun..hatta raporla ayrıldığın dönemde gene erken doğum yaparsan kalan günleri bile aktarabiliyorsun...

Son düzenleme:
evet arkadaşım kullanabiliyorsun..hatta raporla ayrıldığın dönemde gene erken doğum yaparsan kalan günleri bile aktarabiliyorsun...

teşekkür ederim ya beni yanlış yönlendirdiler o zaman 37. haftaya kadar normal hastalık raporu almam gerektiği söylendi. iyi ki almamışım normal rapor

Back
X