- 30 Mayıs 2017
- 9.389
- 16.079
- 248
merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık

Son düzenleme: