Doğum sonrası adet

esmerkuzum

hamdolsun :)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.060
328
323
Slm kızlar
Doğum sonrası annelerin sorunları kısmına açmıştım bu konuyu fakat cevap bulamadım
Bir de burdan sormak istedim
17 aylık oğlum var doğumdan sonra 7.ayda adet oldum ve düzenli çok şükür her ay ya birkaç gün önce yada zamanında adet oluyorum
Fakat benim sorunum şu doğumdan önce normalde 5 gün oluyorsam doğumdan sonra adetlerim 2 gün normal sonra az az ve 4 gün de bitiyor
Bu normal mi yani doğumdan sonra adetin çoğalan yada azalan var mı aranızda

Henüz anneliğin tadını tatmadım Rabbim nasip etsin.Kendi tecrübemi aktaramayacağım bu konuda ama; bir kadının hayatı boyunca adet gününün sayısında değişiklikler olabilir(artıp azalabilir). Anladığım kadarıyla doğumdan sonraki döneminizde adetiniz değişti ve her ay bu şekilde oluyorsunuz. Artık sizin yerleşik adetiniz 4 gün yani. Düzenli bir şekilde görüyorsanız bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. İçinize kurt düşüyorsa, kesinlikle muayene olun zaten bir kadın olarak rutin kontrollerimizi yaptırmamız gerekli

Son düzenleme:
Henüz anneliğin tadını tatmadım Rabbim nasip etsin.Kendi tecrübemi aktaramayacağım bu konuda ama; bir kadının hayatı boyunca adet gününün sayısında değişiklikler olabilir. Anladığım kadarıyla doğumdan sonraki döneminizde adetiniz değişti ve her ay bu şekilde oluyorsunuz. Artık sizin yerleşik adetiniz 4 gün yani. İçinize kurt düşüyorsa, kesinlikle muayene olun zaten bir kadın olarak rutin kontrollerimizi yaptırmamız gerekli

Doğumdan sonra bu şekilde düzenli olduğu için hiç düşünmemiştim geçen annem gereksiz bi sürü şey le kafama taktı bilmiyorum napıcm

Hiçbir şey olmayabilir. Gene de bence eğer bir çocuk daha düşünüyorsan rutin kontrole gittiğinde bunu doktorunla paylaş derim, bazen doğum sonrası rahimde yapışıklıklar oluyor ve buda adet azalması şeklinde kendini belli ediyor.

Son düzenleme:
Doğumdan sonra bu şekilde düzenli olduğu için hiç düşünmemiştim geçen annem gereksiz bi sürü şey le kafama taktı bilmiyorum napıcm

Moralini bozma hemen ortada sıkıntılı bir durum yok ama kimsenin vücut tepkisi bir olmaz bence burdaki yorumlardan ziyade bir muayene olmanız sizi rahatlatacaktır.

Bende de doğumdan sonra adet miktarında azalma oldu. 35 aylık benim çocuğum. Doktora göründüm ve azalmanın nedeninin hala az da olsa emzirmem olduğunu söyledi.

Benim de 15 aylık bir kızım var doğumdan sonra 10.ayda regl oldum ve çok azaldı normalde 6 gün süren adet 5 gün o da günlük pedle idare edilecek kadar azdı.Bu aralar emzirmem azaldı adetimin 8. günü bugün aralarında bir bağ olailir sanırım.

Benim de 15 aylık bir kızım var doğumdan sonra 10.ayda regl oldum ve çok azaldı normalde 6 gün süren adet 5 gün o da günlük pedle idare edilecek kadar azdı.Bu aralar emzirmem azaldı adetimin 8. günü bugün aralarında bir bağ olailir sanırım.

Benimde oğlum 17 aylık emme tiryakisi maşşş içimi rahatlatınız annem normal diyin diyince korktum açıkcası
Dr gitmem lasım smear testi de yaptırmam lasım ama korkuyorum cesaretim yok
Birde adetten sonra 10 gün sonra daha net belli oluyor yazmışlar nette kararsız kaldım

kızlar doğumdan sonra o kadar ay sürüyomu yaa tekrar adet olmak, 7 ay 10 ay falan demişsiniz nerdeyse 1 sene, bilmiyodum bunu, doğumdan sonraki ay falan başlar diye düşünüyodum amatör olarak :)

kızlar doğumdan sonra o kadar ay sürüyomu yaa tekrar adet olmak, 7 ay 10 ay falan demişsiniz nerdeyse 1 sene, bilmiyodum bunu, doğumdan sonraki ay falan başlar diye düşünüyodum amatör olarak :)

Kişiden kişiye değişiyor canım :) bir de emme sıklığına da bağlı kimisi 40 gün sonra olur kimi 5 ay kimisi 1 sene tecrübeli olarak ;))

Evet kan testinde emzirdiğim için prolaktin hormonu az birşey yüksek çıkmıştı. Smear de vermiştim. Sen de hala emziriyor musun. Emzirmen nedeniyle süresi kısalmış olabilir.

Evet emziriorum smear DAN korkuyorum doğumdan sonra gel demişti Dr ama cesaret edemedim
Smear testi ile internette adetten 10 gün sonra daha net çıkar sonuçlar demişler
Siz de buna göre mi gitmiştiniz

bende doğumdan 6 ay sonra adet oldum ilk adetimde hemen sipral taktım hiç önermiyorum 20 gün musluklar sonuna kadar açılıyordu pet değil çocuk bezi bile dayandıramıyordum 9 ay bekledim geçmeyince çıkardım şimdi eski düzenime döndüm çok şükür her ay 5 gün gecikmeli oluyor

Back
X