Doğum ve misafir

Öncelikle hayvanlara neden kayınpeder bakmıyor da kayınvalide bakıyor? Münasip olan tek biri gelecekse kayınvalidenin gelmesi. Bence kayınvalidenizin tek gelmesi için konuşun. Cidden ilk aylarda memeler fora geziyorsun, kanaman, meme ucu yaran erkekle rahat edemezsin. Kayınpeder ne alaka yani?
Eşimin annesi köyden kendi çıkmaz bir yere. Okuma yazma bilmiyor. Hayatında hiç çıkmamış. Kendi gelemez. Hayvan sayısı da çok.

Buradan aldığım gazla kimse demezse ben diyeceğim gelmeyin diye. Anladım ki kesinlikle pişman olacağım bir durum ve gözümü karartıyorum.

Buradan aldığım gazla kimse demezse ben diyeceğim gelmeyin diye. Anladım ki kesinlikle pişman olacağım bir durum ve gözümü karartıyorum.
En basitinden o gelen insanlarin hepsi en az birer kere " emiyor mu?" diye sorcaklar. Yeni dogan bebek surekli aglar ac diyecekler, sutun yetmiyor diyecekler, eger sutun varsa bile bu sefer sutun yaramiyor dicekler. Ilk zamanda sut gelmese bile zamanla geliyor ama etrafinda surekli sutun geldi mi gelmedi mi ah tuh vah gelmedi mi niye gelmedi diye soranlar olunca stres olcaksin.

Laftan anlamayacak kişilerse öyle yapın diyeceğim de daha sonra sorun yaşamaz mısınız? Kayınvalidenize söyleyin. Anne ben rahat edemem çekinirim, kendimi toparlayınca gelsinler diye. Hem kış, hem ortada birsürü salgın var. Yenidoğanın yanında o kadar yetişkinin ne işi var? Hatta eşiniz söylesin. Doktor şu salgın döneminde kimseyi almayın yanına dedi gibi. Eşinizde bitiyor olay. O söylesin. Siz de kendi tarafınıza söyleyin. Olmazsa anneniz söylesin.
35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.

Bence siz değilde büyüğünüz konuşsun mesela kayınvalideniz.desinki sezeryan olucakmış doktoru öyle söyledi enfeksiyon riski olabilirmiş bebekte,kanınızda enfeksiyon çıktığını söylesin bebeğinde enfeksiyon riskine karşı dışardan gelen virüslere mikroplara açık olduğunu söylersiniz.bebeğede geçme riski olabilirmiş anneden gebelik sırasında.o yüzden annenin dışında kimse olmayacak ben bile maskeyle gezicem desin kaynananız bi süre böyle olucak doktoru enfeksiyon trmizlenene kadar kalabalıktan uzak olun demiş doktor der kaynananız.yuvarlarsınız işte böyle bişey.uyuz oluyorum ya böyle durumlara biraz anlayış lazım.doğum yapan kadın rahat etmek ister afedersin sancıdan gazda çıkarcak büyük abdestine çıkmakta zorlanıcak ilk günlerde tuvalette zamanınız geçicek.yani bunları düşünüyo olmaları lazım.

Bide cnm çeşitli virüs mikrop kol geziyo ortalık risk büyük daha bağışıklığı zayıf olan bir bebek olucak inş.onun sağlığı herşeyden mühim.insanları kırmıyım diye bebeğimi riske etme en doğrusu bu.hayır demeyi bilmemiz lazım bazı yerlerde.onlar anlayış gösteremiyorlarsa bu konuda sen müdahale et.sen diyince bence kendi aralarında düşünüp hak vericeklerdir.

En basitinden o gelen insanlarin hepsi en az birer kere " emiyor mu?" diye sorcaklar. Yeni dogan bebek surekli aglar ac diyecekler, sutun yetmiyor diyecekler, eger sutun varsa bile bu sefer sutun yaramiyor dicekler. Ilk zamanda sut gelmese bile zamanla geliyor ama etrafinda surekli sutun geldi mi gelmedi mi ah tuh vah gelmedi mi niye gelmedi diye soranlar olunca stres olcaksin.
Aslında o tarz sorulardan çok tınmam. Umrumda olmazlar. Ben daha çok kediyi kapıya mı sıkıştıracaklar, hayvan korkup huzursuz olacak mı, bebek bunalacak mı tarzı şeylere takarım. Bir de tuvalet benim için önemli. Ses mi gidecek, birimi var acaba vs

Eşimin annesi köyden kendi çıkmaz bir yere. Okuma yazma bilmiyor. Hayatında hiç çıkmamış. Kendi gelemez. Hayvan sayısı da çok.

O zaman hiç gelmesinler yada görümceni ara kayınvalidemi alıp gelsen babam da hayvana baksa torununu annem de görsün isterm babam sonra da gelse olur fln de.
Ben ailemle aynı şehirdeyim, kayınvalidem kayınpederm geldiler bir hafta kaldılar, onda da cidden ben kendimi kesme noktasına geldim.
Bir kere ilk üç ay çocuk sadece annesine yapışık durmak istiyor. Her dakika memende yaşayacak. Yabancı erkek demek odadan çıkamaman demek. Ben ikinci günün sonunda odaya kapandım baban bari bi zahmet gündüz çıksın diye ağlamaya başladım. Babam anladı da adamcağız her gün dünür gezdirdi. Akşamları onlar çau kahve içerken ben ağlaya ağlaya emzirirdim. Uçları yaraydı, doktor ne kadar hava alırsa o kadar iyileşir demişti. Evde yabancı varken tek havalanacağı yer odam. Hapis gibiydim. O dönemli düşüncesizliklerni hala affedemiyorum. Bunu yaşayan bir kayınvalide kendisi kocasını göndermemeli. İnsam o dönemde erkek görmek istemiyor çünkü.

