- 15 Mart 2015
- 616
- 366
- 53
- Konu Sahibi gelisimcii
-
Merhaba,
Ben de 2015-Eylül'de, 24 yaşımda doğum yaptım. Normal doğum...
Bir kere iyi baktığın zaman dikişler hemen iyileşiyor onu söyleyeyim.
Dış dikişlerim 15-20 günde falan iyileşmişti neredeyse. O da benima bebeğimle alakalı bir durumdan ötürü idi. Yani daha az belki 2-3 tane dikiş olduğunda çok daha kolay iyileşeceksin.
Bunun için özel ilaçlar içiyorsun ve taharetini de özel ilaç katılmış ılık suyla yapıyorsun. Kolayca iyileşiyor.
Islak bölge konusunu doktor sana söylemiş ama ben kendi tecrübemi söyleyeyim. Epizyo kesisi yani dış dikiş çabuk iyileşiyor. Kuru tuttuğun sürece sıkıntı yok. Islak bölge diye kastettiği iç dikişse, evet içerdeki dikişler geç iyileşiyor 1 ay 1.5 ay gibi tecrübem bu yönde. Ama benim dediğim gibi bebeğim biraz kilolu olduğu ve o anki zorlamalar yüzünden içte yırtık oluştuğu için iç dikişim vardı. İç dikişin olmazsa hiiiç sorun yok.
His kaybı falan da yok. Ne kötü şeyler yazılıyor yahu. Ben gebeyken burada şeker yüklemesiyle alakalı yazanları okudum ve içersem ölücem falan sandım. Bayılanlar,baygınlıktan yürüyemeyenler,kusanlar,bebeği hareket etmeyenler...Aman Allah'ım
Abartıyı çok seviyor bazı kadınlar.
Buradaki çoğu yazılana aldırma. Ben de başta hiç iyileşecemeyeceğimi sandım ilk defa başıma geldiği için. Ama zaman öyle hızlı akıyor ki...
Sezaryen tecrübe etmedim ama burada yazılanları okuyup da sana sempatik gelmesin. Karın 7 kat kesilip dikiliyor. Kaslar dokular...Bildiğin ameliyat. Kolay bişey değil sezaryen de.
Tamamen keyfi yapılması konusundan bahsediyorum bu arada. Bir sorun olduğunda elbette doktor ikinizi de bu ameliyatı yaparak kurtaracaktır ki Allahım hiç bir problem olmadan sizi birbirinize kavuştursun inşallah.
Burda sezaryen sempatizanları "aaa ne alakası var ben 2. Günü iş yapıyordum" diyecek,diyorlar...ama şahsi fikrim ameliyat olduğudur.
Eğer bir rahatsızlığın yoksa kendine güven arkadaşım...
Milyarlarca yıldır kadınlar bunu yapıyor. Bir sorunun yoksa neden sen de yapamayasın?
Vücuduna ve yaradılış fıtratına güven derim ama son karar senin.Sadece herkesin tecrübesinin farklı olduğunu unutma. Allah evladını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
Hiç gerilme herşey öyle bir gelişiyoki ne olduğunu anlamıyorsun ay birde kucagına alınca kendini unutuyosun bı emzirme telaşı ooooAy yolun başındayım ama doğum ü düşünmek çok geriyor beni
Tabi ki sizin ve doktorunuzun kararı ama ben normal doğum yapmanızı öneririm iki doğumumda normal doğum yqptm ilkinde 4 tane dikişim vardı ama inan bana dayanılmayacak gibi bi ağrısı olmadı hiç. İlk doğumumda 19 yaşındaydım ve hiçte hissizlik gibi bi problem olmadı. En azından bebeğinizi vr kendinizi riske atmadan deneyebilirsiniz normal doğumu... Rabbim hayırla kurtarsın , hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...İyi geceler anneler 37 haftalık hamileyim bu zamana kadar hep normal doğum düşündüm ısrarla hatta bugun doktorumla normal doğum ve sezeryan halkında konuştum ilk Bebek'te mutlaka dikiş olacağını söyledi malum bölge ıslak olduğu için dikişlerin birazda geç iyleştiğini de söyledi bende normal doğum sonrası genital bölgesini uzun süre hissetmeyenler okudum ve korktum. Tüp Bebek'le hamile kaldım zaten zorlu süreçler geçirdik doğum sonram acı çekmek istemiyorum açıkcası ama normal doğum sonrası dikişler acı vericek gibi düşünüyorum bide sinirler yıpranıyor onuda düşünüyorum yaşım daha 24 sezeryan fikri oluştu kafamda çok kararsızım yardım edermisiniz?
