Dogum sonrasi ne zaman regl olmaya basladiniz ?

mervehll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
692
590
33
Hanimlar iyi aksamlar oncelikle. Ben 3 yil icinde 2 sezeryan dogum yaptim. Kucugu 7 aylik su an. Emzirmeydi hamilelikti derken yaklasik 3 yildir regl olamiyorum. Dogumun uzerinden 7 ay gecti ama kullandigim kontrol hapi yuzunden yine olamadim. Su an bebek emzirmiyorum o yuzden hapi da degistirdim bu ay mikrogynona basladim. Surekli sinirli ve stresli bir ruh halim var ustelik dogumdan sonra 7 8 kilo da fazlalik kaldi gitmiyor. 20 kilo fazlam vardi diyetle verdim kalani bir turlu gitmiyor. Sizce regl duzene girerse stres seviyem duser mi ve kilo verebilir miyim ?

Son düzenleme:
Esiniz korunsa ve o hapları biraksaniz vücudunuz daha kolay toparlanir diye düşünüyorum. Ben dokuzuncu ayin bitiminde yeniden adet görmeye basladim ama 6 ay geçti hala her ay farklı şekilde oluyor, düzene girmedi yani. Bir de doğum kontrol hapiyla hormonlara müdahale etsem vucudumun eski haline donmesi daha zor olurdu sanırım.

Bahsettiğiniz stres bende de tavan, 14 aydır uyumadigim içindir muhtemelen :) Sizinki de hiç kolay değil, arka arkaya iki bebek çok yormustur sizi. Doğal ve mümkün olduğunca ilaçsız beslenip mümkün olduğunca açık havada bulunmaktan başka tavsiye edebilecegim bir şey yok benim. Allah sabrinizi bol versin, ufakliklara bol uykular diliyorum :)

Uykusuzluk bende de var ama artik alistim. Ilaclari 1 aydir biraktim zaten ama hala adet olamadım. Sinir stres tavan yapmış durumda ne yapacagim bilmiyorum. Acaba adet olmaya baslasam kilolarım da gider mi sizde hic degisiklik oldumu adet olduktan sonra.

Ben kizim 6 aylik oldugunda ilk reglimi olmustum. Sutum kizim 7 aylik oldugunda bitti ilk iki ay gununde gelen reglim üçüncü ayinda gelmedi doktora gittim sutumun de bitmesinden dolayi dogum kontrol hapi verdi "yazz". Hemen farketti duzene soktu beni. Oyle sinir stres durumum da yok. Sadece arada bir bas agrim oluyor ona da ilk 3 ay alisma evresidir sıkıntı yasayabilirsin demisti herhalde ondan diye dusunuyorum. Adetimin duzene girmesiyle ve de bebegimin pesinde kosmaktan 1.5 kilo verdim. Daha da veririm diye dusunuyorum bakalim :) Sizde stres yaptikca adetiniz gecikmeye devam eder. Ya hapinizi degistirin ya da bir sure siz kullanmayin vucudunuz bi kendine gelsin.

8 aylikken ilk adetimi oldum ki benim icin mucizeydi cunku ben gebelik oncesi bile sadece ilacla adet oluyordum, ilac kullanmayip 1 yil sdet olmadigimi biliyorum.adet olduktan sonra kilo vermedim ama gobegimde dogum sonrasi inanilmaz bi sislik kalmisti onun yavas yavas indigini fark ediyorum.

sezeryan doğumdan 9ay sonra ilk adet oldum ve sonrası yok neden olgunun bende bilemiyorum oğlum 12 aylik ve hala emziriyorum ondan mi acaba

Merhaba hanımlar sezeryanla 2 doğum yaptım 1. dogumumda 18 ay sonra adet gördüm.2.doğumumda 2 yıl 1 ay sonra adet görmeye başladım.Düzenli emziren bir anneyim.İlk doğumumda 6 ay sonra kontrole gitmiştim adet göremediğimi doktoruma söyledim hormanlardan dolayı normal oldugunu söylemisti ama ben her 6ayda bir acaba bir sorun mu var diye gittim herseyin normal olduğunu söylediler.2.doğumumdan sonra yine uzun süre adet görmemeyi normal kabul ettim 1.5 yıl sonra olurum herhalde yine demistim 1.5yılı geçip adet görmeyince yine kontrole gittim hersey normal hormon seviyen yüksek olmazsin uzun süre daha dedi doktorum dedigi gibi çıktı.2 yılı 1 ay geçti adet gördüm.Herkesin bünyesine göre değisiyor durum siz kontrollerinizi aksatmayın yeter

Dogumdan 25 ay sonra adet oldum onun da duzene girmesi 4-5 ayi buldu

Back
X