• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sonrası Normalleşme

Tamam öğrendim sağlıksızmış teşekkürler. Bu arada evet nöbet tutuyorum 5 aydır hiç tv izlemedim 😀
Yaptığınız şey aşırı geldi bana. Böyle yaparak ilişkinizi de baltalıyorsunuz. Sizin eşinizle de bebek uyuduğunda vakit geçirmeniz gerekiyor. Çocuk uyuyunca içerde beraber bir şeyler yapmanız lazım. Beş koca ay boyunca bebeğe bu kadar bağlı bir hayat yaşamanız da size zarar

20 ay oldu biz normalleşemedik. cinsellik meselesi de inanılmaz seyreldi. zaman zaman eşimin isyanları oluyor. haklı olarak. ama gerçekten içimden gelmiyor. öncesinde de gayet libidosu yüksek istekli bir kadındım. ama ne olduysa oldu ve bu iş benim için rafa kalktı. çok sağlıksız farkındayım. ama salt cinsellik değil, kendimi de eşimi de rafa kaldırdım ben sanırım. çocuk dışında bir şeye odaklanamıyorum. düzelir diyorlar da bakalım, kısmet. sorunuza bi cevabım yok yani. sağlıksız olan benim durumum. siz benim gibi olmamaya çalışın.

çocuk odadayken sevişme meselesi de tabi ki hayır. evde başka oda mı yok? yapmayın böyle şeyler.

bence olumsuz değilde olumluyu düşünüm, hayat enerjinizi kazanmaya çalışın, evlilikte bu işler bırakılmamalı, nasılki isteksiz erkeklere kızıyorsak ihmal ediyor diye sizede kızılabilir tarafından düşünün. hem eşler arası oksitosin vb. güzel hormonlarıda tetikliyor, bağlılığı dolayısı ile birbirinize ve bebişinize olan tahammülünüzüde arttırır
Belki de eski enerjime dönmemin anahtarıdır bu doğru söylüyorsunuz. Şu an sadece anne gibi hissediyorum diğer rolleri bıraktım sanırım. Ama bu durumu kestirip atmadan bir düşünücem. Açtığınız pencere için teşekkür ederim.

Yaptığınız şey aşırı geldi bana. Böyle yaparak ilişkinizi de baltalıyorsunuz. Sizin eşinizle de bebek uyuduğunda vakit geçirmeniz gerekiyor. Çocuk uyuyunca içerde beraber bir şeyler yapmanız lazım. Beş koca ay boyunca bebeğe bu kadar bağlı bir hayat yaşamanız da size zarar
Bana da aşırı geliyor haklısınız

Belki de eski enerjime dönmemin anahtarıdır bu doğru söylüyorsunuz. Şu an sadece anne gibi hissediyorum diğer rolleri bıraktım sanırım. Ama bu durumu kestirip atmadan bir düşünücem. Açtığınız pencere için teşekkür ederim.
bence haftasonu sizin ve eşinizin dinç olduğu cumartesi veya pazar akşamına bebişiniz uyunca küçük bir sürprizle giriş yapın, eşinizin seveceği ve sizi motive edecek bir an ve anbiyansla bu gözünüzde büyüyecek ama öyle çook büyük birşeymiş gibi hazırlıkları planlamayın, bi çamaşır bi müzik nebilim işte ilk evlendiğiniz anları canlandıracak birşey işte.

20 ay oldu biz normalleşemedik. cinsellik meselesi de inanılmaz seyreldi. zaman zaman eşimin isyanları oluyor. haklı olarak. ama gerçekten içimden gelmiyor. öncesinde de gayet libidosu yüksek istekli bir kadındım. ama ne olduysa oldu ve bu iş benim için rafa kalktı. çok sağlıksız farkındayım. ama salt cinsellik değil, kendimi de eşimi de rafa kaldırdım ben sanırım. çocuk dışında bir şeye odaklanamıyorum. düzelir diyorlar da bakalım, kısmet. sorunuza bi cevabım yok yani. sağlıksız olan benim durumum. siz benim gibi olmamaya çalışın.

çocuk odadayken sevişme meselesi de tabi ki hayır. evde başka oda mı yok? yapmayın böyle şeyler.
önceki mesajımı sizde bi değerlendirin bence, güzel bir ailesiniz mutlusunuz ve yaşayacağınız güzel günler var

Bebeğim 8 aylık belki ben normal olmayanım ama biz ilk aydan sonra normalleşmeye başladık. 2 ay sonra normale döndük. Kendi rutinimizde devam ediyoruz. Bebeğimiz uyuduktan sonra kamerayı açıp salonda zaman geçiriyoruz. Bebeğim bizimle aynı yatakta yatıyor ama onu da şöyle çözdük Bebeğim akşam uykuya geçerken bizim yatağımızda uyumaya başlıyor. Genelde biz yatağa gittiğimizde beşiğine alıyorum, gece uyanınca geri bizim yanımızda uyumaya devam ediyor. Bana bu kadar uzun süre ara vermek normal gelmiyor. Sonuçta bebeklerimiz büyüyecek ve eşlerimiz ile baş başa kalacağız ve o kadar uzaklıktan sonra geri yakınlaşmak zor olur gibi geliyor. Birde bu konu eşin bebek bakımına ev işlerine katılımına göre değişiyor olabilir. Annenin yükü azalınca diğer rollerine de zaman kalıyor.

