doğum sonrası ruh halim:(

pastakolik

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
191
118
303
Gaziantep
Herkese iyi günler uç aylık minik bir prensim var çok şükür sağlıklı ailemle evliliğimle ilgili de hiçbir sorunum yok sorunum kendimle. Oldum olası evhamlı kaygılı bir tiptim ama bu durum doğum sonrası en üst seviyeye ulaştı. Beynim sürekli felaket senaryoları yazıyor aklınıza gelebilecek her türlü kötü şey aklımdan geçiyor sürekli sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşıyorum. Haber okumak, izlemek beni daha da kötü yapiyor. Sizce bu geçici bir durum mu var mı benim gibi olan. Doktora gitsem dedim emzirirken ilaç kullanamayacagim için bir süre erteledim. Ne dersiniz geçici bir durum mudur?

Doktora gitmekten zarar gelmez, kanındaki bazı değerlerin düşük olması kaygıya endişeye sebep olabiliyor ve öfkeye.
durumunu anlatırsın ilaç verir vermez ki en azından ne olduğunu bilirdin
git lütfen

Bende Aynı durumdayım ama benimki 7 aylık olacak geçmedi hala devam ediyor evhamlar, iç sıkıntıları... Bu yıl çocuk istismarından beynimiz yandı ondandır belki de :KK43:

Herkese iyi günler uç aylık minik bir prensim var çok şükür sağlıklı ailemle evliliğimle ilgili de hiçbir sorunum yok sorunum kendimle. Oldum olası evhamlı kaygılı bir tiptim ama bu durum doğum sonrası en üst seviyeye ulaştı. Beynim sürekli felaket senaryoları yazıyor aklınıza gelebilecek her türlü kötü şey aklımdan geçiyor sürekli sevdiklerimi kaybetme korkusu yaşıyorum. Haber okumak, izlemek beni daha da kötü yapiyor. Sizce bu geçici bir durum mu var mı benim gibi olan. Doktora gitsem dedim emzirirken ilaç kullanamayacagim için bir süre erteledim. Ne dersiniz geçici bir durum mudur?
ilk dogumumda bende oyleydim eve sigamiyordm o yuzden calismaya erken dondum insan icine karisinca gecti neyseki.

O
Doktora gitmekten zarar gelmez, kanındaki bazı değerlerin düşük olması kaygıya endişeye sebep olabiliyor ve öfkeye.
durumunu anlatırsın ilaç verir vermez ki en azından ne olduğunu bilirdin
git lütfen
Öyle mı dersiniz yakın zamanda iki yakınım doktora gitti ikisine de antidepresan yazmışlar öyle olunca ben de tereddüt ettim bulunduğum şehirde zaten özel yok devlette muayene beş dakika belki de en yakın ilde gitmeliyim

Bende Aynı durumdayım ama benimki 7 aylık olacak geçmedi hala devam ediyor evhamlar, iç sıkıntıları... Bu yıl çocuk istismarından beynimiz yandı ondandır belki de :KK43:
Bu yıl zaten üzülecek o kadar çok olay yaşadık ki ulkece belki de normal bir ruh halinde olmayı beklemek garip...

ilk dogumumda bende oyleydim eve sigamiyordm o yuzden calismaya erken dondum insan icine karisinca gecti neyseki.
Belki benimki de ondandır çünkü kendimi bildim bileli bu kadar uzun süre evde oturmadim eylül e kadar da ücretsiz izin almayı düşünüyorum bazen etrafımda işe başla diyenler oluyor bebeğim bu kadar küçükken ve maddi olarak da yeterliyken ise dönmeye vicdanim elvermiyor

O

Öyle mı dersiniz yakın zamanda iki yakınım doktora gitti ikisine de antidepresan yazmışlar öyle olunca ben de tereddüt ettim bulunduğum şehirde zaten özel yok devlette muayene beş dakika belki de en yakın ilde gitmeliyim
psikologa gidebilirsin canim.anksiyete kaygidurum bozuklugu diye ilac veriliyor.psikolg daha iyi senn icin terapi gbi

Yalniz degilsinn! En cok da bebegimle ilgili bu kaygilar :(

Sizinki kaç aylık acaba nasıl aşılır ki uzman desteği şart sanırım
6.5 aylik.. Destek iyi gelir tabi ki ama ben zaten obsesif bi insanim. Dogumdan oncr tedavi gormustum. Hafifledi. O zaman farkli kaygilarim vardi, simdi bebegime yoneldi hepsi. Tabi torpulemem sart, ona zararim dokunur cunku :(
Bu hayat sartlarinda maddi manevi bu sikintilarda o kadar da anormal degiliz aslinda.

6.5 aylik.. Destek iyi gelir tabi ki ama ben zaten obsesif bi insanim. Dogumdan oncr tedavi gormustum. Hafifledi. O zaman farkli kaygilarim vardi, simdi bebegime yoneldi hepsi. Tabi torpulemem sart, ona zararim dokunur cunku :KK43:
Bu hayat sartlarinda maddi manevi bu sikintilarda o kadar da anormal degiliz aslinda.
Kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum ise yarıyor bazı günler ama bazen de patlayacak gibi oluyorum beynimde koşturan düşünceler yüzünden

Mümkünse kendine zaman ayırmaya çalış. Bol yürüyüş yap. Yürüyüş sırasında müzik dinle... doktora gitsen daha iyi olacaktır tabi ama ilaç kullanamıyorsun ki ben ilaçların böyle durumlarda daha kötüye sürüklediğini düşünenlerdenim. Dilerim kısa zamanda atlatırsın!

Mümkünse kendine zaman ayırmaya çalış. Bol yürüyüş yap. Yürüyüş sırasında müzik dinle... doktora gitsen daha iyi olacaktır tabi ama ilaç kullanamıyorsun ki ben ilaçların böyle durumlarda daha kötüye sürüklediğini düşünenlerdenim. Dilerim kısa zamanda atlatırsın!
İlaç zaten bana çok uzak bir seçenek daha doğal yollardan atlatmaya çalışıyorum umarım basaririm çıkıyorum da çok uzatamiyorum bebek küçük olunca...

Bende ayni durumdayim 2 aylik oğlum ama benim bazi sıkıntilarim da var çok şükür sende bi sikinti yokmuş buna odaklan iyi düşün gecer insallah

Ben ruyalarimda bile bebegimi goruyorum. Uyurken kocam yatakta donse elimi 'sak' diye elimi ustune atiyomusum bebek dusecek diye. Yani gecmiyor buuu:confused::confused:

Oglum 18 aylik

Bende de sekiz ay sürdü. Çok normal. Ama bunun geçici bi durum oldugunu bilin derim. Bebekli bi hayata alışmaya bakın. Ben öyle yaptın. Ve bunu kendime görev edinmektense güle oynaya yaptım ve inanın çok iyi geldi.

Kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum ise yarıyor bazı günler ama bazen de patlayacak gibi oluyorum beynimde koşturan düşünceler yüzünden
İlk zamanlar daha zor oluyor. Ben alistim artik. Dusunceleri kafamdan atamadigimda, daha once gecti yine gecer diyorum kendi kendime :KK49:

İlk zamanlar daha zor oluyor. Ben alistim artik. Dusunceleri kafamdan atamadigimda, daha once gecti yine gecer diyorum kendi kendime :KK49:
Mesela ornek veriyim her asi gunu bana kara tasa. Asi ya bayat olursa, ya yan etki yaparsa diye aglaya aglaya gidip, aglaya aglaya donuyorum saglik ocagindan :(

Back
X