Doğum şeklinde kararsızlık. Doğum yapanlar bakabilir mi?

gelisimcii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
616
366
53
İyi geceler anneler 37 haftalık hamileyim bu zamana kadar hep normal doğum düşündüm ısrarla hatta bugun doktorumla normal doğum ve sezeryan halkında konuştum ilk Bebek'te mutlaka dikiş olacağını söyledi malum bölge ıslak olduğu için dikişlerin birazda geç iyleştiğini de söyledi bende normal doğum sonrası genital bölgesini uzun süre hissetmeyenler okudum ve korktum. Tüp Bebek'le hamile kaldım zaten zorlu süreçler geçirdik doğum sonram acı çekmek istemiyorum açıkcası ama normal doğum sonrası dikişler acı vericek gibi düşünüyorum bide sinirler yıpranıyor onuda düşünüyorum yaşım daha 24 sezeryan fikri oluştu kafamda çok kararsızım yardım edermisiniz?

Merhaba,
Ben de 2015-Eylül'de, 24 yaşımda doğum yaptım. Normal doğum...

Bir kere iyi baktığın zaman dikişler hemen iyileşiyor onu söyleyeyim.
Dış dikişlerim 15-20 günde falan iyileşmişti neredeyse. O da benima bebeğimle alakalı bir durumdan ötürü idi. Yani daha az belki 2-3 tane dikiş olduğunda çok daha kolay iyileşeceksin.
Bunun için özel ilaçlar içiyorsun ve taharetini de özel ilaç katılmış ılık suyla yapıyorsun. Kolayca iyileşiyor.
Islak bölge konusunu doktor sana söylemiş ama ben kendi tecrübemi söyleyeyim. Epizyo kesisi yani dış dikiş çabuk iyileşiyor. Kuru tuttuğun sürece sıkıntı yok. Islak bölge diye kastettiği iç dikişse, evet içerdeki dikişler geç iyileşiyor 1 ay 1.5 ay gibi tecrübem bu yönde. Ama benim dediğim gibi bebeğim biraz kilolu olduğu ve o anki zorlamalar yüzünden içte yırtık oluştuğu için iç dikişim vardı. İç dikişin olmazsa hiiiç sorun yok.
His kaybı falan da yok. Ne kötü şeyler yazılıyor yahu. Ben gebeyken burada şeker yüklemesiyle alakalı yazanları okudum ve içersem ölücem falan sandım. Bayılanlar,baygınlıktan yürüyemeyenler,kusanlar,bebeği hareket etmeyenler...Aman Allah'ım
Abartıyı çok seviyor bazı kadınlar.
Buradaki çoğu yazılana aldırma. Ben de başta hiç iyileşecemeyeceğimi sandım ilk defa başıma geldiği için. Ama zaman öyle hızlı akıyor ki...
Sezaryen tecrübe etmedim ama burada yazılanları okuyup da sana sempatik gelmesin. Karın 7 kat kesilip dikiliyor. Kaslar dokular...Bildiğin ameliyat. Kolay bişey değil sezaryen de.
Tamamen keyfi yapılması konusundan bahsediyorum bu arada. Bir sorun olduğunda elbette doktor ikinizi de bu ameliyatı yaparak kurtaracaktır ki Allahım hiç bir problem olmadan sizi birbirinize kavuştursun inşallah.
Burda sezaryen sempatizanları "aaa ne alakası var ben 2. Günü iş yapıyordum" diyecek,diyorlar...ama şahsi fikrim ameliyat olduğudur.
Eğer bir rahatsızlığın yoksa kendine güven arkadaşım...
Milyarlarca yıldır kadınlar bunu yapıyor. Bir sorunun yoksa neden sen de yapamayasın?
Vücuduna ve yaradılış fıtratına güven derim ama son karar senin.Sadece herkesin tecrübesinin farklı olduğunu unutma. Allah evladını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin

2kez normal dogum yaptim. 1.5 yil arayla hemde. Ilkinde tecrubesizlik yuzunden dikislerimi usutmusum bu yuzden iyilesme surecim biraz uzadi. Uzadi dediysem 2. Dogumumda 15gunde iyilesen dikisler ilkinde 20gunde iyilesti. Fakat dikislerine ragmen herhangi bi sıkınti yasaniyorsun. Yani gunluk hayatini etkileyen birsey olmuyor egilip kalkabiliyorsun. Bebeginin herseyiyle ilgilenebiliyorsun.
Sezeryan bir ameliyat seklidir bir dogum sekli degil. Doktorlar kendi cikarlari icin en ufak bir bahanede sezeryana aliyorlar kadinlari. Ben saglik problemi olmadikca sezeryana tamamen karsi bi insanim. Karin bolgenizdeki tum dokular kesilecek bebek ne oldugunu bile anlamadan disari cikarilacak ve o bolge tekrar dikilecek. Bunun kolay bi surec oldugunu kim soyledi ki. Eltim sezeryan dogum yapti 3gun boyunca cocuklarini baskasi kucagina verdi. Oturamadigi icin bebegini dogru duzgun emziremedi.
Ayrica sancilari baslatan oksitosin hormonu sut salgisini da sagladigi icin normal dogum yapan bi annenin sutu dogum sonrasina bebegine yetecek kadar hazir olurken sezeryande bu salgi bebek dogduktan sonra basladigi icin cogu zaman sut gelimi gecikiyor.
Dogum sonrasi esinizle bir problem yasamak akliniza takilan bir sorunsa onuda dert etmeyin. Dogum sonrasi oyle guzel dikiyolarki hic kullanilmamis gibi oluyor:))
Ben 2 kez normal dogurdum yine hamile kalsam yine normal dogururum. Kendinizi normal doguma adapte ederseniz inanin korktugunuz gibi bisey olmadigini goreceksiniz. Kadin vucudu normal doguma programli sekilde yaratilmistir. Siz vucudunuzun sesine kulak verin gerisini o halleder. Simdiden hayirli dogumlar.

