doğum yapan anneler bi bakar mısınız ??

34 haftalık hamileyim.henüz nasıl doğum yapacağımı bilmiorum ama normal doğum istemiorum korkuyorum cünkü.sormak istediğim su sezerya olurken altımızda iç çamaşırı olmuo mu yani herkes herseyi görüo mu daha sonra doğumdan cıktıktan sonra bizi kim giydirio iç çamasırı dahil pijama felan herseyi bide doğumdan cıkınca hemen mi giyiniosun.sezeryan doğumda sonda takıyolarmış bu doğru mu (

bide son bişi normal doğum olsa yine dikiş izleri oluomus sanırım o nasıl oluo nereyi neden kesiolar ? ben cok stres altına girdim gitgide korkuorum

Ben normal cok istedim olmadi bir seneyi gecti dogum yapali hala belim agriyo anadan dogma oluyorsun sadece hastanenin verdigi ameliyathane elbisesi giyiyorsun sondaj n yazikki takiliyoo cok beter birsey inan kiyafete gelince refakatcin kimse o giydirir sana kalmiss normal dogumdanda kim seni bu kadar soyutladi bilemem ama sezeryan daha zor agrilari õmurluk normal birgunluk ayrica sezeryanla dogumdan 3gun sonrasi sutun geliyoo sonra millet sutun yok diyip dayiyorlar cocuguna mamayii ben direttim hic mama vermedim cok uykusuz kaldim halada bebegim emiyo ohhh yasasin sen bir kere daha dusun benceee saglikli dogum normal dogumdur unutmaaaa millettinde gazina gelmee derim

Sende bizi iyice korkuttun

Sebep??dogrular buuu

Canim benim bak adi ustunde normal olan bu, sezaryen dusunme bence bir risk olmadan doktorun soylemeden... cekecegin agri aci maksimum 12 saat (ben tam 12 saat cektim bu 12 saat surekli aci cektigimi dusunme once saat basi sonra 40 dk da bir sonra yarim saatte bir derken son iki saat sıklıkla sanci cekiyorsun. Ben sanci aralarinda uyumustum düşün artik ) bebegin ciktigi andan itibaren hic bir agrin acin kalmayacak. Kesi diyorlar ona bebek cikarken vajinanda yanlis yirtilma olmasin diye tabi kesinin atilmasina gerek duyulmayan durumlarda oluyormus ama bana atilmisti 3 dikis atildi sonra o kadarcik. Kesi vajinadan bacagina dogru atılıyor iz kalmiyor korkma.normal dogumdan sonra sadece 1 hafta otururken hissedersin cok ufak bir aci ama rahatlikla bebegini kucagina alirsin yurursun normal hayatina devam edersin... korkma o yuzden hem gunahlarinin affolmasi da en guzel ödül. .. allah saglikla kucagina almak nasip etsin.

Ben iki kez sezaryen oldum biri genel diğer i spinaldi.ameliyat önlüğü gidiyorsunevet aaltında bbisey olmiyo ama sen ggormuyosun bile sadece batikon sürerken açıphemen kapatiyolar.utanacagin bbiseyyyok yyanı.sondayi genelde anestezi verdikten sonra takıyorlar hiçbisey hhissetmiyosun. 5-6 saat sonra pijamani refakatçi kimse o ggiydiriyor.ayrıca normal doğumda vajina ile anus arasında kalan bölgede dikişoluyor.sen hiiiic takma Allah yyardım ediyor hepsi geçiyor.Bende çok korkup kafaya takmisyim.Ameliyat bitince de bunu mu bu kadar taktim boşuna takmisim diyordum.Sakin korkma sezaryen oldum iki kez bana dediler yok yarım adam oldun, yok bundan sonra eskisi gibi olamazsın falan hiçde oöyle olmadı canımggayet güzel iyiyim maşallahhtoplayıp zıplıyorum eskisi gibi. Normal doğumun da etkisi az değil.20 dikiş aatılan var.Sonra yok vajina genişliği yok idrar torbası sarkikligi yok oksururken altına kacirma vs.. Dr hangisi ni uygun görürse onu ol canımRRabbim sağlıkla doğmasıni nasip etsin inşallah Rabbim e emanet ol..

