Doğum sonrası eski hayata donüs??

maydanozsuyu

My little sunshine🌞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2019
3.482
6.195
78
32
Doğum yapalı 45 gün oldu.
Normal düzene hayata nasıl dönülüyor?
Misal cocuk benimle uyuyor eşim başka yerde..
Sıkıldım bu halden.
Beşiğine koyunca uyanıyor vs.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Dışarı çıkıp geçsem nereye gidicem bebekle...
Ne kadar sürüyor bu hal?
😔😔😔

Lohusalık hali ..artık bebeğiniz var .hayatınuz tamamen değişecek .eski halinize dönemesenizde en azından bebek 3 aylık olunca bi nebze rahatlarsınız .. bırakın eviniz dağınık kalsın. Hiç bişey evladınızdan önemli değil . Bugünler zor ama çabuk geçiyor bi bakmışsınız büyümüş.

Müzikle uyutmuyor musunuz ? Beşiğe koyduğunuzda yanında olup pış pışlayın müzik açık bir şekilde.Ben 40 ı geçtikten sonra çocukla ayrı uyudum.Çünkü uyurken çok mıkır mıkır ses çıkarıyodu,uykum hafif olduğundan uyuyamıyodum.bANA hatta nasıl cesaret ettin dediler.Telsiz olmadığı ve odalar arası uzak olduğu halde uykum hafif olduğundanmık dediği gibi fırlıyodum.

Hoşgeldin çocuklu hayat .
Sen yeni bir düzen kuracaksın , eski günler diye bir şey yok artık , 6 aylık olsun , memeyi kessin , bezi bıraksın , hele bir yürüsün geçer diye bekleme zaten yani böyle şartlama kendini her yaşın her yeni şeyin tadıda başka . Büyüdükçe dertleri büyür derlerdi gerçekten öyle oluyor , gün gelir bu günlerinide özler olursun zaten . Tadını çıkarmaya çalış bu günler geri gelmiyor .

Aynı yatakta olmayın bence ya evet besigine alıştırmasi biraz yorar sizi ama şimdiden ayrı yatakta uyumayı öğrenmesi daha kolay. Sonradan daha zorluk çekersiniz. Esinizden ayrı uyumanizida doğru bulmadım. Beşiği yataginizin yanına alın, bebek besıge, koca yatağa ☺️ eviniz için darlanmayin uzun bir süre dağınık olacak. Sağda solda eşya kalması sorun değil. Yerler temiz olsun, toz alınmış olsun yeter. Eşim işten geldiğinde yerleri hallederdi. Bende gün içinde toz alırdım. Uzun bir süre dipbucak temizlik olmadı bizde. Yaşamaya yetecek kadar yaptık hepsini. Ama tüm bunları dert etme sen. Sağlıklı olduğunuz sürece hicbirseyi dert etme 💕 Allah analı babalı büyütsün 😍

Hiç yanımızda yatırmadık. Yanımda beşiği vardı, orada uyurdu, hık dese hemen uyanırdım zaten. 7 aylıktı işe döndüğümde, o zamana kadar eşim gece hiç uyanmadı ama üçümüz aynı odada yattık. 14 aylık falandı odasını ayırdım, 13 aylıkken de kendi kendine uyumayı öğrettim. Şu anda 27 aylık. Kendi odasında uyuyor, bebek telsizimiz var. Gece Eğer ağlarsa kalkıp gidiyoruz, bazen de kendisi uyanıp geliyor, hemen geri yatırıyorum ve ninnisini açıyorum. Beni görebileceği uygun mesafedeki bir yere de ya oturuyorum ya uzanıyorum. Hemen geri uyuyor. :) olur da uyuyamazsa azıcık sallıyorum, sonra ikimiz de yataklarımızda uyumaya devam ediyoruz.

