Doğum sonrası tekrar dikiş atılması?

DisIoyal

Sen olmadan asla..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
519
273
33
Normal dogum yaptim. Artık doktor iyi mi dikemedi ben mi yanlış oturdum bilemiyorum doğum sonrası 2 gün sonra tekrar canlı canlı dikisler atildi. Tabii ben çığlıklar içindeyim. Normal doğumun bu kadar kötü olacağını bilemiyordum. Içinizde yaşayan var mı?

inan bana dikiş sorunu yaşayan sadece sen değilsin daha beterini yaşayanlar var örneğin bir tanesi de benim umarım iyileşmişsindir.

inan bana dikiş sorunu yaşayan sadece sen değilsin daha beterini yaşayanlar var örneğin bir tanesi de benim umarım iyileşmişsindir.
Çok şükür iyilestim ama bu kez de bel ağrısı çekiyorum. Ayrıca henüz iliskiyede girmedik nasıl olacak bilemiyorum.

Kızlar geçmiş olsun ama bence talihsiz geçmiş doğumlarınız dr da çok önemli bende 2 normal doğum yaptım ve böyle bir durum yaşamadım ilkinde 4 dikiş ikincisinde 1 dikişim oldu ilk defa doğum sonrası dikiş duyuyorum çevremde de rastlamadım.. bir an önce sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle..

Senin sıkıntını başka bir postta okumuştum ve çok üzülmüştüm. Bende benzer şeyler yaşıyorum 2. Dikişimde tuttu tutmadı arası garip ilişki sırasında ufak bir yırtık oluştu şuan bile canım çok acıyor sanki tekrar ilişkiye girersem tamamen tutan kısımlarda açılacak gibi normal doğumun acısını unuttum ama bu dikişlerden çok çektim ve artık bi operasyonu daha kaldıracak gücüm kalmadı..

merhaba şeyda bir operasyonu derken yani sen daha önce doğum sonrası bir operasyon geçirmişmiydin kaçıncı doğumun benim durumuma ne derece yakın onu öğrenmek istedim.ben ağrıya acıya katlanırım tek ve en büyük korkum ya iyileşemezsem üç ay sonra bir operasyon geçirmeyi düşünüyorum ama kafam çok karışık böyle yaşamaya alışmalımıyım yoksa o masaya yatmalımıyım bilmiyorum.

Doğumda atılan dış dikişlerim açıldı sonra 40 ım çıktıktan sonra tekrar dikiş attırdım bende.. oda tuttu tutmadı ilişki sonrası ufak bir yırtık oluştu tam vajen girişinde... şimdi doktora gidicem ama korkuyorum kötü bir şey diyecek diye
Tekrar bir operasyonu daha kaldıramam o kadar yoruldum ki bu olaylardan... 2. Kez bile dikiş artırdığına pişman oldum ben çünkü kendi kendine iyileşmişti şuan ...

Bu arada ilk doğumum... açıklığın dış dikişler mi sadece eğer öyleyse bence kendi kendine iyileşmesini bekle... çevremde o kadar çok bu durumu yaşayıp iyileşen insanlar var ki .. yani geçiyor ben sabredemedim o yüzden şuan aynı şeyleri baştan yaşıyorum yoksa şuan yaram tamamen kapanmıştı iyileşmiştim belki de ... üstelik çokta fazla kesiğim yoktu her gören doktor buraya operasyona gerek yok demişti ...

ben doğum yapalı 6 ay oldu zaten 40 günde iyileşeceği kadar iyileşir ve beni en az 2 dikişlik açıklığım var eğer sen yeni doğum yaptıysan bir kaç ay daha bekle eminim biraz daha toparlanırsın kendimden biliyorum ilk birkaç ay inan kendimi berbat hissediyordum aklım devamlı oradaydı son 2 aydır biraz daha iyiyim ama hala üzgün ve kendimi eksik hissediyorum.peki senin daha sonra ki atılan dikişlerin genel anestezi altında kesip tekrar dikme olarak mı gerçekleşti.

Hayır lokal anesteziyle oldu ... yaşadığım acıyı hala unutamıyorum.. aynı durumları bende yaşadım yaşıyorum... psikolojim bozuldu psikiyatriye gittim bana senin tedavi olman lazım dedi... 2 dikişlikse çok büyük bir açıklık değil bence.. benimde öyle bir şey olması lazım dikiş orantısını bilemiyorum şuan ama çok değildi açıklık.. diyorum ya 2. Dikişi attırdığımın pişmanlığını yaşıyorum şuan ki 3. Bi operasyonu hiç düşünmüyorum .. işin görüntü estetik boyutunu da geçtim cinsel hayatıma etkisi ağrı sızı olmasın yeter ki..

Evet o bölgeyi doktorun tabiriyle traşlayıp yani temizleyip öyle dikiş atıldı ...

benim ameliyattan sonra aşırı bir daralma olmuştu ilişki çok zor oluyordu aslında ikinci doğumumu normal yapma nedenim buydu ama bu seferde açıklık çok fazla görselliği söylemiyorum bile kesik yara iğne izi perişan durumda zaten yani anlayacağın bi ortayı bulamadım keşke ilk hiç doğum yapmamış haline dönebilse ama artık imkansız..

Canım benim yaa İnan bende öyle olmayı çok istedim hala bazen sezeryan yapmadığıma öyle üzülüyorum ki... kadının enn hassas yeri vajinası.. ben 2. Kez dikiş attırdıktan sonra kontrole gitmiştim başka bi doktora dikişlerim vardı o zaman . Bana vajen girişin daralmış dedi. Neden oldu diyince 2. Kez dikiş atıldığı için dedi.. muhtemelen ilişki denememde de yırtılma oradan oldu ki gerçekten çok daralmış tı ki sen 3. Bi operasyonu geçirmişsin seni düşünemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…