Doğum stresi, anlayışsız insanlar.

O dediğiniz seylerin hepsini aldım neredeyse. Ama hiç birini takamadim. Doğumun zamanında olmasına rağmen çocuğum 6 gün kuvezde kaldı. Keske hic biri olmasaydıda o 6 gün kucağım boş kalmasaydı. Herkesin kucağında bebegi varken benim ki yoktu. Başımda taç olsa ne olur. Hayatımda büyük bi eksiklik şimdi o 6 gün. Çocuğum şimdi kucağımda sag salim en önemlisi bu. Rabbim sağlıklı bi sekilde kucağınıza almayı nasip etsin. Hiç takmayın kafanıza.
Böyle bir boyutu da düşünmek lazım.. Çünkü herşey hayal ettiğimiz gibi ilerleyemeyebiliyor.. 6 gün sonra da olsa almışsınız yinede daja çok bekleyenler var aylarca.. Artık herşey gösteriş olmuş gibi geliyor gerçekten her şey bi yarışa dönmüş bunu farkettim özellikle bu süreçte

Hamile kadının şişmesinden daha doğal ne olabilir acaba?? Bu süs püs şatafat da şnstagram annelerinin dayattığı bir durum sanırım. Ben iki doğumu da aynı özel hastanede yaptım oda süsü içinde vardı, ilk doğumda oda süslüydü ben de sıradan bir lohusa geceliği giydim emzirmeye kolaylık sağlayan, bebeğe de pamuklu kıyafetler aldım tek dikkat ettiğim şey pamuklu olmasıydı, ama ilk doğumda benim bebekle fotoğrafım bile yok heyecandan unutmuşuz, sadece bebeğin fotoları var. İkinci doğum pandemi ortasına geldi oda süslemeyi hijyen açısından istemedik, bize poşetle teslim ettiler poşetinden bile çıkmadı , direk dolaba kaldırdık. Hastanede sezaryen sonrası 2 gün kalınıyordu 1 gün sonra taburcu ettiler. Önemli olan sağlıkla doğması, ama ilk anlarda beraber fotoğraf çekilmeyi unutmayın ilk bebekten içimde kaldı o😞 (sosyal medyam yok kendimize anı olması için)
Evet fotoğraf daha önemli bu süs püs işlerinden bende eşime demeyi düşünüyorum hep çeksin yani hiç ara vermesin.. Oda süslemek isteyen tabiki yapsın ama biz zaten uzaktayız kim gelecek kim gidecek ki.. Hem de pandemi var belki hastane de bile kalmaya gerek olmayacak işte gereksiz kasıyorlar

Doğumdan sonra da sütün yeterli mi muhabbeti olur , hiç kimseyi dinleme . Druna güven ve özellikle de içgüdülerine .
Sonra 2 yaş civarı aaaaa hala bez mi takuyorsun ? Bizimki 5 aylıkken çişini söyledi derler 😂
2,5 yaşında aaaaa bizimki 6 aylıkken şarkı söyleyip , kitap okuyordu serler.
3 yaşına gelince eeee artık kardeş zamanı geldi derler . Ama bu sefer farklı bir cinsiyetten doğurmanı beklerler . İlki kızsa , ikinci erkek olmalı . Yoksa yine sana acıyarak bakarlar. Vah vah yazık arayanı soranı olmayacak derler benim gibi iki erkek annesi kadınlara . Sonra olsun 3. De belki kızı bulursun yap derler .
Her türlü bir sorun olacak zaten . Ha bu arada bu çocuk çok zayıf derler yedirirsin yedirirsin kilo alır bu kez de bu çocuk obez derler .
Sen boşver herkesi . Kimseyi de evine alma . Doğumunu yap inşallah virüs vs kapmadan hemen evine gel .

Böyle bir boyutu da düşünmek lazım.. Çünkü herşey hayal ettiğimiz gibi ilerleyemeyebiliyor.. 6 gün sonra da olsa almışsınız yinede daja çok bekleyenler var aylarca.. Artık herşey gösteriş olmuş gibi geliyor gerçekten her şey bi yarışa dönmüş bunu farkettim özellikle bu süreçte
Aynen öyle sırf göstermelik hepsi. Etrafımdaki herkes herşeyin en iyisini yaptı benim ne eksiğim var bak hiç bişey yapmamış demesinler diye yapıldı hepsi ama boş. Hiç bisey istediğimiz gibi ilerlemedi. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Hak eden herkese nasip etsin.

