Doğuma Hazırlık Doğum sancısı olabilir mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

tazmanya canavari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
529
407
103
38
Kızlar gece uyurken bebek hareketleri biraz arttı. Normalde uyurken hissetmem ama uykumu biraz hafifletti hareketleri. Sonra içim cayır cayır yanmaya başladı klimayı fulledim. Tuvaletim geldi diye kalkayım dedim dönerken o yuvarlak bağ acısı gibi bir acı saplandı ama kıvrandırdı bayağı. (1 saattir falan her hareketimle batmaya devam ediyor) Sonra ayağa kalkınca çok afedersiniz altıma kaçırdım ama öyle bir şey ki tutmak mümkün değil yani kaslarım asla çalışmadı o kadar sakince aktı ki suyum mu geliyor altıma mı yapıyorum ayırt edemiyor insan off neler itiraf ediyorum şu an ve hemen sonrasında bacak ağrılarım çok arttı, hala devam ediyor. Bir de bayağı şiddetli regl ağrısı başladı yine. Ama sürekli devam eden ağrılar bunlar.

Yani reglmişim gibi devamlı bir bel, karın ve bacak ağrısı var. Öyle girip çıkan şekilde değil. O yüzden düzenli mi değil mi diye takip edebileceğim bir şey yok ortada. Diğer bıçak saplanması tarzı acı da hareket ettiğim zaman giriyor. Ama her hareketimde güçlü şekilde giriyor. Onun da sancı olup olmadığından emin olamıyorum. Kasılma gibi karnın sertleşmesi gibi şeyler yok. Sadece hareket ettiğim için kaslar mı geriliyor acaba hala?
Ha bunların yanında bir de sürekli bir bağırsak hareketi ve tuvalete gitme ihtiyacı var, bir de mide bulantısı. Nişan, su gelmesi, bebeğin aşağı inmesi de olmadı hala. Ağır bir regl ağrısı, bacak ağrısı, ayağa kalkınca vajinal baskı, hareket edince yanlara kramp girmesi ya da bıçak sağlanması vb. şeyler var. Bir de uzun zamandır kıvamlı beyazımsı akıntım oluyor.

Yine de düzenli şekilde, o göbeği sertleştiren kasılmayla beraber gelen ve girip çıkan bir adet ağrısı olmadığı için dikkate almayacağım ben bunu şu an. Uyanık olan yorum yapabilecek biri var mı?

ay ben uzun zamandır uyuyamıyorum bebeğim özellikle geceleri rahat durmuyor bir de aşırı büyüdüğünü hissediyorum son birkaç günde sanki karnımda yer kalmadı gibi canım sende de öyle mi? sağlıkla gelsinler inşallah doğurmak istiyosun sen de benim gibi dimi

Ay evet ya artık zaman geçmek bilmiyor. Bir de benim planlı sezaryen olacak o yüzden doğum başlamadan hastaneye gitmek isterim öyle bir durum olursa

Son 1-2 gündür iyice büyüdü gibi geliyor bana da. Özellikle kollarımı hareket ettirirken dirseğim falan göbeğime çarpıyor sivri bir kemiğe çarpmışım gibi hissediyorum. Basbayağı sert çıkıntılar uzuvlar falan görünüyor artık karnımda
Ama hareketler hala çok abartılı değil. Dönme hareketlerini falan görüyorum ama instagramda falan gördüğüm o koca koca dalgalanmalar gibi olmuyor

benimki de sürekli ayaklarıyla böbreklerimden güç alıp poposunu çıkarıyor güçlendi diye midir nedir çok acıyor bunu yaparken artık. sezaryen için tarih belirlediniz mi doğumun kolay olsun inşallah sağlıkla al bebişini kucağına bu arada bence anlattıkların doğum sancısı değil ama tabii benim de ilk gebeliğim olduğundan tecrübem yok sağdan soldan okuduğum kadarıyla

Bence de değil şimdiye kadar şiddetlenmiş olurdu diye tahmin ediyorum çünkü. Benimki aynı devam ediyor hala
2 Ekim'e gün verildi. Ay inşallah hepimiz sağlıkla ve kolaylıkla doğururuz minnakları

Geçmiş olsun, anlattıkların özellikle 38. haftada ihmal edilecek gibi değil. Regl ağrısı gibi devamlı bel ve karın ağrısı, vajinal baskı ve kramp doğumun başlangıcı da olabilir, başka bir şey de.
Lütfen hemen kendi doktorunla ya da doğum yapmayı planladığın hastaneyle iletişime geç. Gerekirse direkt acile git, kendini yorma.
Ben de 37+0’da doğum yaptım, hiç belirti hissetmemiştim; kontrole gittiğimde başlamış olduğunu öğrendim. Herkesin süreci farklı oluyor, bu yüzden her belirtiye şartlanma ama doktoruna danışmayı da ihmal etme.

Aa öyle mi? Sanki biraz daha azaldı gibi geliyor bana. 2 saat daha bekleyip geçmezse doktoruma yazayım ya da kontrole gideyim o zaman. Artarsa zaten acile giderim. Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…