DOĞUM PARASI, İZNİ, İSTİFA DURUMU YARDIMMM

qzleem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2016
542
611
53
Selam çalışan hamişler, ben suan 28+4 üm bir problem çıkmaz ise 37 ye kadar çalışıcam, fakat 37. haftadan sonra işten ayrılırsam istifa edersem yada işten çıkartılırsam bu 4 aylık izinimin sgk tarafından verilen toplu parasını alabiliyormuyum bilgisi olan varmı, yani izinden hemen sonra çıkışım verilirse yada istifa edersem, umarım anlatabilmişimdir, başına böyle bir durum gelen varsa yazın lütfen, teşekkürler şimdiden.

Doğum iznindeyken sizi işten çıkartamazlar, yasal değil. Sizinde istifa etmeniz anlamsız olur, zaten izinde olacaksınız ve ücretini alacaksınız. İşten ayrılmayı düşünüyorsanız doğum izni bitiminde ayrılmanız en mantıklı olan.

Doğum iznindeyken sizi işten çıkartamazlar, yasal değil. Sizinde istifa etmeniz anlamsız olur, zaten izinde olacaksınız ve ücretini alacaksınız. İşten ayrılmayı düşünüyorsanız doğum izni bitiminde ayrılmanız en mantıklı olan.

işten çıkartılmak gibi bir durum yok aslında ama ben çıkabilirim, ama parada alamayacaksam izin dönüşüne istifa edicem ama alınabiliyorsa izini yazdırıp istifa edicem, çünkü yerime ona göre kısa süreli yada tamamen eleman alınacak iş verenede yalan söylemiş gibi olmak istemiyorum onun için bilen varsa danışmak istedim.

Rapor bittikten sonra çıkış işleminizi yapabilir. Siz Doğumdan sonra çalışmayacaksanız işverene durumu anlatın, Doğum izniniz bittikten sonra yapar çıkış işlemini...

Sizin işe dönmeyeceğinizi bilirse de yerinize birini bulur artık.

Selam çalışan hamişler, ben suan 28+4 üm bir problem çıkmaz ise 37 ye kadar çalışıcam, fakat 37. haftadan sonra işten ayrılırsam istifa edersem yada işten çıkartılırsam bu 4 aylık izinimin sgk tarafından verilen toplu parasını alabiliyormuyum bilgisi olan varmı, yani izinden hemen sonra çıkışım verilirse yada istifa edersem, umarım anlatabilmişimdir, başına böyle bir durum gelen varsa yazın lütfen, teşekkürler şimdiden.
Merhaba, para almaktan kastınız kıdem tazminatı almaksa hamilelik nedeni ile iş sözleşmenizi feshetmeniz haklı bir sebep değildir. Hamilelik nedeni ile işten çıkarsanız kıdem tazminatına hak kazanamazsınız. Hamilelik dönemi için kanunda öngörülen ücretli izin paralarını almanız için halihazırda çalışıyor olmanız gerekir. Ayrıca istifa ederek işten ayrılırsanız işsizlik parası da alamazsınız. Başkaca haklı sebepleriniz varsa onlara dayanarak işten çın yoksa haklarınızı kaybedersiniz.. Sevgiler..

tam anlayamadım ama ben 8. haftamda falan istifa ettim galeyana gelip.. 3 yıllık tazminatı içeride bıraktım ve istifa ettiğim için işsizlik maaşı falan da alamadım.. Gerisi hakkında fikrim yok ama aman dikkat et istifa mektubu falan yazmadan iyice emin ol.. Haklarını elinin tersiyle kendin itme..

37 ye kadar calisin. 16 hafta dogum izni hakkiniz olacak. isvereniniz odeme yada sigorta yapmayacak
dolayisiyla ona bir yukunuz yok..izin donusu ise baslayip sonra cikisinizi verdiririsiniz. cunku ise basladiktan sonra sgk dogum izni suresindeki parayi oduyor. asgari ucret uzerinden yattiysa yine 5-6 bin para alirsiniz sanirim. dolayisiyla sakin izin oncesi cikisinizi vermeyin

bide rica edin cikisinizi onlar versin. dogum sonrasi en azindan bi sure de issizlik maasi alirsiniz. ben oyle yapmayi planliyordum ama planlarim degisti orasi ayri.

Kızlar peki doğum izni süresinde maaşımızı alabilecek miyiz bu konuda bilgi verebilir misiniz cunku en çok merak ettiğim bir konuda bu

Kızlar peki doğum izni süresinde maaşımızı alabilecek miyiz bu konuda bilgi verebilir misiniz cunku en çok merak ettiğim bir konuda bu
O iş yeriyle sizin aranızdaki bir durum. İş yeriniz maaşınızı ödeyecekse izin dönüşü SGK'dan aldığınız parayı şirkete verirsiniz

Back
X