doğum raporu için bilgisi olan paylaşabilir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ozd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
37
0
36
İstanbul
Slm, çalışanlar için doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta kanuni iznimiz var.Ben doğumdan önce rapor almayı düşünmüyorum doğumum 27 Nisan Nisanın ilk yada duruma göre 2.haftasına kadar çalışmayı düşünüyorum.Doktorumdan çalışabilir raporu almama gerek var mı?Diyelim ki aldım bu raporu iş yeri haricinde ssk kurumuna bildiriyormuyuz?

sanırım 27. haftada yanılmıyosam çalışabilir raporu alman gerekiyo. ben öle yapmıştım. raporunu muhasebecini faxla o geri kalan işlemleri halledicektir.

doğum önü izniniz 32. hafta başlar ancak doktor raporu ile 37 haftaya kadar çalışabilrsiniz bunun için 32+0 olduğunuzda doktorunuzdan çalışabilir raporu alıp işyerinize vermeniz gerekir..son üç hafta zorunlu olarak izinli sayılıyosunuz o haftaları çalışamazsınız...
çalıştığınız 5 haftayıda doğum sonrasına aktarabilirsiniz ayrıca..

hamileliğinizin 32. haftasına geldiğiniz zaman eğer sağlık şartları uygunsa 5 hafta çalışabilir raporu almalısınız. son 3 hafta kala da izne ayrılmak zorundasınız yasal olarak. kurum sizi çalıştıramaz o 3 hafta kalada rapor yazdırmanız lazım 3 hafta çalışamaz raporu ve doğumdan sonrada 5+8 hafta çalışamaz raporu yazdırıyorsunuz kurumda gönderiyor ve sizde önceki ve son aldığınız raporlarla birlikte izin bittikten sonra sgk ya gidip başvuruyorsunuz.

canım bende yeni doğum parasını almış biri olarak şöyle anlatayım.
32. haftada doktorun rapor yazıyor; 37. haftaya kadar çalışır diye.
bu raporu iş yerine veriyorsun; onlar sgk'ya bildirmeliler.
37. haftada doktordan çalışamaz raporu alıp doğum iznine çıkıyorsun artık; onu da iş yerine veriyorsun onlar da sgk'ya bildiriyor.
doğumun olup doğum iznin bittikten sonra doğum yaptığın hastaneye o iş yerine verdiğin çalışamaz raporunu kapattırıyosun; doğum şu vakit oldu şu vakit çalışabilir diye.
o raporu tekrar iş yerine veriyorsun; iş yerin girişi yapıyor ve sen;
doğum kağıdı
32. haftadan 37. haftaya kadar çalışır kağıdı
kapatılmış çalışır raporu
nufus cüzdanı fotokopin ile birlikte sgkya gidip veriosun. paran 15 gün sonra pttye yatıyor..

Back
X