• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum... Tek başıma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zahmet olmazsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2020
269
570
33
Doğuma iki ay kaldı. Annem yanımda doğur ben gelemem dedi. Çünkü evde erkek çocukları varmış. Yaşları 33 ve 25. Yol çekemezmiş. 2 buçuk saatlik yol. Evimi bulamazmış. Eşim otogardan alacak. Neyse ben de annemin yanına gitmek istemiyorum. Evimdeki düzeni bulamam, erkek yoğunluklu ev ve evde sürekli kavga hali olduğu için. Annemin yanıma gelmesini sadece kv gelmesin diye istiyorum çünkü o gelirse burnumdan getirir. Kv her şeye karışan bir tip. Beni gördüğünde karnın hiç çıkmamış, böyle bir kadın varmış karnı yokmuş bebeği iki kilo doğmuş hasta olmuş diyen kv. Aslında annemin gelmesi çok sembolik olacak çünkü ona iş yaptırmak istemiyorum her daim hasta yorgun ve halinden şikayetçi.Buzluğa ve kavanozlara yemek yapıp koyacağım. Robot süpürge de temizlikte çok yardımcı oluyor. Babamsa işi çok daha saçma bir boyuta taşıyor. Annenle kayınvaliden gelsin sana diyor ama araları bozuk zaten kesin kavga ederler tepemde. Ayıp olmasın diyor babam. Sormak istediğim şu. Eşimle beraber çoğunlukla da tek başıma bu işin altından kalkabilir miyim? Sezaryen dahi olsa.

Bence evet kalkabilirsiniz . Bizde Kv ve annem gelmişti . Kv süs bitkisi modunda takıldı bebeğe mama ver diye beynimi yedi birde fakülteden arkadaşım hediye yollayacakmış eşimi aramış adres için . Kv bunu duyunca kocanın numarası niye arkadaşında var yuvam yıkılır dedi bomba attı evin ortasına 😂 neyse ilk banyosunu eşimle ikimiz yaptırdık annem yemek yaptı birde temizlik bebeğe sadece gece gündüz hep ben baktım . Yemeği dışarıdan da sipariş verebilirdik . Temizlik içinde çok önemli değil açıkçası doğumdan önce yardımcı kadın al çok ayrıntılı temizler. Evde süpürgen varmış hergün onu aç wc yide temizlersiniz oldu bitti kimseye ihtiyaç yok

Doğuma iki ay kaldı. Annem yanımda doğur ben gelemem dedi. Çünkü evde erkek çocukları varmış. Yaşları 33 ve 25. Yol çekemezmiş. 2 buçuk saatlik yol. Evimi bulamazmış. Eşim otogardan alacak. Neyse ben de annemin yanına gitmek istemiyorum. Evimdeki düzeni bulamam, erkek yoğunluklu ev ve evde sürekli kavga hali olduğu için. Annemin yanıma gelmesini sadece kv gelmesin diye istiyorum çünkü o gelirse burnumdan getirir. Kv her şeye karışan bir tip. Beni gördüğünde karnın hiç çıkmamış, böyle bir kadın varmış karnı yokmuş bebeği iki kilo doğmuş hasta olmuş diyen kv. Aslında annemin gelmesi çok sembolik olacak çünkü ona iş yaptırmak istemiyorum her daim hasta yorgun ve halinden şikayetçi.Buzluğa ve kavanozlara yemek yapıp koyacağım. Robot süpürge de temizlikte çok yardımcı oluyor. Babamsa işi çok daha saçma bir boyuta taşıyor. Annenle kayınvaliden gelsin sana diyor ama araları bozuk zaten kesin kavga ederler tepemde. Ayıp olmasın diyor babam. Sormak istediğim şu. Eşimle beraber çoğunlukla da tek başıma bu işin altından kalkabilir miyim? Sezaryen dahi olsa.
Bence kalkarsın. Benim kuzenim ilk çocugunda eşi ve kendi baktı bebege. Kimseyi istemedı. Bı arkadaşım da annesı ve kv sı yoktu yanında. Sezer yanlı idi tek baktı