Sana tavsiyem sen de bebeğinle aynı yatakta yatma ve kendi kendisine uyumaya alıştır. Bebekler için ağlatmayan, zorlamayan yöntemler var. Bebeklik döneminde uyutmada çok zorlandık, sallanmayı sevmezdi (ben de pek tasvip etmiyorum zaten), ya kolda biz yürürken uyurdu ya da emerken. Ama büyüdükçe taşıması gerçekten çok zor oluyor. O yüzden yenidoğanken alıştırmak daha iyi ve daha kolay.

hayırlı ugurlu olsun öncelikle..evet eski hayat tarih oldu malesef..kucakta sallamayı 7aylıkken bıraktım o zaman biraz rahatladım.ardından bir ek gıda dönemi ve yemeyen bebek..11aylık yurudu eğilmekten kurtuldum..şimdi 18 aylık ve çok hareketli..yani hiç bitmiyor malesef..hala çok özlüyorum özgür takılmayı..annelik full sorumluluk ama çok da keyifli..beni anlıyor benle konusuyor tepki veriyor çok tatlı :)

Tabiki hemen eski düzeni dönülmüyor. Biraz zaman vermen gerek. Ev dagnik ise dagnik. Esin yardim etsin ve bir temizlikçi kadin gelsin. Cocuk uyudugunda sende uyumaya çalis. Bu dönem biraz zor fakat 1-2 ay sonra çok daha rahatlarsin.

Kendi yataginda yatmaya alistirin bir sekilde 8 aylikken odasini ayirdim cok rahat ettik bebegimde gzuel uyudu. Ve 8 aylikken yurutece koydum baya bi rahatladim sonra zaten kendi emekledi tutunarak yurudu falan bana ihtiyacı azaldi iyi oldu. Eski duzene donulmuyor ama buyudukce rahatliyorsun bebegi erken yatip erken kalkmaya alistir aksam o uyuyunca esinle sana vakit kalsin. Ve varsa anne babanne filan ek gidaya gecince onlara birak kendi keyfine bak hem sana iyi gelir hemde bebek onlara alisir cok rahat edersin.

Ben bebegımle hıc aynı yatakta yatmadım.
Evde hıc dagılmadı
Ama genede eskı hayat yoktu
Fakat ben dısarı cıkmayı sureklı denedım . Hele sımdı yaz ben kısın gobegınde dogurdum.
Ne guzel hava guzelken bol bol cıkın. Benım kuzenımın 2 aylık kızı var. Ikı gunde bır dısarıya cıkıyor bebekle

Ben ilk iki ay çok zorlanmistim. Evde asla yalnız kalmiyodum kızımla. Sonra baktım o gülmeye tepki vermeye başladı. Sonra neşeli neşeli kahkahalar.. Eşimle aynı işyerinde calisiyorduk beraber gidip geliyordum,iş çıkışları geziyorduk. Çok ozluyodum o günleri ilk iki ay. Şimdi 8 aylık olmak üzere ben iki ay sonra ise başlayacağım şimdiden hüzün çöktü üstüme. Demem o ki bu düzen bozukluğuna öyle bı alisiyorsun ki onunla öyle bı hayat kuruyosun ki hiç bitmesin hep onunla uyuyup uyanmayı bekliyorsun. Annelik çok güzel. Vücudun da düzeliyor ruhun da duzeliyor düzenin de yerine geliyor eskisi gibi olmasa da 45 günlük halinden güzel oluyor. Tadını cikar🙂

Eski hayatı unut tatlim artık eskisi yok anneliğe alış bundan sonra böyle her yaşı ayrı bi zor ama her zorluğuda ayrı güzel şükürler olsun çocuğunla her anının tadını çıkar

