• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum sonrasi esim !!

Mahinev88

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
258
117
303
37
Merhaba arkadaşlar,
Sizlerle hem hislerimi paylaşmak hemde içinden cikamadigim bir durum hakkında fikir almak istiyorum.Yaklasik 1 ay önce bebeğim oldu.Esimle hamilelik süreci benim sağlık sorunlarım ve pandeminden dolayı biraz sıkıntılı geçti.Bu süreçte bana inanılmaz destek oldu,ilgi gösterdi.Yemek,ev işleri derken büyük çaba verdi.Pandemiden dolayı da işleri sekteye ugrayincada evde hep birlikte vakit geçirdik.Ancak dogum olduktan sonra bu durum yavaş yavaş azalmaya başladı.Bebegimizin etrafında fir dönüyor ve çok evhamlı,çok stresli söz konusu bebeğimiz olunca.Ama aynı şekilde de benden uzak.Cinsellik için çok yakın ve çok istekli ancak günlük o her zamanki yakınlığı hissedemiyorum.Ufacik şeyler de cabuk öfkeleniyor.Ev işleri ve yemek konusunda bana laf çarpıyor.En ufak bi gerginlikte etrafindaki eşyalara vuruyor.Bana çok çabuk öfkeleniyor.Aslinda baba olma mutluluğu ile bulutların üstünde.Bu çok güzel.Issiz kaldığı dönemde de bu dönemde de ona hep destek.oldum.Onu maddi anlamda üzecek bi talebim olmadı.Altlatacagimizi ve bebeğimizin yuvamıza bereketle geleceğini söylerim.Buna da yürekten inanıyorum.Ama bana nedensiz öfkesini anlamıyorum ve üzülüyorum.

Yani adam yeterince şey yapmış. Doğum yapalı da 1 ay olmuş kendinizi topladıysanız ki öyle olduğunu düşünüyorum karnınız burnunuzda gibi davranmayın artık. Ölene kadar kimse sizi nazlandıramaz. Bebekle ilgilensin bakımına yardım etsin normal olarak. Adam çalışıyor siz evdeyseniz ev işine de girsin diye beklemeyin bir zahmet. Adamlar köle mi işte çalış, bebeğe bak, evde ev işi yap, bi de karının nazını çek. Çok sıkıcı bir hayat.

Daha 1 ay oldu diyorsunuz lohusalik 40 gün o günden sonra yaklaşır cinsel anlamda diye umit ediyorum.

Farklilasmasinin sebebi o da yeni bir hayata merhaba dedi. Yenu bir bebek insani önce afallatiyor sanırım şok etkisi.
Biz sanıyoruz ki sadece yük bizim sırtımızda ama erkekler de içsel sorumluluklar yükleniyor gelecek kaygısı bile insani strese sokuyor.
Umarım düzelir eşiniz. En azından size yardımcı olması da güzel bir şey. Emin ol bunu yapmayan erkek de çok. Vurdumduymaz olan erkek daha çekilmez emin ol.
Birbirinizi anlamaya çalışın.
Bebisiniz hayırlı olsun bol tebessumlu günler diliyorum.
Şimdi onun gazıydi naziydi derken birbirinizi bırakın da o bidircigin minnoslugunu izleyin. O surat ifadesi 3 ay sonra geri gelmeyecek.

Imza:
Yeni doğan bebek hastası 😂

Merhaba arkadaşlar,
Sizlerle hem hislerimi paylaşmak hemde içinden cikamadigim bir durum hakkında fikir almak istiyorum.Yaklasik 1 ay önce bebeğim oldu.Esimle hamilelik süreci benim sağlık sorunlarım ve pandeminden dolayı biraz sıkıntılı geçti.Bu süreçte bana inanılmaz destek oldu,ilgi gösterdi.Yemek,ev işleri derken büyük çaba verdi.Pandemiden dolayı da işleri sekteye ugrayincada evde hep birlikte vakit geçirdik.Ancak dogum olduktan sonra bu durum yavaş yavaş azalmaya başladı.Bebegimizin etrafında fir dönüyor ve çok evhamlı,çok stresli söz konusu bebeğimiz olunca.Ama aynı şekilde de benden uzak.Cinsellik için çok yakın ve çok istekli ancak günlük o her zamanki yakınlığı hissedemiyorum.Ufacik şeyler de cabuk öfkeleniyor.Ev işleri ve yemek konusunda bana laf çarpıyor.En ufak bi gerginlikte etrafindaki eşyalara vuruyor.Bana çok çabuk öfkeleniyor.Aslinda baba olma mutluluğu ile bulutların üstünde.Bu çok güzel.Issiz kaldığı dönemde de bu dönemde de ona hep destek.oldum.Onu maddi anlamda üzecek bi talebim olmadı.Altlatacagimizi ve bebeğimizin yuvamıza bereketle geleceğini söylerim.Buna da yürekten inanıyorum.Ama bana nedensiz öfkesini anlamıyorum ve üzülüyorum.
Pandemıdendır bende çok ofkelıyım

Anne ve bebek arasında organik bağ var. Kadınlar iç güdüsel olarak anneliğe hazır. Ama babaların öyle bir şansı yok. Babalığı yaşayarak öğrenmeleri gerekiyor. Bu süreçte eşekten düşmüş karpuza dönüyor adamlar. Karılarını anne olarak ve kadın olarak ayırmakta zorlanıyorlar. Evde tüm ilgi, enerji ve memintoları sahiplenen minicik bir birey var. Bocalamaları normal. Sabırlı olun zamanla düzelir.

Doğum sonrası iki taraf da çok bocaliyor. İlk bebeğimin doğduğu gün darbe oldu piskolojimiz berabatti eşimde bende hem birbirimize hem annelerimize sarmistik kabus gibiydi çok şükür düzeldi. İkinci bebeğim erken doğdu büyük oğlumun kıskançlıkları hastanede yatma süresi evin düzenin değişmesi etkiledi bu seferde. İnanki saf gibiydik ikimizde evde iki yabancı gibiydik. Başımız da pervaneydi ama his olarak çok farklıydık. İkimiz de gergin falan. Düzen oturdukca bu hisler yerini yavaş yavaş alışmaya rahatlamaya birakiyo sabırlı olun düzelecek 😍

Siz 9 ay hazirlandiniz bedenen, psikolojikmen.. erkekler daha cok suya atilip yuzmeyu ogreniyor gibi ogreniyor babaligi. Evet ilgili mutlu ama ayni zamanda sabirlari biz kadinlar kadar genis degil. Ev isleri konularinda bizim kadar sabirli degil hepsi.
uzerine issizlik, sorumluluk nasil gecindirecegim ailemi stresi.. uzerine pandemi sureci herkesi mahvetti pek cok acidan.

cinsel yakinlik icin de erken henuz. Kanamaniz bitti mi lohusalik benim bildigim iki ayi bulur. Hele bir toparlanin. Erkekler icin epey ilginc surec. Masallah siz de anlayisli sabirlisiniz. Evliliginizi yipratmadan, en tatli zamanlari aci hatiralara cevirmeden atlatin bu sureci.

Back
X