Teşekkür ederim yazdıklarınızdan dolayı doğum yaklaştıkça insan ne düşümeceğini şaşırıyor yarin tekrar kontrolüm var artık son kararımı söylemek gerekiyor anlaşılan akışına bırakıcam :)

Bende 39+1 de doğum yaptım son güne kadar normal doğumdu hatta suyum geldi gece sabaha kadar bekledik normal doğumu sezerysndan çok korkuyordum ama bebeğimle ilgili bir takım problemler yaşadık 5 dk içinde kendimi sezeryanda buldum şükür oğluma kavuştum
Ben hiç ağrı olayı vs vs yaşamadım hastanemde ertesi gün duş aldım kuaförüm geldi ohhh gelenleri karşıladım
Çok yazılanlara takılma hakkında hayırlısı olsun bebişin nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin

Amin inşallah bende akışına bırakıcam anlaşılan bünyeden bünyeye göre değişiyor doğumlar

aynen katiliyorum

Tabi ki sizin ve doktorunuzun kararı ama ben normal doğum yapmanızı öneririm iki doğumumda normal doğum yqptm ilkinde 4 tane dikişim vardı ama inan bana dayanılmayacak gibi bi ağrısı olmadı hiç. İlk doğumumda 19 yaşındaydım ve hiçte hissizlik gibi bi problem olmadı. En azından bebeğinizi vr kendinizi riske atmadan deneyebilirsiniz normal doğumu... Rabbim hayırla kurtarsın , hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...

Sezeryan oldum. Benim icin hic kolay degildi ameliyat sonrasi. Destegin olursa tabiki daha güzel oluyor. Ama bünye meselesi ne desek bos. Sen iyi düsün iyi olsun. Kimi normal dogumlar kötü oluyor. Sans isi, bünye meselesin. Sen kendine güven ve her sey iyi olacak diye motive et.
Benim hem hamilelik hem de dogum sonrasi kötü gecti. Ikinci kez hamile kalirsam hep pozitif olacagim. En önemli sey bu.

canım oncelıkle bebeğin hayırlı olsun.aynı senın gıbı bende normal istıyordum son haftalarda vazgectım korktum sezeryana gün aldım hstaneye gıttın randevu saatınde ama amelıyattan çıkan kadını görünce dezeryandan vazgectım normale karar verdim.ıyıkıde normal olmuş.evıme geldım yemegımı yaptım bebeğimle ilgilendım.agrı çok az ulk gün oluyor.ama sonrasında pek olmuyor .batıkonla her wc den çıkınca gazlı bezle oansuman yaptım saç kurutma makınasıyla kuruttum uzaktan tutarak.ustelık ben bırde bebegımle hastanede yattım sarılık enfeksıyon oldu sadece anneyı alıyolardı sezeryan olsaydım hayatta bır hafta kalamazdım orda.bence normali duşun.ınan hiç pişman olmayacaksın.4gunde dıkışlerım duşmuştu ama tamamen iyileşmesi yırmı gün falan surdu.Allah yardımcın olsun.

Tüp bebekle hamile kalmissin riske atma sezeryan ol derimm ki genelde bu tür durumlarda normal dogumun lafini bile etmiyor doktorlar. Sezeryn asla kolay bir dogum degil. Muhakkak zorluklar olacak sonuçta bir can getiriyorsun dünyaya ama risk etme bence. Allah hayırlısını versn inşallah :)

bence tamamen akışına bırakılmalı ben doğumun iki türlüsünden de korkuyordum ama normal düşünüyodum zaten keyfi sezeryan yaptırmıyorlar yirmi gün önce 41.haftamda gece üçte ağrım başladı sabah sekiz buçuk dokuz gibi hastaneye gittim ağrılarım düzenli gibiydi muayene yaptılar iki santim acılmam vardı ve normal doğum diye yatışım yapıldı gece onbire kadar sancı cektim ve acılmam sadece üç santim oldu sonra doktor yanıma gelip nst nin bebeğimin kalp atışlarının sıkıntıda olduğunu ve sezeryana alacağını söyledi beklemek istiyorum dedim bi saat kadar daha bekledim ama doktor durum aynı bebek sıkıntıda dedi ve mecbur sezeryana girdim onbiri on gece oğlum doğdu sonrası zor oluyor bi hafta oturup kalkmam cok zor oldu şimdi yirmi gün oldu halada acıyo dikişlerim

Spinal sezeryan oldum arkadaşlar ve baş Ağrı'sından günlerdir ayağa bile kalkamıyorum doktor 1 hafta sürer Dedi kafamı yerinden koparmak istiyorum resmen

Spinal sezeryan oldum arkadaşlar ve baş Ağrı'sından günlerdir ayağa bile kalkamıyorum doktor 1 hafta sürer Dedi kafamı yerinden koparmak istiyorum resmen
Öncelikle gozun aydın ve geçmiş olsun. İnş tez zamanda geçer baş ağrısı çok zor çeken bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…