doğum sonrası kilolarımı nasıl veririm?

tamam anım bakliyorum bende 3 gün ara vermiştim bugün başladım yapmadığım günler çok vijdan azabı çekiyorum bu arada senin kaç kilo vermen gerekiyor

doğum sonrasında emzirme süreci bitmeden diyet uygulamak bebeğe ve kendi vücudunuza zarar verir.
emzirme bittikten sonra egzersizle birlikte uygun bir diyet mutlaka ki sizi forma sokacaktır.

ben maalesef emziremiyorum 6 ay emzirebildim ( ben yaklaşık 10 yılı aşkın hep 46 kilo olmuşumdur hatta bana çok zayıfsın dedikleri için hep kilo almaya çabaladım ama 46 yı kesinlikle aşamadım o yüzden hamile kalınca rahat rahat yedim dedim nasıl olsa kilo alamayan biriyim doğum yapınca hemen gider 21 kilo aldım 67 kiloyla doğuma girdim 58 kiloydum tabi emzirirken 4 kilo daha alıp 64 oldum şu yazdığım rakamlarada inanamıyorum hala şuan 59 a inebildim ama ben 50 de kalamak istiyorum yani 9 kilo daha vercem ama çok zor oluyor hiç bişi de yemiyorum aslında ...

doğum sonrasında emzirme süreci bitmeden diyet uygulamak bebeğe ve kendi vücudunuza zarar verir.
emzirme bittikten sonra egzersizle birlikte uygun bir diyet mutlaka ki sizi forma sokacaktır.

sana çok hak veriyorum ama ben 2 yıl emzirmeyi düünüyorum 2yıl bu kilolarla nasıl yaşıyayım hem bebeğim 4 aylık ek gıdalara başladım ve sütümde gayet iyi çok şükür yinede bi zararı olurmu dersin:26:

dert ettiğin şeye bak ben senin kilonda olabilmek için nelerimi vermezdim bende gebeliğimde 25 kilo aldım yani 105 kilo ile doğuma gittim inanabiliyormusun 105 kilo ama benim gebelik şekerim vardı sınırı 90 veya 100 olması gerekirken benim 300lere çıkmıştı doktor yesende yemesende kilo alacaksın dedi ve gerçekten öyle oldu ama neyseki çoğunu verdim 21kilo verdim şimdi 84kiloyum hedef 65 çok azimliyim işallah sende istediğin kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşırsın

merhaba hanimlar ben ayla cok yeniyim aranizda ve ayni dert bende de var 84 kiloyum oyle yedimki kivir zivirlari simdide basladim kivranmaya verebilmek icin 5 ayini doldurdu kizim benimde ayrica sevgili merve deneyecegim sizin dietinizide kulaga hos geldi yazdiklariniz imrendim. hem size kolayliklar dilerim hem biz kilo vermek isteyenlere...

Son düzenleme:

yanlış bir bilgi kesinlikle. Oğlumu 21 ay boyunca emzirdim çok şükür. 5 aylıkken diyete başladım ve 7 aylıkken bıraktım, toplamda 12 kilo verdim. Ne benim vücudum, ne süt üretimi ne de bebek bundan olumsuz etkilenmedi. Diyetisyen eşliğinde yapılan diyetin ne zararı olabilir. Hem hamileyken bile diyet yapılabiliyor. Diyet, aç kalmak demek değil ki zarar göresin, yanlış bilgilendirmeyelim insanları.

inşallah herkes istediği kiloya ulaşır.Benim kilo vermek istememdeki sebep hiç bir kıyafetimi giyediğim için ben hamile kalmadan önce birsürü kıyafet almıştım dolaplar dolusu kıyafet var hepside 36-34 beden düşün yani eğer kilo veremezsem hem o kıyafetler i giyemeyeceğim hemde içimde kalacak çünkü ben hepsini çok beğenerek almıştım.şuan da 40 beden giyiyorum 3-4 parça bişi aldım sürekli onları giyiyorum fazla almadım ki mutlaka kilo vermek için çaba göstereyim ama çok zormuş kilo vermek allah herkesin yardımcısı olsun...

amin canım ya aynı şeyleri bende yaşıyorumben daha 2 yıllık evliyim ve yeni evlenirken gelinlere birsürü kıyafet alınır bilirsin benimde 2 dolap dolusu yepyeni kıyafetlerim var ve hiçbiri üzerime olmuyor ve ben 1tek 1 kıyafet aldım kendime oda dışarıya çıkınca giyebilmek için hiç kıyafet almıyorum çünkü alırsam bu halimi kabullenmiş olurum ben o yepyeni kıyafetlerin içine girecem kendime söz verdim ve zayıf olan fotoğrafımı astım tam karşım çok üzülüyorum onu görünce iştahım kaçıyor yemek yiymiyorum sende öyle yap ben inanıyorum azmedersek başarırız

merhaba canım hoşgeldin aramıza senin bebeğin hangi ayda doğdu haralde benim moğlumla yaşıt olsa gerek benim oğlum 21 eylülde doğdu bu arada aynı kilodayız sen kaç kiloya düşmek istiyorsun

hosgordum canim tesekkurler bir sure yogundum gelemedim bugun biraz erken yatti da anca gelebildim ayrica benim kizim 18 eylulde dogdu. haklisin yasit sayilirlar

oyle mutsuzumki bu arada kilolarim sebebiyle 70 filan olsam keske ama oyle uzakki su an 70 li kilolar niye ise karamsarim. Basladim bakalim son 10 gundur filan kolayi kivir

ziviri kestim aksamlari yemiyorum yuruyus yapiyorum hava iyi oldukca hayir o degil esim bana seslenirken aslanim kocum demeye basladi:))) acilen onlem alayim dedim.