Yanıher ikisini de aavantajları ve dezavantajları var.Kolay anne olunmuyor. Ama unutulup gidiyor işte.Sen de unutacaksin.Rabbim sabrınıve dayanma ggücünü vermesiydi kimse iki uç çocuk yapamazdı.Dr hangisini uygun görürse onu olacaksın inşallah. Ama diyelim normal olmadı ssezaryen de seni korkutmasın vallaha çok zor degiiiiil..Herkes dayanabilir inanki. Stres yaptıkça daha kötüoluyor.Ben aameliyat masa sında hıçkıra hıçkıra sağlamıştır bir de baktım kkızım kucaklarinda.. Ne zaman olmuşnanasıl fdoğmuş ne zaman kestiler diktiler inan hhiç bilemedim.Bol bol dua et ve mutlaka hergun elini kalbinin üstüne koyup 7 kez İnşirah suresini oku güzelim.Güzel annos seni..AAnnelerin güzeli sabret bekle ve rahat ol RRabbime bbırakkendini o mutlaka sana hhayırlı kurtulman içinyyardımedecek. Ben de dua eedeceğim sana özel ama aanladın seeeen..

Ben de 7 aylik hamileyim canim. Kalca kemigimde sorun var sezeryan olacam. Sorun olmasaydi da sezeryan olurdum. Evet normal dogum olmasi gereken ama oramin santim santim acilmasi aci cekmem kesilmesi dikis atilmasi dusundukce icim gidiyor oramdan bir seyin cikmasi bilmiyorum ya tuhaf. .. sezeryan olup da sikayet eden duymadim hic. Arkadasim gecen de normal yapti dikislerden bir ay cektim oturmakta zorlandim dedi. Tabi hem sezeryanin hem de Normalin kisiye gore degiskenleri vardir. Herkeste degisir illaki. Ciplak olma mevzusu da en son cekincen olsun daha onemli seyler var korkacak mesela sutun gec gelmesi gibi. Gerci kiminde erken gelebiliyomus.

Kesi yapilirken anestezi uygulaniyor korkma. Bu senin agri aci esiginlede alakali. .. kiminin tırnağı kirilsa basbasbagirir kiminin parmağı kirilir sesini cikarmaz anlatabiliyor muyum... sezaryen icin doktorun cok iyi olmali buna dikkat et doktoruna gore degisir bu ameliyat sonucta... sen bence dogum yapan butun tanidiklarina sor en onemlisi doktoruna sor oyle karar ver.

Normal de kesilecek yere atilan 3-5 dikis karniniz da kesilip dikiş atilacak bunu unuttunuz mu. Ayrica sezaryen olup yillarca sıkıntı yasayan pisman olan coook ornek var . O arkadasiniz cok abartmis 1 ay bormal dogumun dikislerinden cekmesi mümkün degil istediginiz uzmana sorabilirsiniz.

Forumda yazan birçok kişi var normal doğum sıkıntılarını.
40 günü geçip hala rahat oturamayan, dikişleri tutmayan ya da özellikle tuvalette çok sancı çeken, aylarca ilişkiye giremeyen, kesi olayının doğumdan beter olduğunu söyleyenler var.
Bunları okudukça insan ister istemez her türlü acı çekeceksem bari sezeryan olsun da genital bölgemden rahatsızlık duymamayım, alt karın sonuçta geleceğimi ve psikolojimi etkilemesin diye düşünüyor.
Ben de henüz gebeliğimin başındayım ve inanılmaz korkuyorum, elimde olsa karnımda büyütürüm yıllarca o derece bir korku var.

Canim benim korkutmayin kendinizi bu kadar ama gercekten abartmayi seviyor bazi insanlar bünye meselesi bunlara bakmayin siz hamileligin tadini cikarin.