Doğuma iki ay kaldı. Annem yanımda doğur ben gelemem dedi. Çünkü evde erkek çocukları varmış. Yaşları 33 ve 25. Yol çekemezmiş. 2 buçuk saatlik yol. Evimi bulamazmış. Eşim otogardan alacak. Neyse ben de annemin yanına gitmek istemiyorum. Evimdeki düzeni bulamam, erkek yoğunluklu ev ve evde sürekli kavga hali olduğu için. Annemin yanıma gelmesini sadece kv gelmesin diye istiyorum çünkü o gelirse burnumdan getirir. Aslında annemin gelmesi çok sembolik olacak çünkü ona iş yaptırmak istemiyorum her daim hasta yorgun ve halinden şikayetçi.Buzluğa ve kavanozlara yemek yapıp koyacağım. Robot süpürge de temizlikte çok yardımcı oluyor. Babamsa işi çok daha saçma bir boyuta taşıyor. Annenle kayınvaliden gelsin sana diyor ama araları bozuk zaten kesin kavga ederler tepemde. Ayıp olmasın diyor babam. Sormak istediğim şu. Eşimle beraber çoğunlukla da tek başıma bu işin altından kalkabilir miyim? Sezaryen dahi olsa.
İnanın yanlız eşinizle siz bakın beneğinize zaten herşeyi hazırlıyorsunuz sitrese girmektense eşinizle bakın 2 kızımı sarıkamışta doğurdum ailem ist kimse yanıma gelemedi eşim bana baktı inanın çok rahattım göbek düşmeden zaten bebek yokanmıyor sezeryan olsanız bişe kendinizi toparlarsınız Allah yardımcınız olsun sağlıcakla alın. Bebeğinizi kucağınıza

Evet kalkabilirsin.9 yasinda kizim vardi 2 bebeğimi sezaryan ile dogum yaptim eve geldim ve tek bir gün yemek yapıldı hazir yemek onun disinda hep kendim yaptim 3.gun ev süpürdum kızımı okula yolladim sınavlarına çalıştırdım kendimi yıpratmadım oldugu kadar dedim bebek uyuyunca biraz yemek biraz ortalık toparla o sekilde idare ettim kendi başına daha rahat ettim açıkçası

Eşin izin alabilirse çok rahat kalkarsın. Epiduralli normal doğum yaparsan 3-4 saat sonra hayatına dönersin. Sezeryan aynı zamanda bir ameliyat olduğu için eşinin tamamen yanında olması lazım. Hatta kafan daha rahat olur, stresin olmaz ,süt sıkıntısı olmaz falan. Hem herkes yurtdışında yalnız doğurmuyor mu? Hiç korkutma kendini gayette yaparsınız.

Yapabilirsin tabii canım.yemek ve temizlikte biraz aksamalar oluyor ama eşin destek olursa çok rahat lohusalık geçirirsin.kardesim sezaryen dan sonra 2 günde yemek yapmaya kalkmıştı.yuruyor yatıp kalkiyor biraz banyoda zorlandı ben yardım ettim.bi yardımcı ayarlayamazsiniz.gunluk 6 saat gibi.kendini iyice toplayan kadar.

Benim arkadaşım sezeryan oldu ve çok kötü zamana denk geldi. Corona yüzünden yollar kapandı, doğumdan kısa süre sonra eşi de işinden dolayı başka yere gönderildi. Yani kız tek başına baktı çocuğuna ilk aylarda. Diyor şükür apartmanın altında market vardı koşup alıyordum gereken şeyleri 😂😂 sonradan market de kapandı ama kızın işini gördü. Zorluk çekti tabi ki. Siz de yapabilirsiniz, eşiniz de yardımcı olur zaten.

