Doğum sonrası eski hayata donüs??

Ben 1 gun bile yanima alamadim kizimi. Dogdugundan beri besikte. Ben korkuyorum cunku. Deli yatiyorum. Ezerim cocugu diye korktum :) Bazen boyle bebegiyle birlikte uyuyanlari gorunce imreniyorum. Simdi 8.5 aylik. az bucuk yer yataginda birlikte uyumak istiyorum hemen itiyo beni sipa 😂
Daginiklik konusunda da asla evim toplu degil. Emeklemeye basladi. Tutunup kalkmaya calisiyor. Butun oyuncaklar yerde. Oyuncaklara basmadan salondan mutfaga gidersek kendimizi odullendiricez. O noktaya geldik kari koca.😂 ilk zamanlar baya canimiz sıkılıyordu bu duruma. Ama simdi gozumuz o kadar alisti ki. Toplu olunca garipsiyoruz.
Disari cikma konusunda da kizim aralikta dogdu. Biz daha 40 cikmadan gezmelere baslamistik. Sosyal hayatimizda hic olumsuz bi durum olmadi. Pusetinde uyuyor zaten genelde. Emecegi zaman emzirme ortumu alip her yerde emzirdim. Simdi havalar da guzel. Alin cikin hava alsin cocuk biraz. :)

Doğum yapalı 45 gün oldu.
Normal düzene hayata nasıl dönülüyor?
Misal cocuk benimle uyuyor eşim başka yerde..
Sıkıldım bu halden.
Beşiğine koyunca uyanıyor vs.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Dışarı çıkıp geçsem nereye gidicem bebekle...
Ne kadar sürüyor bu hal?
😔😔😔
6 ay oldu hala donemedim. Yaptigim anketlerde 2-3 senenin altinda donebilen sayisi bir elin 5 parmagini gecmedi. Moral vermek isterdim ama su ara bende de pek yok. Allah yardimcisi olsun herkesin.

Sıkıldım bu halden.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Ne kadar sürüyor bu hal?
😔😔😔
Annelik bu kolay mı fedakarlık ister bu ne acele ? Biraz zaman biraz sabır zamanla düzelir herşey

Hep boyle olmayacak tabiki cocuklu hayat eskisi gibi rahat degil ama ilk donemler kadar da kesinlikle zor degil buyudukce disari cikmak kolaylasiyor beslenmesi uykusu belli bir duzene giriyor her gecen gun kolaylasacak

Eski düzeni unut 🙈 yenisine adapte olmaya çalışıyoruz 5 aylığız bebeği pusete koyup mahalleyi gezmekten başlayabilirsin eşin de ayrı yatmasın ona bir engel yok bebek uyudukça da ev işlerini halledersin

Anne yanı beşik alın bence.
Zaten sizinle aynı yataktaymış gibi oluyor böylece ayrı yatmazsınız eşinizle.

Sıkıldım bu halden.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Ne kadar sürüyor bu hal?
😔😔😔
Geçmiş olsun eski hayata dönülemiyor ne yazık ki. Bu şekilde hatta artarak devam edecek.

Neden cikamayasin? Bebegin buyusun toparlansin sen de toparlan koyarsin arabasina yürüyüş yaparsınız.

9 aylık oldu benim oğlum. Eski düzen dediğiniz tam olarak nedir bilemiyorum ama bizşm yatma saatlerimiz, herkesin kendi odasında uyuması, yemek saatlerimiz, gezme rutinimiz, film-dizi keyfimiz falan aynı. Yapılıyor evet.
Olmayanları söyleyeyim:
Eskiden daha çok banyo keyfi yapardım şu an o yok mesela.
Ev daha derli topluydu şu an bile dağınık ki büyüdükçe daha çok dağılacak.
Keyfim istediği zaman uyuyayım, hastayım dinleneyim, tembellik yapayım, hadi hemen çıkıp şuraya gideyim durumları da yok.
Yapamadığımız şeyleri de yapacağımız zamanlar gelecek ama artık 3 kişi olduğunu kabullenmek ve ona göre yaşamak lazım. Şu an bebek bakımı çok sıkıcı ama her 3 ayda güzel şeyler oluyor. İlk 3 ayın sonunda ben biraz biraz alışabilmiştim darmadağındım.
Şimdi ilginçtir ama mutluyum :)

