Doğuma Hazırlık doğum temizliği...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nurun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nurun

Rabbim,herşeyin hayırlısı
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
1.462
117
363
selam hanımlar. doğum temizliğinizi kaçıncı haftanızda yaptırdınız? 36+3 oldum. önümüzdeki günlerde başlıyayımmı erkenmi olur? kafam çok karışık yardımcı olurmusunuz???

o kadar kişi bakmış kimse zahmet edipte bişey yazmamış :20:

Doğum temizliği? ev temizliği mi? sizin temizliğiniz mi?

walla cnm ben her ikisinede cvp verim :)))))) bende 35+3 deyim evimi temizlemiştik perde cam dip köşe onda sıkıntı yok..kendi tüy kıl işinide bende beklemedeyim doktorum 38+5 e gün verdi kuaföre gitcem ama erken gelirse jiletle görebildiğim :))) kadarına el atarım gibi :)

ben heran temiz durmakdan yanayım temkinli 24haftadayım ama heran hersey olabilir diye bedenimide evimide temiz tutmaya calısıyorum.
kısaca evimi temiz tutuyorum misafirim gelir bedenimi temiz tutuyorum ölüm gelir.

yavaş yavaş başlayabilirsin kendini iyi hissediyorsan. bebişinden belli olmaz belki süpriz yapar annesine babasına :1: kendi temizliğin için 1 hafta daha bekle ağda yaptır bencehem doğuma kdr rahat edersin hem doğumdan sonra.

hazır temizlik konusu açılmışken :))) ben kılda tüyde kaldım :1::1::1::1::1::1:hamileliktenmidir artık kuaförde bacaklarımın acısına bile dayanamıyorum :(( bikinibölgesinede utanıyodum :17::17::17::17::17::17::17: başlıyamadım alamıyorum acısına karnım kasılıyo taşgibi oluyo :(( doğuma jiletle gidilirmi sizce gerçi göremiyorum onuda yüzüme gözüme bulaştırıcam :17::17::17::17::1::1::1::1::1::1::1:

jilet olabilir ama daha önce kullanmadınsa bence kullanma. ağda seyretliyor tüyleri jilet 1 kökten 2 tane çıkarıyor. jjiletten 2 güün sonra kaşıntı yapıck.sezeryan doğum olursa zor olur.utanma çok memnun kalıcksın.doğumdan önce başladım hala devam ediyorum çok rahatlık ve zmnla azalıyor. karar senin tabiki yinede :ssz:

Son düzenleme:
jilet olabilir ama daha önce kullanmadınsa bence kullanma. ağda seyretliyor tüyleri jilet 1 kökten 2 tane çıkarıyor. jjiletten 2 güün sonra kaşıntı yapıck.sezeryan doğum olursa zor olur.utanma çok memnun kalıcksın.doğumdan önce başladım hala devam ediyorum çok rahatlık ve zmnla azalıyor. karar senin tabiki yinede :ssz:

enson utanmayı bırakıp denedim daha 1-2 çekişte kasılınca bıraktırdım malum hep jiletsürüp bırakınca köklü oluyo tüyler acısı fena oluyoo doğuma yakın bebişimi kasmim diyorum :(( sezeryanda aşasını komple görüyolarmı acaba :17::17::17::17::17::17:

sezeryan doğum yaptm ama bilmiyorum baygındım.üstünde önlük ile doğuma gidiyorsun.. içinde biş iyok. 10 dk sıkamadın mı dişini:)

sağolun kızlar cevaplarınız için. :16: her iki temizliğide yazmışsınız. ama benm ilk kasdım ev temizliğiydi. ben bikini bölgesi temizliğimi veet tüy dökücü sprey kremle hallediyorrum. sıkıyorum 5 dk bekleyip yıkayıp çıkıyorum. jiletle ağdayla yapmam çok zor karnın burnumda o yüzden böyle bi kolaylık buldum. kuaförede gitmek istemedim. ev temizliğindede hala kararsızım bugün doktorum herşeyimin iyi olduğunu söyledi sanki bakılırsa 40 haftayı doldurcak gibi ama 37. mi yoksa 38.mi haftada yapmalıyım tam olarak emin değilim? sizce napayım???

