Doğum sonrası depresyonu mu

Baviren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
75
87
38
45
İyi akşamlar, yaklaşık bir hafta önce sezeryanla doğum yaptım. Doğumum biraz sıkıntılı oldu. Sonrasında bebeğim yoğun bakıma alındı tedavisi sürüyor ama sağlığı iyi şükür. Birkaç güne taburcu olacak. Benim ilk dogumum değil ama ruhen çok kötüyüm. Psikolojim berbat durumda. Ya çok sinirli tahammülsüz oluyorum ya da aşırı duygusal. Içime öyle bir sızı acı giriyor ki anlatamam. Nefes alamıyor gibi oluyorum. Uyuyorsam bir dakika daha yatakta duramiyorum. Çok zor. Ne yapacağım bilmiyorum. Aynı şeyleri yaşayıp atlatabilen arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Güçlü olmam lazım çocuklarım için ama nasıl başaracağım bilmiyorum.

Allah yardımcın olsun canım, eş desteği çok önemli, inşallah yardımcı oluyordur.

Bol bol yürümeye çalış, hafif müzik aç, güzel şeyler düşün, bebeğin eve gelecek, zaman su gb akıyor, kırkı çıkacak, gezecek tozacaksınız, bunları düşün. Büyük evladınla ilgilenmeye çalış bol bol.

Bugünler geçiyor merak etme, kalbini ferah tut. Hayırlı olsun bebeğin

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun, güle güle büyüt canım.
Eşinden destek gelirse daha kolay olur senin için, yok gelmezse bence daha kötü olmadan yardım al dr dan..
Kendini en iyi sen bilirsin, herşeyi ben kaldırırım deme, sen de insansın olmadığı yerde yardım iste.

Ilk dogumumda oglum 10 gun yogun bakimda kaldi az cok ruh halini tahmin edebiliyorum canim...
Ama kendini hep motive etmelisin bebeginin sana ve sutune ihtiyaci var...
Moralin sut uretimine etkisi buyuk...
Ben bu zamanda bol dinlenip 2 saatte bir sut sagardim ...
Bebegimin esyalarini koklayarak uyurdum...
Bak sukur sagligi yerinde annesi ...
Sadece bebeginin degil diger cocugunun yahut cocuklarininda( ilk dogumum degil yazmissiniz cunku ) sana ihtiyaci var <3

Çok teşekkür ederim. Öyle düşünmeye çalışıyorum ama işte öyle bir sıkıntı çöküyor ki bazen herşey kapkaranlık oluveriyor. Hiçbirşey yapmak istemiyorum. Eşim yardımcı oluyor ama psilolojimden hiç anlamıyor. Ona göre herşey yolunda üzülecek birşey yok. Boşuna üzülüp ağlıyorum.

Teşekkür ediyorum. Eşim yardımcı oluyor ama o da gergin. Psilolojimden hiç anlamıyor. Sanki zor tahammül ediyor gibi.

Allah şifa versin bebeğinize, bir daha yaşatmasın inşallah. kucağınıza alacağınız günleri düşünün :)
Birde bitki çayları için sakinleştirir. Papatya Melisa ve uyku için anason. İnşallah faydasını görürsün.

Canım güle güle büyüt bebeğini. Benim de iki buçuk aylık bir kızım var. Erken doğum oldu, sarılığı çok yüksekti, hastanede kaldı bir süre. Sonra taburcu oldu eve geldik ama birikenler açığa çıktı galiba, günlerce ağladım. Herkese kızdım, kendime kızdım. Ölüyorum sandım, bebeğime bakamayacağım sandım. Tam bir ay sürdü. Sonra birden bire geçiverdi. Şimdi o kadar rahatım mutluyum ki. Gaz sancısı nöbetleri bile stres yaratmıyor. Eşinin arkadaşlarının ve ailenin desteği çok önemli. Zorla da olsa o desteği al onlardan söke söke :) içini dök herkese. Hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçiyor inan.

Evet bebegimin hastanede olması bu durumda etkili ama ilk şoku atlattıktan sonra şimdi şükretme aşamasindayim. Ilk günler tabi ki çok aci cektim.Çok zor durumda olanları görünce orda halime şükrediyorum.Artik iyileşti sayılır. Şimdi hiç gücüm yok. Kuzucum eve gelince inşallah iyi bakabilirim ona.

Bebeginiz yanınızda değil diye bu durum. Geçici bi durum :)

Dogumdan sonra 2-3 hafta gibi belli bir sure boyle hissetmeniz normal. Bir de ek olarak bebeginizin durumu da eklenmis, insallah bir an once sagligina kavusur. Durumunuz uzarsa yardim almayi dusunursunuz, suan icin esinizin destegiyle toparlanmaya calisin, bebeginiz de duzelince size iyi gelecektir.

Güle oynaya çıkıp eve gelmemişsiniz sonuçta, normal ruh haliniz.
Eve gidince daha rahat olursunuz.
Geçmiş olsun.

Içime ferahlık verdin çok teşekkür ederim. Inşallah benim de kendiliğinden geçiverir. Ben de aynı şekilde ölüyorum sanıyorum herşey bitti hayat bomboş geliyor yaşama sevincim bitiyor.

Teşekkür ediyorum. Inşallah dediğiniz gibi normaldir ve geçicidir. Değilse böyle yaşamak çok zor.

2 3 hafta sürerse razıyım ama benim korkum uzayıp içinden çıkılmaz bir hal alması. Çünkü ben daha önce depresyon +anksiyete+panik atak tedavisi gördüm. Çok ağır bir panik atak nobetinden sonra açıklık oldum. Sonrasında ilac tedavisi aldım. Tekrar başa dönmekten korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…