daha çok yeni öyle hop hemen eski halinize dönemezsiniz ama yinede eski hayatınıza uyum sağlamaya çalışın yanınında zaten yatırmayın çok tehlikeli Allah korusun üzerine kapanabilirsiniz uyku halinde insan bazen kendini kaybedebiliyor heleki yeni bir anne ve sürekli uyanmak zorundaysa çok yorgun oluyor bazen çok derin uyuyabilirsiniz. Kendi yatağında yatırmayı deneyin o ufacık daha sizin yanınızmış başka yermiş bilmezki hemen uyanıyor diyorsanız evet uyanır daha çok küçük o hemen doyup hemen acıkacaktır gazı vardır daha dünya ya bile yabancı minicik.. yatağına yatırın ama yatağı yakınınıza alın mutlaka sesini duyabilecek yakınlıkta olun kocanızlada ayrılmayın.Bir süre size çok bağımlı olacak sürekli karnını doyur altını değiş uyut bu üçgeni takip edeceksiniz zamanla büyücek bu şeylere aralık gelemeye başlayacak daha uzun vadede olacak daha geç açıkacak daha az çişli bez .. sonra ek gıda seruveni başlayack sonra oturmasıydı emeklemesiydi ayakta durmasıydı yürümesiydi konuşmasıydı 2 yaş ta baya sizden kopmaya başlayacak sonra çiş öğrenecek konuşması netleşecek şuan oğlum 3.5 yaşında tam bir çene :) okadarki konuşmasına birşeyler sormasına cevaplarına ve çok çok hareketli bir çocuk kendine yetişemiyorum evet çok çok rahatladım benden kısmen bağımsızlaştı ama yinede benim yapmam gereken bir sürü şey olabiliyorum sanırım dahada devam edecek ben 28 yaşındayım annemin hayla bana karşı sorumlulukları bitmedi . oğluşuma o bakıyor :) ...evladınızla güzel ve sağlıklı günler ..

6 ay 11 gün olmuş. Düzen müzen yok 😂
Evi b.k götürüyor dedikleri şeyi yaşıyorum. Eşim gece ve gündüz nöbet tuttuğu için ben çok yalnız kalıyorum. Mutfak tezgahı topluysa kendimle gurur duyuyurum 😬
Dağınıklığa alıştık. Gözümüze batmıyor artık 🤪 yere büyük yorgan seriyorum etrafını yastık dolduruyorum. Kızımla emekleme çalışması yapıyoruz 😂 adım atacak yer olmuyor ama dediğim gibi gözümüz alıştı 😂😂

Gece iki de yalvarıyorduk uyu diye. Ama hala oyun derdindeydi. Yemeği sırayla yiyoruz. Mama sandalyesine tam oturamıyor henüz.
Burda bırakabileceğim kimsemiz yok. Sürekli bizimle.
Hiç kasmadım ama bebek var diye. Her gün çıkarız yürüyüş yaparız. Yemeğe çıkarız. Defalarca uzun yola çıktık arabamızla. On saat memleket sürüyor zaten. İki kere gittik geldik. Tatile gittik. Benim memlekete gittik geldik. Çevre illere gideriz gezmeye. Belki bu yüzden çok uyumlu bir bebek. Sakindir. Kolay kolay ağlamaz. Gezmeyi çok sever. Ağlasa bile kapıdan çıkınca neşeli neşeli gülmeler başlar. Bebek arabasında keyif yapar. Çok seviyor orda yatıp millete gülücük atmayı.
Ama herkesin aksine ben kızımla yatıyorum. Başlarda beşikteydi. Çok küçüktü çünkü. Şimdi biraz büyüdü daha kolay. Sabah uyanınca bana bakıyor oluyor çok mutlu oluyorum. Bir de kocaman güler ben gözümü açınca. Hemen emziriyorum o an. Çok keyifli oluyor. Eşim geceleri evde olmadığı için bize böylesi daha iyi oluyor. Evde olduğu geceler de idare ediliyor bir şekilde. Birkaç aya belki yanımda beşikte yatar tekrar.

Eski düzen yok yani. Yepyeni bir hayat. Bambaşka bir düzen kuruldu :)

Ben ilk günden beri yanıma almadım. Eşim 1 ay diğer odada yattı bebek benle aynı odada
Sonra ben carladım sen niye ordasın diye. Odasına geri döndü.
Evin dağınıklığı hiç bitmiyor onu takma.
Bebeğini yarım kundak yap ki uyanmasın yatağa bırakınca

35 günlük anneyim bende 😁

Eklentiler

• images (3).webp
    images (3).webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 141
Back
X