Ben hastanede sus yapmadim. Zira millete gosteris icin odami da susleyecek degildim. İki sene once 250 tl idi. Oda suslemesi. Kendim de ugrasmak istemedim. Ama biri hediye gibi supriz susler o ayri. Ama inan ki o odada bu susleri bebeginizi kucaginiza verdikten sonra gormuyorsunuz. Tertipli temiz duzenli gunleriniz olmuyor. Benim hastanem cok rahatti odamin manzarasi eviminkinden daha muhtesemdi adalar ayagimin altindaydi. Ama bir an once evime gitmek istedim. Nerde uyuyup uyandim , bebegimle nasil ilgilendim. İnanin bu iki gun oyle filmlerdeki gibi masallardaki gibi degil .ustelik agrim sizim yoktu. Belki de ben cok pimpirikli mi davrandim bilemiyorum.
Aile apartmaninda oturyorum. Gelen akil verdi giden akil verdi. Mahalleden benim tanimadigim ama kaynanamin tanidigi teyze geldi bi de , hemde 10 ghnlukken mi ne. Kalkti bana diyor ki karninda bi tane daha mi var hahaha.
Kaynanam elini bir seye degdirmez destek olmaz. Cocugun altini degismez kucagina alip uyutmaz. Vs.
Ama gelip surekli akil verirdi.
En sonunda cok bunaldim ve acik acik soyledim. Bana akil veriyosun da , akil vermek yerine kalk sen yap dedim. Bi keresinde de doktorun dediklerini yapiyorum onunkileri yapmiuroum diye kocamin yaninda senin herseye cevabin var dedi. O zaman da en sonunda alip cocugu sana vercem sen bakacaksin dedim biraz sinir olmus ama guler ifade ile. Sonra ben bakarim bayilirim dedim tmm o zaman yarin sabah 7 de sana birakiyorum cocugu dedim . Sonra da bi ksc manevrasi oldu ama her defasinda ters teptim. Boylelikle pes ettu.

Kisaca kimse kirilmayacak diye alttan almayin. Surekli surekli akil verenlere cevabinizi verin. Cagimiz bilgi cagi. Ben dokroruma arayip sorup ogreniyorum siz merak etmeyin deyin.
Mesafeli olun. Herkes kapinin disinda kalsin.
Yiksa sknti cekersiniz.

Hamileliğim boyunca göbeğimden başka hiçbir yerim şişmedi ama bende çeşit çeşit laf duydum. Şişkinliğiniz olmasada birşey buluyorlar. Tek yapmanız gereken önemsememek. Gerçekten konuşmak için konuşuyor çoğu kişi. Doktorunuz şişmişsin demediyse kimseyi takmayın, önemli olan sağlıklı olmanız.

Ben bu süreçte kimseyi görmediğim için yorum da duymuyorum🤭🤭 duysam da umurumda bile olmaz. İnsanlar sadece konuşur, bana faydası var mı? Yok. Kayınvalidem bile geçen gün artık vücudunun şekli değişmiş vs dedi. Genislemisim😆 35. Haftada olsun artık. Hic sallamadim bile. Kendisi doğacak torununa daha 1 patik bile almış insan değil, zerre itibar etmiyorum söylediklerine..

Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Öncelikle doğumuna az kalmış bir anneyim ama çok stresliyim. Hem milletin yorumları hem değişen vücudum ki doğum stresi de var.. İnsanların beni görür görmez tepkisi aaaa nasıl şişmişsin ya biliyorum ama elimde olan bişey değil.. Ödem topladım dikkat te etmeme rağmen. Ve sürekli akıl vermeleri hastane için şunu al, şundan yaptır. Ben çok öyle sevmiyorum ne biliyim süslü püslü şeyler. Ama bakıyorum diyorlar lohusa seti al taç al şundan al bundan yaptır. Yürüyüş yap, oturup durma, yiyip durma. Bu psikolojil baskı muhtemelen doğumdan sonra daha beter oluyordur.. Nasıl başa çıkarım ben zaten pimpirikliyim kafama takarım her şeyi.. Stres olurum.. Yani hastane de hepiniz de böyle şatafatlı mı oldunuz gerçekten ben hiç sanmıyorum o acıyla onların derdinde olacağımı onu da merak ediyorum :))
Herkese soylecegin cevap şu olsun. Evet sen haklısın ama ben böyle yapıyorum. Ben hep böyle dedim. Kimsenin lafıyla değil aklımla hareket ederim ben .