Niye yapamayasın inşaallah herşey yolunda gider kimseye ihtiyacın olmaz mesela şimdiden dolaba börek köfte vs... atıp kolaylıkla pişirebilirsin temizliğini de önceden birini çağırarak yapabilirsin bebeğinide eşinle birlikte yıkarsın rabbim yardımcınız olsun inşaallah

Stres altında inanın daha zor olur. Anneniz şimdiden gelmek istemiyor ısrar etseniz belki gelir ama yardımı dokunmaz , kvnizin sizi bunaltacağı kesin. Yemeği en kötü dışardan da söylersiniz , robot süpürgeyi arada bir çalıştırır geçersiniz. Pandemi dönemi zaten misafir kabul etmezsiniz kafanız rahat olur en azından. Yurtdışında olanlar ya da annesi kvsi olmayanlarda yalnız yapıyorlar her şeyi. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Merhaba, sağlıkla alın bebeginizi kucağınıza inşallah. Geçen sene sezaryenle doğum yaptım korona yüzünden kimse gelemedi. Çokta iyi oldu telefonla görüntülü konuşurken bile herkes bu kadar uzmansa yanıma gelseler ne olurdu düşünemiyorum. Benim çevremde hiç bebek yoktu, oturduk eşimle video falan izledik. Ama gerek yok valla iç güdüsel her şey halledilir buna emin oldum. Eşinizin yanınızda olması bence yeterli.

3.doğumumda kimseyi çağırmadım sezeryan oldum evde 10 ve 5 yaşında 2 de çocuğum vardı buna rağmen tek başıma geldim üstesinden. Eşinize bağlı birazda durum yardımcı olan destek olan biri ise kolaylıkla gelirsiniz üstesinden. Ben çok daha rahat ettim tek başıma olunca

anneler en fazla çok yorgunsaniz gece sagdiginiz sutu bebege veriyor gazini cikariyor,birde ilk kez banyo yaptirirken zor oluyor, onun disinda zaten cocuk hep sizde oluyor, cunku koku ariyor meme ariyor vs.
youtubeden falan bebek bakimiyla ilgili videolar izleyin bol bol ozellikle banyo konusunda,gaz sancilariyla basa cikma konusunda.
onun disinda bakamayacaginiz bir sey yok.
zaten annelerde bebek bakimini coktan unutmuş oluyorlar.
benim hem kaynanam hem annem yanimdaydi cocukla her 3 5 gune bir hastanedeydik, nefes aliyor diye cocugu hastaneye getirmişsiniz bile dendi bana 🤭
çok bunaldikca burdaki annelere sorsaniz daha cok yardimci oluyorlar bir cok konuda yuzlerce yeni tecrubeli anne var cunku.
yorgunluguna dayanirim derseniz kendinizde bakabilirsiniz

1 hafta zorluk çekersin sonra alışırsın doğum sonrası stres çekmekten iyidir. Eşinde yardımcı olmalı, bi arkadaşın komşunda varsa onlardan yardım istersin.

Bence o günlerde seni en çok yemek olayı zorlar. Buzluğu doldurup arasıra dışardan yemek söylemek işi çözer. Temizliğe, bulaşığa ve bebeğin banyosuna da eşin yardım edebilir. Üç dört haftada bir de temizlikçi çağırıp dip köşe yaptırırsan rahat olur.

Esiniz yaninizdaysa kimseye ihtiyaciniz olmaz, cok takmayin kafaniza hergün binlerce kadin dogum yapiyor.
Bir de tecrubeyle sabittir, gelen kim olursa olsun o lohusa psikolojisiyle ne dese batiyor.

Sağ salim kucağına almak nasip olsun canım.
Çok benzer bir durumdayız. Annem kanser hastası kemoterapi alıyor o yüzden onu doğum sonrası çağırmak istemiyorum yorulur diye. Kv bize cok uzak, tek başına gelemez kp ile gelecek. E evim küçük kp sürekli dibimde rahat edemem diye düşünüyorum. Üstelik ikizlere hamileyim. Şartlardan dolayı en başından beri bebeklere yalnız bakacakmış gibi kendimi hazirliyorum, eşim de zaten benle aynı fikirde.
Bence yapılır ama. Hatta ilk zamanlar bebeklerimizle baş başa kalmak bence bize daha iyi gelecek. En kötü ihtimalle eşim yıllık izin alır nöbetleşe uyuruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X