• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Paketi Almalı mıyım?

Cos44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Herkese merhabalar. Henüz 35 günlük hamileyim. Henüz hiç doktora gitmedim fakat durumu yakından takip ediyorum aile hekimliğinde kan testi de yaptırdım. Doğum paketi alıp almamak konusunda çok kararsısız. Ben öyle her an doktoruma ulaşayım, sürekli ona soru sorabileyim diye düşünen biri değilim. Nihayetinde elimizin altında internet var. Doğum paketi alırsam doğum anı ve doğum günü rahatlığı için alırım gibi geliyor ama ilk doğumum olacak bu yüzden bilemiyorum.

Fikriniz ne? Sizce doğum paketi almanın en büyük avantajı ne? Özellikle deneyimli anneler bana fikir verirse çok mutlu olurum. Ankara'dayım. bir tavsiyeniz de olursa hastane ya da doktor olarak hem devlet hem özel için açığım.

Herkese merhabalar. Henüz 35 günlük hamileyim. Henüz hiç doktora gitmedim fakat durumu yakından takip ediyorum aile hekimliğinde kan testi de yaptırdım. Doğum paketi alıp almamak konusunda çok kararsısız. Ben öyle her an doktoruma ulaşayım, sürekli ona soru sorabileyim diye düşünen biri değilim. Nihayetinde elimizin altında internet var. Doğum paketi alırsam doğum anı ve doğum günü rahatlığı için alırım gibi geliyor ama ilk doğumum olacak bu yüzden bilemiyorum.

Fikriniz ne? Sizce doğum paketi almanın en büyük avantajı ne? Özellikle deneyimli anneler bana fikir verirse çok mutlu olurum. Ankara'dayım. bir tavsiyeniz de olursa hastane ya da doktor olarak hem devlet hem özel için açığım.
kafanız rahat olur bence ekstra ödeme cok çıkmaz

Ben almadım, pişman değilim hâla. Doğumdan sonra da daha da netleşir😂🙈
Benim arkadaşım özelde vajinal doğum yaptı, dr son 10 dkda geldi dedi, ebenin iyiliği çok önemli demişti, o da şans.
Sezaryen olacak olsam devletteki doktorlar da duruma gayet hakim diye düşündüm.
Aksilik olmadıgı sürece devlette içinize sinen bir doktor bulduğunuz sürece süreç güzel ilerliyor bence. Tabiki gittiğiniz hastanede yenidoğan doktoru ve yenidoğan yoğunbakımı olmasına özen gösterin..
bazı devletlerde yenidoğancı olmayabiliyor bazı hastanedelerde de göstermelil yogunbakım oluyor devlete sevk oluyor felan..

Özel düşünüyorsanız sedef ramoğlu, gülenay gençosmanoğlu, bülent yirci, tülay özkılıç’ı öneririm. Hepsi de arkadaşımın doktorları memnunlardı.

bilmem ki daha cok erken degil mi?
35. gün dediginiz daha kalbi bile duymadiniz heralde.
kalbi atacak mi, en riskli olan ilk 12 haftayi saglikla tamamlayacak mi (cogu ulke ilk 12 haftayi hamilelikten sayip ultrasona bile sokmuyor, basariyla tamamlarsan hamile kabul ediliyorsun. bizde de aile hekimi hemsirem "12yi tamamla oyle kayit acalim" dedi. malesef cok riskli bir donem),
fetal dna testinde olumsuz birsey gorulup gebelik sonlandirilacak mi... o kadar risk dolu bir sürec ve elden hicbir sey gelmiyor ki cok erkenden cok buyuk paralar odemek bana mantiksiz geliyor..bir de cogu ozel hastane (buyuk ve komplex olmayan hastanelerin neredeyse hicbiri) sorunlu gebe kabul etmiyor. kkdan ve sosyal medya paylasimlarindan o kadar kadin okudum ki şu donemde, riskli durumlar ciktigi gibi hastaneler onlari egitim arastirma / universite hastanesine yolluyorlar "dogumunu orada yap" diye. ayni sekilde cogu hastanede tam tesekküllü ve yeterli yenidogan yogun bakımi yok. yine bir aksilik durumunda ozel hastanede dogup ambulansla devlete tasinan cok cocuk var...
yani bilmiyorum, hal boyleyken daha yolun enn basinda herseyi kapsayan bir paket almak ne kadar mantikli.
eger hersey guzel giderse (insallah) cok akillica bir karar vermis olursunuz, ekonomik olur.
ama en ufak bir aksilikte bosa harcanmis rakam olur...
bence odeme yapmadan once emin ol herhangi bir olumsuzluk durumunda odemeni alabilir misin ya da saglik sebebiyle seni baska hastaneye sevk etseler dogumun orada yapilmadigi icin odemenin ne kadarini alirsin vs vs.
ama yerinde olsam ilk trimester bitip nipt sonuclarim gelene kadar iki ayri hastaneye kontrole giderim (zaten cok gitmeye gerek yok ilk donemde. kalp icin gidiyorsun 7. haftada, 2li tarama testi icin gidiyorsun 11-12. haftada o kadar, cok bir masrafi olmaz) . hersey guzelse hangi hastaneden daha cok memnun kaldiysam oradan paket alirdim
umarim olabilecek en guzel sekilde tamamlarsiniz gebeliginizi🧿

Ben 11. Haftada aldim, ikili tarama testinden hemen önce.
Sürekli doktorumu arayan biri değilim ama kafam cok rahat etti. Hem hastaneye gittikçe ek bir ücretle karşılaşmadik ve her defasında ücret ödemedik. Hem de cok aramasam da doktorumun telefonunu hemen açacağını bilmek içimi rahat ettirdi.

En kötü ihtimalle başa baş gidiyor masraflar. Bence en baştan tanımadığınız bir doktor ya da hastaneye bağlanmak riskli. Süreç çok uzun ve hassas, yolda fikriniz değişebilir.

Herkese teşekkürler. şimdilik almayacağım. çünkü şehir hastanelerinin ankara'daki donanımlarına çok güveniyorum. önemli ve anormal durumlarda özel hastanelerinin çoğunun anneyi ve bebeği şehir hastanelerine yönlendirdiğini öğrendim yaptığım araştırmalarda. bu kadar para verip bir de müşteri muamelesi göreceğim gibi geliyor. canım gerçekten bunu istemiyor gibi...
bakalım süreç neler gösterecek. daha çok erken tabi. ama bir o kadar da değil gibi . çok erkenle erken değil arasında 1.5 ay falan var :) heyecanlıyım. herkese sevgiler teşekkürler

Herkese teşekkürler. şimdilik almayacağım. çünkü şehir hastanelerinin ankara'daki donanımlarına çok güveniyorum. önemli ve anormal durumlarda özel hastanelerinin çoğunun anneyi ve bebeği şehir hastanelerine yönlendirdiğini öğrendim yaptığım araştırmalarda. bu kadar para verip bir de müşteri muamelesi göreceğim gibi geliyor. canım gerçekten bunu istemiyor gibi...
bakalım süreç neler gösterecek. daha çok erken tabi. ama bir o kadar da değil gibi . çok erkenle erken değil arasında 1.5 ay falan var :) heyecanlıyım. herkese sevgiler teşekkürler
Ben yenimahalleye gidiyorum burayı da önerebilirim :) tabi perinatolog yok..

Back
X