Doğum sancısı

Cigupukule

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2023
130
35
18
29
Kızlar merhaba
2. gebeliğim doğumuma az kaldı 1 ay kadar ve ilk doğumum sezaryen olmuştu onun için tecrübeli annelere bir sorum olacaktı
İlk doğumumda gece başlayan düzenli sancılar 5dkda 1e düşünce sabah hastaneye gittim fakat hiç açılmam olmadığı için eve gönderdiler. Evdeyken suyum geldi ve tekrar hastaneye gittik, su geldikten sonra 7-8 saattir düzenli gelen sancım kesildi bunun üzerine doktorum suni sancı verdi, 1,5 saat suni sancıdan sonra açılmaya bakılmadı çünkü bebeğimin kalp atışları düştüğü için sumi samcıyı kesip sezaryene alınmıştım.
Şimdi şunu sormak istiyorum, doğum sancısı açılma olduktan sonra artıyor mu yoksa benim örneğimdeki gibi gece başladı ve sabah hastanedeki gibi suni sancı verdiklerindeki gibi mi kalıyor. Yani sancının şiddeti açılmayla doğru oranda artıyor mu yoksa 5dkda 1 deki ve suni sancı verildiğindeki haliyle aynı mı kalıyor umarım anlatabilmişimdir. İlk adet olduğumdan beri sancılarım çok şiddetlidir ağrıdan bayıldığım bile olmuştur o yüzden bana bu sancılar çok tanıdık gelmişti. Öyle mi değil mi diye merak ettim cevaplarınızı bekliyorummm

Merhaba öncelikle hayırla sağlıcakla kavuşun bebeğinize
Açılmayla sancı sıklığı doğru orantılı oluyor yani sancılar sık sık gelmeye başladı mı açılmalar artıyor

Kızlar merhaba
2. gebeliğim doğumuma az kaldı 1 ay kadar ve ilk doğumum sezaryen olmuştu onun için tecrübeli annelere bir sorum olacaktı
İlk doğumumda gece başlayan düzenli sancılar 5dkda 1e düşünce sabah hastaneye gittim fakat hiç açılmam olmadığı için eve gönderdiler. Evdeyken suyum geldi ve tekrar hastaneye gittik, su geldikten sonra 7-8 saattir düzenli gelen sancım kesildi bunun üzerine doktorum suni sancı verdi, 1,5 saat suni sancıdan sonra açılmaya bakılmadı çünkü bebeğimin kalp atışları düştüğü için sumi samcıyı kesip sezaryene alınmıştım.
Şimdi şunu sormak istiyorum, doğum sancısı açılma olduktan sonra artıyor mu yoksa benim örneğimdeki gibi gece başladı ve sabah hastanedeki gibi suni sancı verdiklerindeki gibi mi kalıyor. Yani sancının şiddeti açılmayla doğru oranda artıyor mu yoksa 5dkda 1 deki ve suni sancı verildiğindeki haliyle aynı mı kalıyor umarım anlatabilmişimdir. İlk adet olduğumdan beri sancılarım çok şiddetlidir ağrıdan bayıldığım bile olmuştur o yüzden bana bu sancılar çok tanıdık gelmişti. Öyle mi değil mi diye merak ettim cevaplarınızı bekliyorummm
Öncelikle 40 gün önce doğum yapmis biri olarak yorum yapacağım. 2. Doğumum ve 2. Sezaryen im. Planlanan doğuma 5 gün kala hafif bir kanama farkettim öğlen 4 gibiydi doğumhane nişan olabileceğini ağrılar olup olmadigini sordu derken çok geçmedi 20 dk sonra sancılar geldi. 3 dk ya kadar düştü ben ilk dogumumda 36 haftalık doğuma alındım sancılar nasıl bilmedigm icin ihtimal vermedim rahat davrandım. Meğer doğum başlamış suyum az az gelmeye başlamıştı. Makata vuran sert bir ağrı vardı belimde başlayıp makatta biten. Adet ağrısının siddetlisiydi bana vuran ağrılar. Hastaneye gittik sancılar 3 dk ya düşünce bu arada saat 9 olmuştu ve açılma 0 idi. Doğuma alındım

Kızlar merhaba
Açılma arttıkça şiddet artıyor.

Çok şiddetli sancılar oldu doğuma kadar arttimi açılma olana kadst evet ayakta durmak yürümek çok zordu nefes al ver diyorlar ama o bile çok zordu

Back
X