arkadaşlar şimdi ben 27 haftalık hamileyim ve bildiğim kadarıyla 32 haftada alınıyor doğum raporu.şimdi çalışıyorum ama raporu alıp iş yerinden ayrılacağım yani tekrar çalışmaya dönmeyeceğim özel sektör olunca rapor bittiği gün benim çıkışımı verme ihtimalleri var.ben doğumdan sonraki raporu nasıl alıyorum.ilk rapor bitmeden doğum yaparsam hemen doğumdan sonraki raporu alabiliyormuyum.bilgisi olanlar lütfen yardımcı olurmusunuz????
[/Q
doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere rapor hakkın var. Çalışmıyacaksan 32 hafta ayrıl. Ama 32 haftada ayrılmak zorunda değilsin bunuda bıl. Daha sonrada ayrılabılırsın. Misal 39 haftada doğum yaptın, kalan haftanı doğumdan sonrakı haftana eklıyor doktor...yanı sen 32 haftada rapor aldın ya artık senın rapor dönemın başlamış oluyor. Şirket sisteme senin raporunu girmek zorunda oldukları için senın raporun çalışır olana kadar senı sgkdan çıkartamazlar. Onlar sen ne zamankı raporun biticek artık 16 haftalık rapor surenın sonunda raporunda çalışır yazıcak o zaman senı sgkdan çıkartabılecekler. Raporlarda kontrol ve çalışır olmak üzere ıkı kutucuk vardır bu arada. Senın raporun bıtene kadar her rapor aldığında takı 16 haftan bitine kadar raporlarında hep kontrol yazıcak. Yanı işyerı bu durumda yanlış bişey yapamaz korkma. ama her raporunu işyerine götürmek zorundasın. Raporun en son bitince çalışır olucak raporunu hastane sgkya gönderip sende bankadan paranı alabılıyorsun. Şirkete götürmezsen sisteme raporu giremedıklerı için ceza yerler:)