Süslü püslü seyler ben de almadim lohusa pijamasi ve tac aldim. Dogumum sezeryandi ve cok rahat gecmesine ragmen tacla macla bilr ugrasmadim.
Tavsiyem rahat edeceginiz seyler alin.
Bana da sezeryan olacaksin gecelik tarzi al dediler ama almadim. Iyi ki de almamisim.

Malesef insanlar hadsiz olduğu için her zaman söyleyecek bir şey bulurlar. Mesela kilolu insanların yada cok zayıfların olduğu bir ortamda konuşacak başka bir konu yokmuş gibi herkes beslenme uzmani kesilir.
Demem o ki dogumunuz biter konuşacak ve karışacak başka bir şey mutlaka bulurlar. Siz bence biraz güçlü olmaya çalışın. Böyle herkesin dediğini kafaya takarak yaşanmaz.

Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Öncelikle doğumuna az kalmış bir anneyim ama çok stresliyim. Hem milletin yorumları hem değişen vücudum ki doğum stresi de var.. İnsanların beni görür görmez tepkisi aaaa nasıl şişmişsin ya biliyorum ama elimde olan bişey değil.. Ödem topladım dikkat te etmeme rağmen. Ve sürekli akıl vermeleri hastane için şunu al, şundan yaptır. Ben çok öyle sevmiyorum ne biliyim süslü püslü şeyler. Ama bakıyorum diyorlar lohusa seti al taç al şundan al bundan yaptır. Yürüyüş yap, oturup durma, yiyip durma. Bu psikolojil baskı muhtemelen doğumdan sonra daha beter oluyordur.. Nasıl başa çıkarım ben zaten pimpirikliyim kafama takarım her şeyi.. Stres olurum.. Yani hastane de hepiniz de böyle şatafatlı mı oldunuz gerçekten ben hiç sanmıyorum o acıyla onların derdinde olacağımı onu da merak ediyorum :))
öncelikle kolaylıklar dilerim bu süreç için, benim doğumum hiç beklemediğimiz anda başladı çok hazırlıksız yakalandım. hazırlık dediğim de hastane çantası yani hediyeymiş oda süsüymüş değildi. doğuma girecek olan benim, o ağrıları sancıları çekecek olan iki büklüm yürüyecek olan benim, gelip bebek sevsinler diye süs mü hazırlayayım bir de. doğumdan önce sadece evi temizleyecektik eşimle dip köşe perdeler vs. sadece onu yapamadım onu da arkadaşım sağolsun ben hastanedeyken eve gelip temizledi. babam da dalga geçerdi sen biraz kilo mu aldın diye, hamile olduğum için olabilir mi diye tersliyordum 😂 kısacası onu kırmayayım bunu kırmayayım dersen lohusalık dönemini ağlaya zırlaya geçirirsin ya sinirden ya üzüntüden.

Valla benim de dogumuma az kaldı. Bebeğe de kendime de hiç abartmadan ufak bir hazırlık yaptım. Lohusa seti falan aman kalsın! Normal bir pijama takımı aldım, uygun fiyata, hepsi bu... şişme konusuna gelirsek, yani son haftalarda zaten kaçınılmaz bir durum. Ben hem şiştim hem de kilo aldım, zaten tansiyon hapı da kullanıyorum.. ne kilo umurumda ne de ödem... zaten korkunç zor bir hamilelik geçirdim, sinirim tepemde... Bana aptal saptal akıl vereceğini bildiğim tüm toksikleri hayatımdan çıkardım... size de önerim, bu tiplerle görüşmeyin bile....