Yapmayın kendinize de eşinize de haksızlık. Benim de eşim sizin gibi oldu ilk 6 ay. Daha yeni toparladık. Eskiden inanılmaz uyumlu, istekli bir çiftken bir anda kendimi ilişkide yalnız kalmış hissettim çünkü adam sadece baba olmakla meşguldü. Çocuk uyandı, aman ağlamasın, aman sıkılmasın. Sadece cinsellikte değil rutin hayatta. Hayır bunları her anne baba düşünür de kendini de kaybetmemek lazım. Zor zamanlardı ama geçti çok şükür. Siz de bir an önce toparlamaya bakın.

Kızim 2,5 yaşında bende hâlâ hiç bir istek yok. Bence bunun bir normali yok. Her kadın, her bünye farklıdır. Ama konuşarak belki de destek olarak çözülebilecek bir şey bu.

Çocuklu, bebekli, ergenli bir evde çiftler nasıl sevişebiliyor hep merak etmişimdir🤭😅

Yapmayın kendinize de eşinize de haksızlık. Benim de eşim sizin gibi oldu ilk 6 ay. Daha yeni toparladık. Eskiden inanılmaz uyumlu, istekli bir çiftken bir anda kendimi ilişkide yalnız kalmış hissettim çünkü adam sadece baba olmakla meşguldü. Çocuk uyandı, aman ağlamasın, aman sıkılmasın. Sadece cinsellikte değil rutin hayatta. Hayır bunları her anne baba düşünür de kendini de kaybetmemek lazım. Zor zamanlardı ama geçti çok şükür. Siz de bir an önce toparlamaya bakın.
Doğru söylüyorsunuz bizim şu an tüm hayatımız bebeğimize endeksli. Aslında dengeyi bulmak lazım.

Çocuklu, bebekli, ergenli bir evde çiftler nasıl sevişebiliyor hep merak etmişimdir🤭😅
Oğlum 8 yaşında cinsel hayatımıza etkisi yok. Yani eskisi gibi öyle sağda solda keyfi bir şeyler yapmıyoruz sadece. Onun dışında çocuk odasında yatıyor biz kendi odamızda ne gibi bir etkisi olabilir ki? Kapıyı kapatıyoruz neticede. Ergenlikte tabii etkisi olabilir erken uyumayacağı için ama bebek biraz büyüdükten sonra ergenliğe kadar etkisi o kadar da yok bence

Günaydın hanımlar,
Doğumdan bu yana 9,5 ay oldu. Çalışmıyorum, izinimi uzattım. Evde bebiş ile zaman geçiriyorum. Eşim ilişkimizin eski formatına dönmesi gerektiğini, 9 ayın eskiye dönüş açısından yeterli bir süre olduğunu düşünüyor. İlişkiden kasıt cinsellik vb işte. Ben ise kendimi bu konuda pek hazır hissetmiyorum. Sizde nasl ilerledi süreç? Daha doğrusu 0 birliktelik değil ama eskisi kadar da olmuyor tabi

Benim oğlum da 6 aylık
Eski rutinimize döndük :)
Ama bence başkalarını boşverin her doğumun hikayesi kendine özel
İlk çocuğumda 4 ay eşime yaklaşamamıştım bunun yanı sıra evde düzen kurmam da çok uzun sürmüştü.

Bu doğumumda zaten bir temponun içinde olduğum için her işimi hallediyorum evimin düzenini kolay oturttum eşimle ilişkim de aynı şekilde
Hatta bazen düşünüyorum 2 çocukla şuan hiçbir şeyden eksik kalmıyorum tek çocukla niye yapamıyordum diye :))
Her şey rayına illa ki girecek.. demek ki biraz daha zamana ihtiyacın var

E bebekle aynı odadayız odada yalnız da bırakamam 😳 Ya ben bu işleri bıraktım da merakımdan soruyorum. Aynı odada ama uyuyordu yani yine de mi sağlıksız olur

Her uyuduğunda başında mı bekliyorsunuz
Böyle nasıl dayanıyorsunuz
Benim de 6 aylık kamera kuruyorum izliyorum içerden hep
Arada bi uğrayıp nefes kontrolü yapıyorum gece uykusundayken
Diğer türlü böyle başında beklesem psikolojim bozulur 😅

Bence 9 ay iyi bir süre ben de oğlum 9 aylıkken bi kendimi iyi hissetmeye başlamıştım sanırım. Gün içinde bebeksiz vakit geçirmek de insana iyi geliyor yardımcı anne kardeş vs varsa arada uzaklaşabiliyor musunuz? Kilo vermek kuaföre gitmek biraz alışveriş yapmak belki. Normal zamanda yaptıklarınızı hatırlayın. :) sonra o kısım da yavaş yavaş düzeliyor

Oğlum 8 yaşında cinsel hayatımıza etkisi yok. Yani eskisi gibi öyle sağda solda keyfi bir şeyler yapmıyoruz sadece. Onun dışında çocuk odasında yatıyor biz kendi odamızda ne gibi bir etkisi olabilir ki? Kapıyı kapatıyoruz neticede. Ergenlikte tabii etkisi olabilir erken uyumayacağı için ama bebek biraz büyüdükten sonra ergenliğe kadar etkisi o kadar da yok bence
uyumasa nolcakki filmlerdeki gibi bağırıp çağırmıyoz ya

Back
X