35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.

Ben dogum yapali bir ay oldu hala kvler cumbur cemmaat evimdeler. Gunduz cocuk durmuyor esim gelince rahatim ama misafir kayniyor ev. Ben gelmeyin diyemedim umarim siz diyebilirsiniz.

Ben eltime demistim( ki kendisini severim) "doğumda annem disinda kimseyi istemiyorum,
bana ve kizima annem bakacak zaten ben sadece annemle rahat edebilirim toparlayalim siz sonra gelirsiniz " diye... Sagolsun dinlemişti, bir ay sonra gelmislerdi. Yakin olsa amenna gelsinler ama uzak olunca yatili misafir insani zorluyor malesef...

Doktorum tam bir tarih veremiyor diyin. Dogum olduktan sonra haber edin. Beklenmedik bi zamanda suyum geldi her sey ani gelisti haber veremedik. Suan bebek dogdu ama sütüm gelmedigi icin sarilik oldu ya da bebegimin sarilik olma tehlikesi var, doktor kış ayı oldugu icin ziyaretci kabul etmeyin dedi diyin. 40 ı ciktiktan sonra gelsinler bi zahmet. Uzunca bir sure bebegin videolariyla fotograflariyla gecinsinler.

Dogum sonrasi zor bir olay degil.aslinda her kadin esinin de yardimiyla bu kisa sureci atlatabilir.ailelerin gelmesine birsey diyemem.sonucta kista kiyamette yola cikmak yatili kalmak falan zor ya ne biliyim.ben evden alisverise cikmaya bile useniyorum.takilarini takip hayirli olsun demek icin geliyorlardir belki.uzun yoldan mi gelicekler acaba?

saydiklariniz arasında bebeğin halaları ve dedesi var, yeni Dogan torunlarini, yeğenlerini görmeyi arzu ederler..
zaten lohusa evinde, yatiya uzun sure kalacaklarını sanmam, bebeği görüp bir iki gün icinde donerler diye düşünüyorum.
sizi tenzih ederek ,kendi düşüncemi soyluyorum; bence bu denli yakin aile bireylerine , sen söyle gel, uc gün kal da su gun git minvalinde seyler denmesi bana çok ayıp geliyor, dogan bizlerin evladıysa, netice de onların da biriciği olacak..
diledikleri gün gelip görsünler, siz evladınıza kendinize yogunlasin.. Allahım saglikla hayirla kavustursun.. simdiden tebrik ederim :)

soylemeyin beni 38+6 da suyun bitmis sancin baslamis niye gelmiyosun diye doguma aldilar acil sizde boyle soyleyin daha sonra bekliyorduk acil aldilar dersiniz

telefon aç, gelecek kişi yok mu daha diye sor.
sana ıyı gelecek tek insanlar annen ve eşin.
nazının geçeceği de.
el kadar bebek.sülalenin bakmasına gerek var mı bılemedim.
beşik mevlidi var orada gorurler.
ortalık hastalık kaynıyor.
lohusasın!
ne bıleyım ben bunaldım buradan.
söyle açık açık.alınacak darılacak bişey yok.

Benim kv ve kp dogum dan 20 gün önce geldiler. Kp her gün bugun ne yiyecez diye sordu. Boğazını sıkasım gelirdi. Tek amacı g*t gezdirmek torun falan değil eminim çünkü kv anlatmıştı kendi çocugu oldugunda gezmeye gidecekmiş çocuk doğdugu gün gidememiş ertesi gün çoçuk ölmüş ogün gitmiş yuh dedim. Neyse baktım bu bizden gitmeyecek annemi erken çağırdım geç gelecekti normalde. Gitmek zorunda kaldı. Diyeceğim o ki kim gelirse gelsin ama kp gelmesin evde erkek varken ol-mu-yor. Ne faydası dokunacak sanki size oturduğu yerden yemek bekleyecek

Ya üzülmeyin ama bu tarz konuları görünce nasıl insanlar var diye hayret ediyorum. Sitede o kadar çok konu var ki doğumda ya da doğum arefesi görümce kaynana elti kayınço herkes nasıl gelebiliyor şok oluyorum.

Benim kv ve kp dogum dan 20 gün önce geldiler. Kp her gün bugun ne yiyecez diye sordu. Boğazını sıkasım gelirdi. Tek amacı g*t gezdirmek torun falan değil eminim çünkü kv anlatmıştı kendi çocugu oldugunda gezmeye gidecekmiş çocuk doğdugu gün gidememiş ertesi gün çoçuk ölmüş ogün gitmiş yuh dedim. Neyse baktım bu bizden gitmeyecek annemi erken çağırdım geç gelecekti normalde. Gitmek zorunda kaldı. Diyeceğim o ki kim gelirse gelsin ama kp gelmesin evde erkek varken ol-mu-yor. Ne faydası dokunacak sanki size oturduğu yerden yemek bekleyecek
Dogum yapinca nezaman gittiler kendi evlerine

bence bu denli yakin aile bireylerine , sen söyle gel, uc gün kal da su gun git minvalinde seyler denmesi bana çok ayıp geliyor,
Kayınbabanın, görümcelerin yanında yellenmek zorunda kalmaktan daha ayıp olamaz herhalde.

Back
X