Ben 27 haftalık hamileyim. Doğum parası için gerekli evrakları öğrenmek üzere ssk ya gittim.SSK da 32. haftada gittiğim hastaneden kayıt açtırıp doğum öncesi raporu almamı ( 37. haftaya kadar çalışabilir raporuda alabilirmişim) ve doğumdan sonrada doğum sonrası raporu alıp SSK ya vermemin yeterli olacağını söyledi. Bunda bir yanlışlık yok değil mi?Birde şuan ben Fatih Sultan Mehmet Hastanesine gidiyorum kontroller için. Doğum öncesi raporunu oradan alıcam.Doğumumu başka hastanede yaparsam doğum sonrası raporu doğum yaptığım hastaneden mi almam gerekiyor?SSK ya doğum yaptıktan sonra istediğim zaman başvurabilirmiyim?
bu işlemleri yeni yapmış biri olarak sorularını cevaplamak istedim.
1- evet 32. haftada hastaneye gidip çalışmayacaksan raporunu açtırmalısın. ama çalışacaksan (en fazla) 37. haftaya kadar çalışabilir
raporu alacaksın. bu belgelerin fotokopilerini işverenine teslim et asılları sende kalsın. bu arada çalışabilir raporu alacaksan yanına 3. adet vesikalık resim al.
2-doğum yaptığın hastane sana çocuğun doğum raporunu verecek. bir de raporunun bittiği tarihi gösterir belge ve hangi tarihte çalışmaya başlayacağını gösteren belge verecek. artı olarak hastaneden epikriz raporunu da isterseniz sizin yararınıza olacaktır. (bu belgelerin de fotokopilerini işverenine vereceksin)
3-illa aynı hastane olmasına gerek yok.
4-raporun bitip iş başı yapacaksın. sgk ya gitmeden personel servisinden senin için hesap fişi girmelerini iste.
çünkü işlemlerini yapabilmen için sgk senin iş başı yaptığını görmek ister.
Verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim. Ben babamın yanında çalışıyorum. 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alsamda almasamda bu olay doğum parası miktarını etkilemez öyle değil mi?Başka bir iş yerinde çalışsaydım 32. hafta ile 37 .hafta arasındaki 5 hafta sanırım doğum sonrası iznime eklenenecekti.Hesap fişi dediğiniz olayı anlamadım. Bir de ben şimdi 4 ay ssksız olucam 120 gün yani. Benim bu süre içerisinde ssk sız olmam hastaneye gidiş gelişlerimde sağlıktan yararlanmamı etkiler mi?
önemli olan tam 32. haftanda dr a çıkıp ya raporunu başlatmak ya da 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almak. 32. haftanda dr çıkmazsan işte o zaman kaybın olur. çalıştığın süreler doğum sonrasına ekleniyor ama bunu hastanede size raporu verecek olan kişiye hatırlatmalısınız gözünden kaçırabilir.
hesap fişini muhasebecinize ya da personel şefinize sorunuz. o size detaylı anlatır.
raporlu olman sgk himetlerinden yararlanmana engel değil.
bende çok araştırmıştım zamanında habire soruyordum birilerine. o yüzden detaylı bir şekilde anlatayım dedim.Verdiğiniz bilgi için tesekkür ederim.
bu doğum parasını emekli sandığıda veriyormu.ben öğretmenim alabilirmiyim yani
bu işlemleri yeni yapmış biri olarak sorularını cevaplamak istedim.
1- evet 32. haftada hastaneye gidip çalışmayacaksan raporunu açtırmalısın. ama çalışacaksan (en fazla) 37. haftaya kadar çalışabilir
raporu alacaksın. bu belgelerin fotokopilerini işverenine teslim et asılları sende kalsın. bu arada çalışabilir raporu alacaksan yanına 3. adet vesikalık resim al.
2-doğum yaptığın hastane sana çocuğun doğum raporunu verecek. bir de raporunun bittiği tarihi gösterir belge ve hangi tarihte çalışmaya başlayacağını gösteren belge verecek. artı olarak hastaneden epikriz raporunu da isterseniz sizin yararınıza olacaktır. (bu belgelerin de fotokopilerini işverenine vereceksin)
3-illa aynı hastane olmasına gerek yok.
4-raporun bitip iş başı yapacaksın. sgk ya gitmeden personel servisinden senin için hesap fişi girmelerini iste.
çünkü işlemlerini yapabilmen için sgk senin iş başı yaptığını görmek ister.
Doğum öncesi raporunu aldığımız zaman benim ssk otomatik olarak duruyor mu? yoksa işveren SGK ya bildiri yapmak zornda mı? İşveren rapor süresince ssk mı ödemeye devam ederse benim açımdan problem olurmu? Kafama takıldı. Sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler:)
Doğum öncesi raporunu aldığımız zaman benim ssk otomatik olarak duruyor mu? yoksa işveren SGK ya bildiri yapmak zornda mı? İşveren rapor süresince ssk mı ödemeye devam ederse benim açımdan problem olurmu? Kafama takıldı. Sorayım dedim. Şimdiden teşekkürler:)
raporunu işverenin bildirmekle yükümlü. ve seni raporlu olarak bildirdiğinde senin için prim yatırmayacak. raporlu olduğun sürece işveren bunu bildirmeyip senin ssk nı öderse sen doğum parası alamazsın.
ssk sı otomatikman raporluyken zaten devam ediyor parayı zaten doğumdan sonra ssk dan gidip alcak ödeyende ssk zaten sizin ne anlatmak istediğinizi anlamadım bennasıl yani ssk ödenmicekmi o dönem zaten raporluyken ssklı ototmatikmen...o zaman ssklı hastaneden yararlanamaz olurmu öyle şey..:44:
ssk sı otomatikman raporluyken zaten devam ediyor parayı zaten doğumdan sonra ssk dan gidip alcak ödeyende ssk zaten sizin ne anlatmak istediğinizi anlamadım bennasıl yani ssk ödenmicekmi o dönem zaten raporluyken ssklı ototmatikmen...o zaman ssklı hastaneden yararlanamaz olurmu öyle şey..:44:
sağlık hizmetlerinden yarlanılır henüz çıkış olmaz ama raporlu iken işveren ssk pirimelrini yatırmak zorunda değil. o dönevem sıfır çalışma gösterilir ve ssk pirimi sıfır geçer tabi yatırırsa işverenin insiyatifinde amenna hatta maaşta verebilr engel yok ama öyle işveren bulanarsa ismini cismini ilan etsin elalem işveren görsün..:)
bende merak ediyorum bu konuyu ama anlatılanlardan hiçbişey anlamafım.bende özelde ssk lı olarak çalışıyorum ve 14 haftalık hamileyim.merak ettigim şu: ben işi çoktan bırakacaktım ama şu dogum parası için çalışmayı istiyorum.kaçıncı haftaya kadar çalışırsam dogum parasının alabilirim ve ben dogumdan sonra çalışmıcam yani ssk am devam etmicek.bu durum parayı almamı etkilermi.vede ne kadar veriyolar tutar olarak bilginiz varmı??????*
kızlar bu durum ikiz gebeliklerde değişiyormu
yani tek bebek iki bebek farkediyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?