Insanlarin agzi torba degil.ki buzelim,densiz bizim insanimiz kim kırılır kim alinir düşünmeden konusuyor,takilmayin cok ,hehe diyin gecin

Ben hamileyken kilo almayi birak bide bi ilk gerceklestirip 8 kilo verdim.herkes aaaa bu nr niye kilo vermissin senin bebek kucucuk olacak dediler.hic takmadim ki bebegim kilolu bile sayilirdi.oyle taç sus falan yapmadim zaten dogumum zordu bide oyle seylerle hic ugrasamazdim.benim iskencem lohusa donemiydi herkes bisey soyluyordu ve ben surekli agliyordum.ilk cocuk oldugu icin ister istemez kim ne dese kendimi sucluyordum.ikinci dogumum olsa asla takmam kim ne derse desin.sizde kendinizi belli kaliplara sokmayin herkes susli dogum yapacak yada mukemmel kiloyla doguma girecek diye bisey yok.hamile olsam deli gibi yerdim bi daha bu zamanlar gelmez.kilo alinir verilir bu zamanlarin tadini cikarin bosverin insanlari

Hamileliğinde 30 kilo alıp bir yılda eski kilosundan daha düşük bir sayıya ulaşan bir kadın olarak söylüyorum . Bu kilolar gelip geçici 😊

Hiçbir zaman kendimi insanların dediklerine ve isteklerine göre şekillendirmedim . Canım yapmak istiyorsa yaptım ,istemiyorsa yapmadım . Doğum için sadece gecelik ve bebek kıyafetleri dışında hastaneye bir şey götürmedim . elalemin mutluluğunu değil , kendi rahatımı ön planda tuttum.
çünkü elalem ne yaparsan yap mutlu olmaz . Hep yaptığının daha fazlasını ister ve bekler senden. Lütfen onları duymayın , hamileliğinizin ve bebeğinizin gelişinin keyfini çıkarın .

Hayatınızı kendiniz mutlu olacağınız şekilde yaşayın . Hastane süslemek istiyorsanız süsleyin , yapmak istemiyorsanız yapmayın . Sizi ne mutlu ediyorsa öyle davranın . Ama lütfen elalemin dediklerine göre kendi hayatınızı şekillendirmeyin

İsteyen istediğini desin. Bunlar çok güzel anlar. Kendini sev. Doğumdan sonra fotolara bakıp gülümsüceksin nasıl da ödemliymişim diye. Her hamile kilo alır çok normal. Ben 10 kg almıstım. Ama nasıl ödemliydim. Gözlerim kapanmıstı. Hiçte takmadım. Çünkü doğumdan sonra hepsi gitcek. Süsli seyleri ben de sevmem. Doğumum çok ani olmustu. Kıyamam oğlan kardesim içimde kalmasın diye dükkan dükkan gezerek kırmızı taç bulmus almıs. Bi onu takmıstım

Bende aldım onlardan ama hastanede afedersin tuvalate gidemedim üstüme annem fermuarli bir üst giydirmiş her fotom onunla ve yatakta sav bas daginik. Gelenlerin cektigi fotolar hepsi..
Ama iyilesince aldigim geceligi evde giydim tac maç zaten tarzim degil almamistim ama hediye gelmisti takmadım zaten
Hem dogum oncesi hem dogum sonrası icin size altın tavsiye, dış sesleri duymayın.. zor ama basarinca huzur

Iki dogum yaptim ne suslu tac taktim ne oda suslettim. Onemli olan anne ve bebegin saglikli olmasi.
Ikinci dogumum pandemiye denk geldi kimse gelemedi, cok rahattim. Caninizi sıkan insanlardan uzak olmaya bakin.
Ayrica devir ekonomi devri, kapida süs olsa ne olmasa ne. Bebeginize bez,islak mendil, kiyafet alin o harcamalar yerine

Süs püs çikolata bile yaptırmadım sadece uygun fiyatlı lohusa takımı aldım normal zamanda da giyebileceğim tarzda.Kardeşime fotoğraf çekimi yaptıracağım sadece.
Ha bu arada sana kırıldığını umursamadan laf söyleyebiliyorlarsa sende ver cevaplarını geç niye uğraşıyorsun ki ?

Canım hiç kimseyi kafana takma ben doğum yapalı 6 gün oldu organizasyon almıyorlar hastaneye... Kimsenin ne dediğine bakma bebeğine konsantre ol herkes bişeu der sen bildiğini yap

Back
X