canım oncelıkle bebeğin hayırlı olsun.aynı senın gıbı bende normal istıyordum son haftalarda vazgectım korktum sezeryana gün aldım hstaneye gıttın randevu saatınde ama amelıyattan çıkan kadını görünce dezeryandan vazgectım normale karar verdim.ıyıkıde normal olmuş.evıme geldım yemegımı yaptım bebeğimle ilgilendım.agrı çok az ulk gün oluyor.ama sonrasında pek olmuyor .batıkonla her wc den çıkınca gazlı bezle oansuman yaptım saç kurutma makınasıyla kuruttum uzaktan tutarak.ustelık ben bırde bebegımle hastanede yattım sarılık enfeksıyon oldu sadece anneyı alıyolardı sezeryan olsaydım hayatta bır hafta kalamazdım orda.bence normali duşun.ınan hiç pişman olmayacaksın.4gunde dıkışlerım duşmuştu ama tamamen iyileşmesi yırmı gün falan surdu.Allah yardımcın olsun.İyi geceler anneler 37 haftalık hamileyim bu zamana kadar hep normal doğum düşündüm ısrarla hatta bugun doktorumla normal doğum ve sezeryan halkında konuştum ilk Bebek'te mutlaka dikiş olacağını söyledi malum bölge ıslak olduğu için dikişlerin birazda geç iyleştiğini de söyledi bende normal doğum sonrası genital bölgesini uzun süre hissetmeyenler okudum ve korktum. Tüp Bebek'le hamile kaldım zaten zorlu süreçler geçirdik doğum sonram acı çekmek istemiyorum açıkcası ama normal doğum sonrası dikişler acı vericek gibi düşünüyorum bide sinirler yıpranıyor onuda düşünüyorum yaşım daha 24 sezeryan fikri oluştu kafamda çok kararsızım yardım edermisiniz?
Arkadaşlar bugun spinal sezeryan için 10 şubat'a randevu aldık[/QUOTE
Hayırlısıyla kucagına alman dileğiyle
Tüp bebekle hamile kalmissin riske atma sezeryan ol derimm ki genelde bu tür durumlarda normal dogumun lafini bile etmiyor doktorlar. Sezeryn asla kolay bir dogum degil. Muhakkak zorluklar olacak sonuçta bir can getiriyorsun dünyaya ama risk etme bence. Allah hayırlısını versn inşallah :)İyi geceler anneler 37 haftalık hamileyim bu zamana kadar hep normal doğum düşündüm ısrarla hatta bugun doktorumla normal doğum ve sezeryan halkında konuştum ilk Bebek'te mutlaka dikiş olacağını söyledi malum bölge ıslak olduğu için dikişlerin birazda geç iyleştiğini de söyledi bende normal doğum sonrası genital bölgesini uzun süre hissetmeyenler okudum ve korktum. Tüp Bebek'le hamile kaldım zaten zorlu süreçler geçirdik doğum sonram acı çekmek istemiyorum açıkcası ama normal doğum sonrası dikişler acı vericek gibi düşünüyorum bide sinirler yıpranıyor onuda düşünüyorum yaşım daha 24 sezeryan fikri oluştu kafamda çok kararsızım yardım edermisiniz?
Sanırım dogum yapmışsın hayırlısı olsn :)Arkadaşlar bugun spinal sezeryan için 10 şubat'a randevu aldık
Öncelikle gozun aydın ve geçmiş olsun. İnş tez zamanda geçer baş ağrısı çok zor çeken bilirSpinal sezeryan oldum arkadaşlar ve baş Ağrı'sından günlerdir ayağa bile kalkamıyorum doktor 1 hafta sürer Dedi kafamı yerinden koparmak istiyorum resmen
Teşekkür ederim Allah razı olsun ne Zamana kadar çekicem bilmiyorum günde 3 litreye yakın su içiyorum kahve içiyorumÖncelikle gozun aydın ve geçmiş olsun. İnş tez zamanda geçer baş ağrısı çok zor çeken bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?