bilmem ki daha cok erken degil mi?
35. gün dediginiz daha kalbi bile duymadiniz heralde.
kalbi atacak mi, en riskli olan ilk 12 haftayi saglikla tamamlayacak mi (cogu ulke ilk 12 haftayi hamilelikten sayip ultrasona bile sokmuyor, basariyla tamamlarsan hamile kabul ediliyorsun. bizde de aile hekimi hemsirem "12yi tamamla oyle kayit acalim" dedi. malesef cok riskli bir donem),
fetal dna testinde olumsuz birsey gorulup gebelik sonlandirilacak mi... o kadar risk dolu bir sürec ve elden hicbir sey gelmiyor ki cok erkenden cok buyuk paralar odemek bana mantiksiz geliyor..bir de cogu ozel hastane (buyuk ve komplex olmayan hastanelerin neredeyse hicbiri) sorunlu gebe kabul etmiyor. kkdan ve sosyal medya paylasimlarindan o kadar kadin okudum ki şu donemde, riskli durumlar ciktigi gibi hastaneler onlari egitim arastirma / universite hastanesine yolluyorlar "dogumunu orada yap" diye. ayni sekilde cogu hastanede tam tesekküllü ve yeterli yenidogan yogun bakımi yok. yine bir aksilik durumunda ozel hastanede dogup ambulansla devlete tasinan cok cocuk var...
yani bilmiyorum, hal boyleyken daha yolun enn basinda herseyi kapsayan bir paket almak ne kadar mantikli.
eger hersey guzel giderse (insallah) cok akillica bir karar vermis olursunuz, ekonomik olur.
ama en ufak bir aksilikte bosa harcanmis rakam olur...
bence odeme yapmadan once emin ol herhangi bir olumsuzluk durumunda odemeni alabilir misin ya da saglik sebebiyle seni baska hastaneye sevk etseler dogumun orada yapilmadigi icin odemenin ne kadarini alirsin vs vs.
ama yerinde olsam ilk trimester bitip nipt sonuclarim gelene kadar iki ayri hastaneye kontrole giderim (zaten cok gitmeye gerek yok ilk donemde. kalp icin gidiyorsun 7. haftada, 2li tarama testi icin gidiyorsun 11-12. haftada o kadar, cok bir masrafi olmaz) . hersey guzelse hangi hastaneden daha cok memnun kaldiysam oradan paket alirdim
umarim olabilecek en guzel sekilde tamamlarsiniz gebeliginizi