rabbimin izniyle olacak sanirim...

sevgiler

bu baslıgı sureklı guncellesek de bırlıkte kılo versek bende bu ara kılolarıma takmıs durumdayım
8 aylık bebegım var 70 kıloyla hamıle kaldım 84 le dogum yaptım sımdı 74 kıloyuum bır tulru bveremıyorum 68 olmak ıstıyorum. bırbırımızde neler yedıgımızı neler yaptıgımızı yazarak kılo versek?

amin canım işallah. bende senin gibi karamsardım hattta benim durumum daha beterdi ben 80 kilo ie hamile kaldım 105 kilo ile doğuma girdim ve 21 eylülden bu yana tam [bunu gururla söylüyorum) 22 kilo verdim ve hala vermeye devam ediyorum şuan 83 kiloyum ama hedefim 65 ve inanıyorum verecem. sende ilk başta inan ve azmet ezmin elinden hiç bişey kurtulmaz benim eşimde tombişim falan diyodu ama şimdi vermeye beşladıkça helel olsun bukadar zayıflıycağına inanmıyordum diyo benim uyguladığım çok güzel bi deyet var istersen onu yazabilirim

rica etsem diyet listeni nasıl kilo verdiğini yazarmısın?

hanımlar hiç umutsuzluğa kapılmayın...isterseniz doğru beslenmeyle vede sporla veririsiniz..bakın bende doğuma 85le gitmiştim..75le çıkmıştım..oysa hamile kaldığımda 53-54 düm...ama şu an oğlum 22 aylık ve ben 49 -50 kiloyum allahıma çok şükür...ne göbek var nede karın..bide sezeryan oldum düşünüm!!
naptığıma gelirsek..ben 10 ay emzirebildim oğlumu o süreçte hiç diyet yapmadım sporda...sütüm azdı zaten...sadece fazla yemedim kilomu bari koruyayımm dedim:)))ama nasıl olduysa kendi kendime 3 kilo gitmiş o dönem..yani 72 le ben başladım oğlum 10 aylık olunca vede emzirmeyince...sağlıklı beslendim ara öğünle falan birde hergün spor yaparak 2-3 ayda verdim kilolarımı vede şimdiki kiloma döndüm...sıklaştım..göbek karın yok..dümdüz...doğum yaptığıma kimse inanmıyo...platesde yaptım hergün...onun faydası çok...karnı göbeği yok eden o..
şimdide hala yapıyorum..o kadar mutluyum ki 34-36 bedenelere girmek müthiş...darısı başınıza

selam kader arkadaşlarım..
bende 3 ay önce sezaryenle doğum yaptım ve doğumda aldığım bütün kiloları verdim tartıya göre ama zaten hamile kalmadan önce çoktan 10 kilo almıştım..kötü olan tarafıysa doğumdan önceki halimle aynı kiloda olmama rağmen pantalonlarımın olmaması çünkü büyümüş ve sarkmış bir göbeğim var 1 haftadır ekemeği neredeyse hiç yemeyerek ve doğumla birlikte bağımlısı olduğum petibör bisküvileri keserek hemen hemen 2 kilo verdim ama göbek hala aynı ( bunun için spor yapmam gerektiğini biliyorum ama evde 3 aylık bir bebek varken bu çok zor..çünkü zaten akşama kadar pestilim çıkıyor ve spora falan dermanın kalmıyor ama bu göbekk gitmiyoooorrr

tesekkur ederım lıste ıcın lıstede ve normaldede yapmamız gereken abur cubur ve gereksız gıdaları cıkartmak ıste ben bunu yapamıyorum kendıme engel olamıyorum yoksa belkı kılo verırım.
ıse kepek ekmege gecmekle basladım daha az yedırıyo ınsana ekmegı.
evde kosu bandım var bıde mekık aletı sıparıs ettık gelınce spora baslıycam bıde su bogazımı tutabılırsem vercegıme ınanıyorumda bakalım...

haklısın abur cubura gelince kimse engel olamaz zatende ben şöyle bi çözüm buldum eve hiç atıştırbileceğim bişe almıyorum buzdolabı bomboş eşim çok seviyor alıyor bende kendimi tutamayıp yiyiyorum tabi bende şöyle bi çozüm buldum eşime aldıklarını göremeyeceğim bi yere sakla dedim oda saklıyor sağolsun böylece yememiş oluyorum farkıındayım biraz komik ama mecburum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…