benm arkadasımnda yeni bebeği oldu sezeryan hatta 2 gun hastanede kaldı vs arkadasım.. hatta nişanımda 3 gunlktu bebek gelemedi nişanıma az önce aradım napıyorsun dedim emzirriken uyudu yatagına yatırdım evi topluyorum dedi .. zaten beşik kamerası almıslar telsizde yanımda dedi.. hatta nerede emziriyorsam orada yatıyorum dedi.. tek beşiğini de aramasın dedi.. evi topluyorum o zaten uyur biraz daha dedi.. ben ziyarete gittiğimde yatakta emziriyosa hemen yataga değildi beşiğine koyuyor direk alışmasın diye..

eski düzene komple dönemezsinz ama o uyurken besıkteyken az çok etrafı toplar yada kendnze bi kahve yapabilirsnz bnce..

Normal düzenden kastınız bebekten önce ki düzen sanırım, artık bebek olduğuna göre öyle bir ihtimal yok :) bebekli yeni düzene adapte olmaya çalışın, yanınızda yatıyorsa, yatağın kenarına monte edilen beşikler var ondan temin edin, eşinizin yataktan gitmesine gerek kalmaz.
Dışarıya arabanız varsa çok rahat çıkarsınız, kısa mesafeler ile başlayın, emzirme örtüsü alın mutlaka, emzirmiyorsanız, termos sıcak su ve mamasını yanınıza alın.
Zamanla her şey rayına oturur.

Annelik bu kolay mı fedakarlık ister bu ne acele ? Biraz zaman biraz sabır zamanla düzelir herşey
Fedakarlık yapıyoruz elbette.
Ben düzenli bi insanımdır...
Düzenim bozulunca otomotik olarak hırcınlaşiuor
Bebegim cok şükür şimdilik düzenli.
Uykusu genelde iyi beslenmesi vs duzenli.
Sadece esler arasindaki duzensizlik beni daha etkiliyor.
Eşim baska yerde ben baska yerde vs.

Çocuk uyutmanin kolay yolu benim için
Yüzükoyun yaptırmaktan geciyor, kussa gebzine kaçmıyor, karnının üstüne yatinca gazı daha kolay çıkıyor. Beraber hic yatmadim cocuklarla. Hep besikte ve bu şekilde. Hayatimiza minikleri adapte ettim, yuvarlanip gidiyoruz.

Çocuk uyutmanin kolay yolu benim için
Yüzükoyun yaptırmaktan geciyor, kussa gebzine kaçmıyor, karnının üstüne yatinca gazı daha kolay çıkıyor. Beraber hic yatmadim cocuklarla. Hep besikte ve bu şekilde. Hayatimiza minikleri adapte ettim, yuvarlanip gidiyoruz.

Güvenli bağlanma mevzunun fena takigim. En az 1 sene benimle uyuyacak gibi görünüyor.
Zaten uyuturken de yanına uzanip sırtını sıvazlıyorum uyuyor.
En iyisi anne yani beşik almak olacak sanırım.
Çünkü diğer besikte huzursuz oluyor

Normal düzenden kastınız bebekten önce ki düzen sanırım, artık bebek olduğuna göre öyle bir ihtimal yok :) bebekli yeni düzene adapte olmaya çalışın, yanınızda yatıyorsa, yatağın kenarına monte edilen beşikler var ondan temin edin, eşinizin yataktan gitmesine gerek kalmaz.
Dışarıya arabanız varsa çok rahat çıkarsınız, kısa mesafeler ile başlayın, emzirme örtüsü alın mutlaka, emzirmiyorsanız, termos sıcak su ve mamasını yanınıza alın.
Zamanla her şey rayına oturur.

Kanguru kullanıcaz sanırım ilk sene
Birada kış 7 ay sürüyor.
Hem de baya donlu karlı.
Arabayı kullanamam zaten.
Bakalim.ne yapicam.
Bebisle dolanıp ona da hava aldırmak istiyorum ama bir kere başarabildim.
Onda da hep uyudu sling de

Back
X