Doğum sonrası izinin en az 6 aya çıkması için bir araya gelelim..

ama emin ol annesiyle en az 6 ay zaman geçirmiş ve anne sütü ile beslenmiş bir bebeğin bedensel ve psikolojik durumunın sağlamlığı ileriye yatırımdır. çocuğunuz var mı bilmiyorum. ama ben ilk kızımı dünyaya getirdiğimde doğum sonrası iznimiz 6 hafta idi yani 40 çıkınca işe başlamak zorunda idik.ve hergün 90 km yol tepiyordum. işe başladığımın haftsında sütüm kesildi. mama vermeye başladım maalesef. ve kızım bebekliğinde haftası geçmiyorki antibiyotik almasın. demem o ki süt bebekleri korur ve bu bu ileriye yatırım.. gerçi uzakgörüye sahip liderler nerede.
ayrıca bize maaşlı izin verebilirler. bu maaşıda senelere yayarak geri öderiz. pek çok alternatif üretilebilir istendikten sonra..

eşimin maaşıyla idare edebileceğimizi düşünerek doğumdan sonra ücretsiz izne ayrılıcam..ama çalışmak zorunda da kalabilirdim..her kadının geçim kaygısı taşımadan maaşını alarak,en az 6 ay izinli olması gerekir..bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı bir nesil için..arkadaşın dediği gibi çalışmaya başladıktan sonra gerekirse bir miktar geri ödeme gibi kesinti yapılabilir..(aslında buna da ihtiyaç yok bence,bu ülkenin paraları nerelere gidiyor hepimiz görüyoruz)avrupa ülkelerinde 3 yaşına kadar çocuğa annesi bakıyor..o çoçuklar da 17-18 yaşında 3 arkadaş birleşip dünya turuna çıkıyorlar..özgüvene bakın..bizim çocuklarımızda tahtaya çıkıp iki kıtalık şiir okuyamazlar..yabancı görse annesinin eteklerine yapışırlar..özgüvensiz,korkak çoçuklar oluyor bir çoğu..neden..bakıcılarda,anneanne,babaannede büyümekten..bir çocuğu annesinden daha iyi kimse büyütemez..bu konuda birşeyler yapılmalı..yapmalıyız..

bu iş ile ilgili yerlere mail atarak başlayabiliriz. tüm sendikalar ve milletvekillerine attım. Bursadan bayan Milletvekiliden ve bir kaç daha vekilden cevap geldi. ama birı tek benle olmaz. daha çok bir araya gelinmeli. ancak ne yazıkki buraya uğrayıpta ben de şunu yaptım diyen yok. Oysaki bu olay benim çocuklarıma yetişmez. Ama pek çok anne daha duyarlı olsa bu yasayı çıkartırız.

bana dönen olmadı (
akşama tekrar göndereyim bari

elelrine sağlık canım çok güzle olmuş bend ehemen hepsine mail atıyorum bugün bakalım geri döenn olacakmı?

bu adrestede milletvekilleriin mail adresleri var...
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

süpersin teşekkürler:)))

TÜm meclıse tekrar maıl gÖnderdım bakalım ne olacak

başbakan 3 çocuk yapın diyor ama çocuklara kim bakacak düşünmüyor..gemiciğimizde yok ki onla geçinsek biz anneler çalışmasa...

bende mail göndereyim...

Ya maıl gÖnderılen maıller hata raporu ıle gerı dÖnÜyo bır ıkı gÜn ıÇınde (

Bunu daha öncede yazdigimi saniyordum ama nedense yazimi bulamadim. Tekrar etmek isterim, avrupanin diger ülkelerini bilemiyecegim ama Almanyada Dogumdan önce 6 ve dogumdan sonra 8 Hafta dogum izni hakki var. eger cocuk doktorun verdigi tarihtan misal 2 hafta önce dünyaya gelirse bu iki hafta dogumdan sonraki tatile ekleniyor. Eger daha gec gelirse ozaman yine 8 haftada kaliyor. Yani bizdede 6 ay izin diye birsey yok.

Ancak yinede böyle birsey icin ugrasmaniz dogru olur, neden olmasin.

Birsey soracagim, almanyada bu dogum izni süresince aylik hic kesilmeden dewam ediyor, türkiyedede öyle mi acaba?

bizde ücretli ve ücretsiz izin olarak iki çeşit izin var
ücretli izin 32.haftadan başlar 40. haftadan sonra gene 8 hafta olmak üzere toplam 4 ay ücretli izin vardır
6 ayda ücretsiz izin vardır. ve süt izni denilen istenirse birbuçuk ay ücretsiz izin
istenirse hergün birer saat izin verilir
fakat türkiyede özel sektörler verdikleri maaşları göstermedikleri için çalışan annelerin durumları içler acısı (

Valla kizlar 4 ay ücretli izin hic fena degil aslinda.

Bizim almanlar artik cocuk yapmadigi icin birsürü tesvik parasi veriyorlar. Misal calisan bir anne cocuk dogdukdan sonra 1 yil boyunca aldigi maasin 70% ini dewam aliyor. Eger anne calismiyorsa "sadece" aylik 300€ aliyor. Cocuk parasi zaten cocuk büyüyüp calismaya baslayana kadar dewam ediyor. Sirf millet cocuk yapsin diye gamyoncuiremsuInsallah türkiyedede baslar böyle uygulamalar.

görünürde 4 ay ama doğumdan sonra sadece 2 ay izin hakkın var
eğer olurda çocuk geç doğarsa bebeğinle geçirdiğin zaman dahada azalıyo
türkiyede malesef ki çalışma saatleri pek iyi değil günde 11 saat çalışan bi anne adayı olarak şimdiden kara kara düşünüyorum acaba çocuk yapmasamıydım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…