Sancı cekmeyi gözünüzde abartmayın kızlar.. herkesin acı eşiği farklı.. iki kez normal doğum yaptım.. İkisinde de ilk 4-5 saat adet sancısı gibi gelgitler oluyor.. son bir saat tavan yapıyor ama bünye alıştığı için pek farkına varmiyorsun.. çünkü tek istedigin bir an önce doğurup evladina kavuşmak.. dogurdugun gibi kalçadan bir uyuşturucu iğne yapılıyor ve dikiş atılıyor.. hoop odaya alıyorlar seni.. hemen ardından yemek de yiyebiliyorsun, kalkıp dolasabiliyorsun, tuvalete gidebiliyorsun.. tek kural popişinin üzerine oturunca dikislerin acıyor.. birkaç güne ona da alisiyorsun..
Sezeryan da böyle ihtimaller yok, 12 saat öncesi vede 10 saat sonrası aç kalıyorsun.. millet bir oraya bir buraya gelip gidip; muhabbet sohbet ederken, sen yatağa çakılı bir şekilde koca gün hemsire gelse de bi ağrı kesici yapsa diye bekliyorsun.. Malesef o mucize iğneler 10 saatte bir yapılıyor ve etkisi 1-2 saat sürüyor.. En sonunda acliktan gebermisin tam yemek yemek serbest diyorlar.. Ama o da ne?? Sadece sıvı beslenme gece gündüz corbayi dayiyorlar önüne.. valla allah kolaylık versin.. bunun sonrasında bir de yürüyüş egzersiz filan.. derken buda gelip geçiyor..
Aynı odada kaldığım sezeryanli arkadaşlar bu yöntemi seçtikleri güne pisman oldular..
neticede sağlıkla alın da bebislerinizi kucaginiza.. hepsi geçiyor..
normal dogumun girişi sancılı ama sonrası mükemmel..
sezeryan ise girişi mükemmel sonrası sancılı..
Siz karar verin neticede o acı cekilecek arkadaş

Aynen
Aynen canim genital bolgede olmasindansa karnımI tercih ederim. Bir de iliskiye giremem valla her an yirtilacak korkusu olur ben de olmayacagini bildigim halde. Dogumdan sonra genital bölge cirkinlesiyormus sarkiyormus zaten bu da bizim bahanemiz olsun :) iyilesme surecinde bir iki ay yanimda annem kv falan olacak ondan biraz rahatim sadece bebegimle ilgilenebilicem birkac hafta bebegi yikama isini yapamam ama olsun yine izlerim mudahale ederim Ben :)

Çok göreceli bir konu canım bu..
Herkesin acı eşiği, hayata bakışı o kadar farklı ki...
Ben de gebe kaldığım ilk günden beri normal doğurmak için deli oldum...
Gel gör ki sancıları çektim çektim ama doğmadı bebeğim sezaryene girdim...
Rahmimde perde varmış...
Ben şu yöntem bu yöntem diye övmeyeceğim sadece yaşadıklarımı yazacağım sana da bir nevi öncü olur diye...
Ben sezaryenden sonra baya sıkıntı çektim...
Ağrısı sızısı yürümesi... Bebeğimle 10-15 gün ilgilenemedim bile emzirme dışında..
Altını başkaları değiştirdi... Hatırladıkça kötü oluyorum...
2 ay önce arkadaşım doğum yaptı...
Epidural normal doğum.. 20 saat sürdü ama normal doğurdu...
Bi sabah 10'da yatışı yapıldı sancısı gelmediği için suni sancı verdiler..
Ertesi sabah 6 da doğdu minik.. Ve bana 6,30 da mesaj atmış bebeğim doğdu diye..
Düşün ki yarım saatte kendini toparlamış dinç mutlu huzurlu..
Ben düşünüyorum da sezaryenden çıktım ben kaç saat kendime gelemedim ağrıdan sızıdan...
Ne olursa olsun gerçekten herşeyin (bana göre) normali güzel...
Tabi psikoloji de çok önemli bu yüzden kendini nasıl rahat hissediyorsan...
Her ikisinde de risk fazla ve bana göre aynı...
Bi komplikasyon olduğunda her iki doğum da riskli...
Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…