ben kadın tutup dip köşe perde halı koltuk temizletcem yıkatcam. bulaşık makinesi buzdolabını çektirip altları temizlencek o yüzden erkenden olursa 40. haftaya kadar gene toz olup camlar balkonlar kirlencek geç yapayım desemde bebek süpriz yaparsa die korku oluo içimde kararsızlığın gözü çıksın emi :52:

sağolun kızlar cevaplarınız için. :16: her iki temizliğide yazmışsınız. ama benm ilk kasdım ev temizliğiydi. ben bikini bölgesi temizliğimi veet tüy dökücü sprey kremle hallediyorrum. sıkıyorum 5 dk bekleyip yıkayıp çıkıyorum. jiletle ağdayla yapmam çok zor karnın burnumda o yüzden böyle bi kolaylık buldum. kuaförede gitmek istemedim. ev temizliğindede hala kararsızım bugün doktorum herşeyimin iyi olduğunu söyledi sanki bakılırsa 40 haftayı doldurcak gibi ama 37. mi yoksa 38.mi haftada yapmalıyım tam olarak emin değilim? sizce napayım???

tüy dökücü kremler spreyler bebepğe zararlı değilmi :)) kimyasal içeriyo diyolar aslında sezeryanda günü belli yap çık temiz olmuş oluyo sancıda olsa 5 dk sürüyosa bişe değilmiş..sezeryanda çamaşır hizası kesileceği için orayı makineyle almak daha iyi geç çıkar tüyler..

tüy dökücü kremler spreyler bebepğe zararlı değilmi :)) kimyasal içeriyo diyolar aslında sezeryanda günü belli yap çık temiz olmuş oluyo sancıda olsa 5 dk sürüyosa bişe değilmiş..sezeryanda çamaşır hizası kesileceği için orayı makineyle almak daha iyi geç çıkar tüyler..

evet haklısın canım bende kimyasal bebeğe zararlı olduğunu düşünüyorum ama ne bileyim çok büyük rahatlık sanki. kuaföre gitmemi eşim pek istemiyo. bende alışkın olmadığımdan çekinirim büyük ihtimal. o yüzden böyle bi çözüm buldum. araya pamuk koyarak tüm hertarafını sıkıyorum 5 dk sonra yıkıyorum. pamuk koyunca daha bi rahat ediyo içim. umarım bebeğime zarar gelmez :26:

Doğumum yaklaştığında evde tek başıma elimde aynayla ağdamı yapmıştım,o kocaman göbeğimle 1saat sürmüştü,belim çok ağırmıştı,karnımda kasılma olmuştu.şimdi düşünüyorum ne kadar saçma bişey yapmışım,bidaha doğum yapacak olsam özellikle son haftalarda her duşta traş bıçağıyla temizliğimi yapar temiz kalırdım,o kadar eziyete ve aman uzasında ağdayla alınabilsin,aman ya bu sırada doğum olursa kirli gidersem diye strese girmeye hiç hiç değmezmiş.niyeyse doğuma değil gerdeğe girecek gibi davranıyoruz.
Zaten doğumdan sonra bırakın ağdayla uğraşmayı,saç taramak diş fırçalamak bile yalan oluyor.

Doğumum yaklaştığında evde tek başıma elimde aynayla ağdamı yapmıştım,o kocaman göbeğimle 1saat sürmüştü,belim çok ağırmıştı,karnımda kasılma olmuştu.şimdi düşünüyorum ne kadar saçma bişey yapmışım,bidaha doğum yapacak olsam özellikle son haftalarda her duşta traş bıçağıyla temizliğimi yapar temiz kalırdım,o kadar eziyete ve aman uzasında ağdayla alınabilsin,aman ya bu sırada doğum olursa kirli gidersem diye strese girmeye hiç hiç değmezmiş.niyeyse doğuma değil gerdeğe girecek gibi davranıyoruz.
Zaten doğumdan sonra bırakın ağdayla uğraşmayı,saç taramak diş fırçalamak bile yalan oluyor.

:)))))))))) doğru demişin walla doğum videolarına baktımda yabancılar gayet naturel :))))))) yumaklar..

arkadaslar bende 21 haftalık hamileyim bu zamana kadar hiç kuaförde ağda yaptırmamıştım utanıyordum ama geçen gün bi cesaretle gittim ağdamı yaptırdım tertemiz oluyo ve de 10 dk sürüyo evde 1 saat uğraşmaya değmezmiş.

Back
X