DOĞUM SONRASI ÇALIŞMA

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.139
698
Merhaba kızlar,
konu ben değilim bir arkadaşım. arkadaş hamilelik süresince çalıştı 32 haftadan sonra rahat olduğu için çalışabilir raporu alarak işe devam etti. yalnız 34 haftada erken doğumla bebek oldu. şubata kadar raporu var. bebek erken doğduğu ve problemli olduğu için 1 ay küvezde kaldı ve sonunda vefat etti. şimdi arkadaşım işe başlamak istiyor ama rapor parasını alamamaktan çekiniyor. işe raporu kapatıp erken başlaması durumda yararlanacağı haklar nelerdir.

sanırım rapor parasını raporlu olduğu süre için alır ve iptal ettikten sonrasını alamaz başınız sağolsun Allah sabır versn..

bilgisi olan hiç mi kimse yok yaww

bence hazır raporlu ıken bu gunlerın tadını çıkarsın dınlensın bol bol kıtap okusun fılm ızlesın kendıne vakıt ayırsın....
sonra ne de olsa streslı iş hayatı onu bekliyor olacak...

yanlış anlamayın ama 1 ay daha dinlensin
vücudu kendini toparlaın zaten ssadece 1 ay kalmış

onu iptal ettirmek için 1 haftası gidecek bwlkide
yok neden yanlış anlayayım. evde durdukça ev üstüme geliyor bişeylerle meşgul olama lazım bana çalışmak iyi geliyor arkadaşlarımla olmak iyi geliyor dediği için başlamak istiyor

Ölü doğum da bir doğum olduğu için bebek için değil anne için verilen bi izin canım, erken doğum durumlarında da yine yasal hakkı 16 hafta ama nasıl belgelenir bilmiyorum. Hakkı devam ediyor yani erken başlamasına gerek yok. Sgk yı arasın bilgi veriyolar gerçekten gerekirse gider halleder bence. Başı sağolsun bu arada bir anne için en zor şey.

öncelikle arkadaşin için başınsağolsun.
ben ilk bebegimi 32 haftaya gün almadan kaybettim.
fakat hemen işe de başlamadim. 4 ay evde dinlendim.. toparlananip öle başladim oysa başlamak istemedim.
arkadaşin hemen işe başlamasin kendini toparlansin o 4 ay nerden bulabilecek..tabi ücretimi de aldim tabi

Bebeğin ölmesine çok üzüldüm allah rahmet eylesin arkadaşına da güzel evlatlar versin inşallah
Bence hemen çalışmaya başlamasın psikolojisi düzelsin dinlensin biraz.
Bende çalışmayı düşünüyorum kızım iki yaşına girince

kızlar hepinize çok teşekkür ederim. evet çok acı bir durum daha da kötüsü bebek anne karnındayken zaten rahatsızmış. bebek doğarken beyin kanaması geçirmiş. böbreğinin teki yok,, kalp kapakçığı yok, kalbinde delikler var, gözler görmüyor kulak duymuyor.

Son düzenleme:
İçim sızladı ya gözlerim doldu yazık yavrum kurtulmuş, annesine sabırlar dilerim gerçekten.

Oyy bebekcik melekmiş zaten, çok üzüldüm allah sabırlar versin. Bu rahatsızlıkları gebelik süresince tespit edilememiş mi merak ettim?

Oyy bebekcik melekmiş zaten, çok üzüldüm allah sabırlar versin. Bu rahatsızlıkları gebelik süresince tespit edilememiş mi merak ettim?
işte sıkıntı o. doğum yatığı hastane bunu doktorun nasıl farketmemiş diye sormuş. kesinlikle belli olan bir durummuş. zaten doktora da dava açılacak.

Yarabbim bu nasıl bir acı? Yüreğim parçalandı burada. O doktorun da Allah belasını versin.

Bi bilgim yok ama neden alamasın ki rapor parasını?
En doğru bilgiyi kurumu verir herhalde ama problem çıkarmış gibi gelmedi bana.

Yalnız tabi kararını vermiş ama tamam psikolojik olarak başlaması daha uygun olabilir de vücut dinlendi mi?

sanmam. bu ülkede böylelerine bişey olmaz

Hayır başkalarına da böyle yapacak önü alınmazsa. Kimse bilmez böyle vukuatları olduğunu, saf saf para öder muayene olurlar. Mahkeme olmasa bile örtbas edilir, kimse bilmez ki. Zaman aşımına falan uğramadan açsın bari davayı arkadaşınız, daha fazla beklemesin. İpini koparıp mezun olmuş işte davar. Gerzek mal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…