Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Doğum sonrası saç dökülmesi !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Baştan söyleyeyim konu saçlarım.

Hepinize merhaba KK kadınları 3.5 aylık bebeğim var yediklerime ne kadar dikkat etsemde yetersiz geliyor galiba oysa et balık tavuk meyve sebze bolca tuketirim ekstra bir vitamin ilacı kullanmıyorum.

Dehşet derecede saçlarım dökülmeye başladı özellikle şu 1 haftadır. Öyle ki yediğimiz yemeklerin içinden kestiğim meyveden içtiğim sudan dahi saçlarım çıkıyor :KK43: çok iğrenç biliyorum benim bile midem bulanıyor :KK43:

Saçlarımı hergün tarıyorum sıkıca topluyorum ve eşarp takıyorum üstümü çıkartıp yapışan saçlarımı tek tek topluyorum ama yok baş edemiyorum :KK43:eşime denk gelmedi yemek yerken gelseydi söylerdi çünkü bir tencere yemeği çöpe döküyorum ne yapacağımı şaşırdım bir bilen bana yardım etsin yoksa gidip saçlarımı kazıyatacağım delirmeme az kaldı.

hamilelik sonrasi bir donem boyle dokulme yogunlasiyor, o donemdesiniz sanirim.
bir kac ay surup sonra dokulmesi azalacaktir.
bu asamada kisa kestirebilirsiniz belki.

troid testi yaptirin mutlaka derim kizima hamileyken saçım kalmamisti neredeyse troit cok yüksek cikmisti uzun sure ilac kullandim muhakkak test yaptırın

Evde cok siki baglayip bir de kapatiyorsaniz o dokulmesini sagliyor.. bununla birlikte bir kan tahlili yaptirin belki vucudunuzda eksik bir sey vardir..
Açık bıraksam daha kötü olacak diye korkuyorum gece yatarken açık bırakıyorum saçlarımı sabah her yerden saç toplayıp bütün gün kapatıyorum. Yarın sabah yaptırayım tahlil saglik ocağında.

Hepinize merhaba KK kadınları 3.5 aylık bebeğim var yediklerime ne kadar dikkat etsemde yetersiz geliyor galiba oysa et balık tavuk meyve sebze bolca tuketirim ekstra bir vitamin ilacı kullanmıyorum.

Dehşet derecede saçlarım dökülmeye başladı özellikle şu 1 haftadır. Öyle ki yediğimiz yemeklerin içinden kestiğim meyveden içtiğim sudan dahi saçlarım çıkıyor :KK43: çok iğrenç biliyorum benim bile midem bulanıyor :KK43:

Saçlarımı hergün tarıyorum sıkıca topluyorum ve eşarp takıyorum üstümü çıkartıp yapışan saçlarımı tek tek topluyorum ama yok baş edemiyorum :KK43:eşime denk gelmedi yemek yerken gelseydi söylerdi çünkü bir tencere yemeği çöpe döküyorum ne yapacağımı şaşırdım bir bilen bana yardım etsin yoksa gidip saçlarımı kazıyatacağım delirmeme az kaldı.

yemekten saçım çıktığında eşim "hayatım ayrıca bi tabakta getir ki istediğimiz kadar alalım" der :) niye döküyosunuz yemeği kendi saçınız sonuçta.
vitamin takviyesi alın bence.
benim henüz dökülme başlamadı (bebek 1.5 aylık)
ama hamilelik dönemi vitamin ve balık yağımı halen kullanıyorum. demir ilacı, d vitamini ve kalsiyum takviyesi ile günlük 1000 mg c vitamini alıyorum. buna bağlı mı bilemedim.
saçı o kadar sıkı toplamak da döker.

Benimde bir ara saçlarım sizinki gibi dökülürdü.
Hatta öyle ki lavabo hep saçla dolu oluyordu :D
Demir eksikliği çıktığı onu kullandıktan sonra saç dökülmem durdu. Bir de sarımsak özlü şampuan kullanıyorum ben o da dökülmeyi azaltıp dökülen saçların yerine saç çıkartıyor.

hamilelik dökülmeye sebep oluyor diye duymuştum. belki doğum sonrasına da etki ediyodur. ayrıca sıkı toplamak ve kapatmak da zaten hava almasını engelleyeceği için faydalı değildir. şampuan değişikliğine gidin ve saçlarınızı havalandırın derim. kurutma makinası kullanmayın, çok sıcak su ile yıkamayın.

Ayni sureci yasamiş biri olarak yaziyorum.
Hamilelikte vucudun salgiladigi bi hormon sebei ile saclar guclenir ve asla dokulmez.
O hormon dogumdan 3 ay sonra etkisini kaybeder ve saclar hizla dokulmeye başlar
endise edecek sac kazitacak bi durum yok.
geçici bi surec bunu bilin.
bende yaşadım ve o dönem baya sinirlerim bozuluyordu surekli saç topluyordum evde.
bebegim 6 aylik olunca tamamen bitti.
Simdi 15 aylik hic dokulmuyor.

Öncelikle sakin olun derim.
Saçınızı kısa kestirin, toplayamayacağınız kadar kısa.
Toplamaktan dolayı saçlarınız dökülüyor olabilir.
Ayrıca emzirme döneminde saç dökülür zaten.

Başınızdan tülbentiniz eksik olmadan yapın yemeklerinizi.
Eminim bu şekilde önüne geçeceksinizdir.

Canim. Doğumdan önce kullandığı kan haklarına ve vitaminlere devam etmeliydin. doktora gidip vitaminlerden baktir. Demir vs vitaminler düşmüştür. Bende de olmuştu bebek 4 aylıkken. Doktor vitaminleri de soylememisti. Sonradan ciddiyete gitmiştim dökülüyor diye vitamin vermişti.

Açık bıraksam daha kötü olacak diye korkuyorum gece yatarken açık bırakıyorum saçlarımı sabah her yerden saç toplayıp bütün gün kapatıyorum. Yarın sabah yaptırayım tahlil saglik ocağında.
Canım sağlık ocağında tüm tahliller çıkmaya biliyor.Daha tesekkullu biryerde yaptir.Ben de aynı problemden cildiye randevusu alacağım ama eşimin musaitligini bekliyorum.

Kapatinca cok cok feci dokuluyor hava almadigi icin. Aksam saclarinizi one egip tersten fircalayin kan akisini saglayin sac diplerinize, bir de uzunsa illa ki kisa kestirin toparlanir.

3 aylıktan sonra dökülme oluyor o hamilelikte alınan vitaminlerden hormonların çalışmasından olsun güçlenen canlı saçları güzelce iade ediyoruz maalesef. 1, - 1,5 ay devam edebilir pek yapacak bişey yok.

oyyyy ne ettin halime:olamaz::olamaz::olamaz:sabah kalkınca banyoda iyice tara güçsüz olanlar ayrılsın.gün boyu o kadar dökülmez diye umuyorum.bide vitamin takviyesi şart.doğum sonrası

emziriyorsanız ondandır. 5 aylık oğlum var benim de aşırı ötesi dökülüyor bazen ben de kazıtmayı düşünüyorum yanlardan şakaklardan iyice açıldı.
1 yıl da toparlarmış doktora gittim kan verdim dvit düşük çıktı kullanıyorum 2 aydır değişen bir şey olmadı.

Hamilelikte kullandığınız vitaminlere doğumdan sonrada devam etmek gerekiyor. Ne kadar sağlıklı beslensenizde emzirdiğiniz için vücut vitamin eksikliği çekiyor. Siz kan tahlilide yaptırın. Vitaminlerinize de devam edin.

Back
X