doğum öncesi ve sonrası izin hakkında lütfen yardım :(

yesillim87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
38
0
26
Ankara
sevgili anne adayları, kafam çok karışık izin konusunda. Ben 32. haftada doktordan çalışabilir raporu aldım. Bir hafta bayram haftası tatili olmak üzere 2 hafta daha çalıştım. Şu an 35. haftadayım ve devam edemeyeceğimi anlayarak izne ayrılmaya karar verdim. Yani doğum öncesi 5 haftalık izin süremi kullanıyorum. Şimdi kullanmamış olduğum 2 haftalık izni doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? İdarecim kullanamassın yanar dedi çalışmış olduğun iki hafta sadece 5 haftayı aktarabiliyorum. bu doğru mu? bir de 37. haftaya kadar iki hafta var o iki haftada normal rapor alıp doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? umarım anlatabilmişimdir!

"Çalışmış olduğun 2hafta 5 haftayi aktariyorum" ne demek anlamadim ama calistigin 2 haftayi aktarabilirsin. Bende 32. Haftamda rapor aldim 5 haftalik ama 4 haftati kullanicam ve calistigim o 4 haftayi dogum sonuna aktaricam.

"Çalışmış olduğun 2hafta 5 haftayi aktariyorum" ne demek anlamadim ama calistigin 2 haftayi aktarabilirsin. Bende 32. Haftamda rapor aldim 5 haftalik ama 4 haftati kullanicam ve calistigim o 4 haftayi dogum sonuna aktaricam.

yani 32. haftadan sonra fiilen 2 hafta çalıştım sadece bu iki haftayı doğum sonrası için kullanabiliyormuyum doğum sonrası 8+2: 10 hafta izin kullanabiliyor muyum?

yani 32. haftadan sonra fiilen 2 hafta çalıştım sadece bu iki haftayı doğum sonrası için kullanabiliyormuyum doğum sonrası 8+2: 10 hafta izin kullanabiliyor muyum?

evet arkadaşım kullanabiliyorsun..hatta raporla ayrıldığın dönemde gene erken doğum yaparsan kalan günleri bile aktarabiliyorsun...

Son düzenleme:
evet arkadaşım kullanabiliyorsun..hatta raporla ayrıldığın dönemde gene erken doğum yaparsan kalan günleri bile aktarabiliyorsun...

teşekkür ederim ya beni yanlış yönlendirdiler o zaman 37. haftaya kadar normal hastalık raporu almam gerektiği söylendi. iyi ki almamışım normal rapor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…