Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Doğum sonrası saç dökülmesi !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Alıntıladığım yorum size mi yazılmış? Hayır, size yazmamışım, dini yorum yasak evet, aslında dini olduğunu bildiğiniz şeyleri bilimsel diyerek yazmayınız, kuralları ucundan kıyısından ihlal ederim mantığına gitmeyiniz lütfen.
Sey bende kural ihlali icin degilde bu konu hakkinda duydugum icin demistim mune ablacim benide oyle anlama :confused:

Arkadaslar polemik icin degil ama duydugum kadariyla peygamber efendimiz tuvalete giderken basini ortermis ama kellikle ilgili kismi anlayamadim bilimsellikle alakali degil galiba diger kisinin soyledigi :işsiz: birde ciddi cozum bulan varsa soylesin kel olmak uzereyim
Arkadaşım zayıf rivayetlerden hüküm verilmez. Kaldı ki o zamanın şartları nasıl onu da bilmiyoruz. Tuvaletin üstü açık mıydı yahut üstte saman benzeri şey vardı da böcek, ciyan vs düşmesin diye mi ortuluyordu bilemiyoruz. Saç irsiyet ve stresle alakalı en çok. Wc zaten özel bir yer ki insan wc ye girince melekler dahi giremez. Neyse dini boyutunda dalga konusu yapmadım gerçi ben. Sadece işin tıbben ne derece mantıklı olduğunu merak ettim. Aciklasaydi arkadaş insanlara şok etkisi olmazdı. Bütün bayanlar kapatıyor mu sanki WC de? Bu mantıkla kadınların da aynı oranda kel olması lazım ama arada ciddi oran farkı da var yani saç dökülme durumunda. Neden erkekler daha cok kel? Neyse.

Arkadaşım zayıf rivayetlerden hüküm verilmez. Kaldı ki o zamanın şartları nasıl onu da bilmiyoruz. Tuvaletin üstü açık mıydı yahut üstte saman benzeri şey vardı da böcek, ciyan vs düşmesin diye mi ortuluyordu bilemiyoruz. Saç irsiyet ve stresle alakalı en çok. Wc zaten özel bir yer ki insan wc ye girince melekler dahi giremez. Neyse dini boyutunda dalga konusu yapmadım gerçi ben. Sadece işin tıbben ne derece mantıklı olduğunu merak ettim. Aciklasaydi arkadaş insanlara şok etkisi olmazdı. Bütün bayanlar kapatıyor mu sanki WC de? Bu mantıkla kadınların da aynı oranda kel olması lazım ama arada ciddi oran farkı da var yani saç dökülme durumunda. Neden erkekler daha cok kel? Neyse.
Ben sadece buradan baglanti yapmis olabilecegini dusundugum icin aciklama geregi duydum yeni dogum yapmis ve saclari dokulen biri olarak bizim durumun hormonlarla ilgili oldugu asikar yapilan a iklama ile asla durum hakkinda baglanti kurmadim dikkatinize

O raddeye gelmeden bir çözüm bulamazmiyim ki dediğiniz doğru saç derim de rahatlar ama üzülüyorum ya :KK43: kisalar zaten omuzlarımın üstünde.
Doğum sonrası saç dokulmesini duymadınız mı hiç?2-3 aylar baslar 6-7 aya kadar surer.Benim onler baya kel oldu 36 yasımda omrumde ilk kez kahkul kestim ,cunku anlım kocaman kaldı onler feci seyreldi yuz ifadem degısti.İlk doğumumdada boyle olmustu sonra yeni saclar cıktı.Yeme ıcmeyle alakası yok tumuyle hormonlardan kaynaklı.Hormonların dogum oncesi seviyelere gelme cabası vs 6-7 .aylarda vucut normale donermis ,dokulmede ozaman azalır.

Alıntıladığım yorum size mi yazılmış? Hayır, size yazmamışım, dini yorum yasak evet, aslında dini olduğunu bildiğiniz şeyleri bilimsel diyerek yazmayınız, kuralları ucundan kıyısından ihlal ederim mantığına gitmeyiniz lütfen.
O yorumda benimle dalga geçilmiş sende bunu desteklemişsin.Hiç öyle hesaplarım yok bilimsel gerçekliğide var araştırmaya zahmet etmediysen boş bilgiyle konuşma bir zahmet.Hadi yine yap engeli kural ihlali diye hey Allahım.

Doğumdan sonra 3 4 aydan başlayarak bir süre saç dökülür hatta bu dönem bebeğin de saçları dökülmeye başlar. Benim avuç avuç dökülüyordu sonra kesildi kel de kalmadım yani baya 3 kişilik saçım vardı sıkıntı yapmayın ama uzun sürerse mutlaka doktora gidin

Doğum sonrası saç dokulmesini duymadınız mı hiç?2-3 aylar baslar 6-7 aya kadar surer.Benim onler baya kel oldu 36 yasımda omrumde ilk kez kahkul kestim ,cunku anlım kocaman kaldı onler feci seyreldi yuz ifadem degısti.İlk doğumumdada boyle olmustu sonra yeni saclar cıktı.Yeme ıcmeyle alakası yok tumuyle hormonlardan kaynaklı.Hormonların dogum oncesi seviyelere gelme cabası vs 6-7 .aylarda vucut normale donermis ,dokulmede ozaman azalır.
Biliyorum aslında ilk kızımda da döküldü saçlarım ama hiç yemeğin içinden suyun içinden çıkacak kadar değil beni delirten nokta zaten bu gerçekten çok canım sıkkın üstümü bile temizlediğim halde yeme nasıl saç düşüyor aklım almıyor.

Ben sadece buradan baglanti yapmis olabilecegini dusundugum icin aciklama geregi duydum yeni dogum yapmis ve saclari dokulen biri olarak bizim durumun hormonlarla ilgili oldugu asikar yapilan a iklama ile asla durum hakkinda baglanti kurmadim dikkatinize
Anladım zaten size kızmadım ben. Bir tepki olarak da yazmadım. ;)
Şu verilen saç kürleri çok iyi ama normalde bile yapmak lazım aslında. Bir de sampuanlar kimyasal sonuçta. Yeşil sabun cilde iyi gelirse o da denenebilir. İlk başta biraz kötü yapıyor ama sonradan düzeliyor. Ben bıraktım şampuanı.

Back
X