• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dogum yapanlar..devletten cocuk parasi alan var mi ? boyle bi imkan var mi ? CEVAPLARINIZI BEKLIYORU

azrekn11

Feryada Gücüm Yok Feryatsız Duy Beni
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2016
213
124
23
Konuyu dogru yere actim mi bilmiyorum ama dogum yapanlar cocugu olanlar cocuk icin devletten herhangi bi destek aldiniz mi dogum parasi sut parasi cocuk basi aylik maas gibi..... boyle imkanlarimiz var mi ?

Benim eşim memur, doğum parası alınıyor. 200 tl civarı galiba. Alındığından eminim ama netbilmiyorum ne kadar.

Devlet boyle imkanlar sunuyorsa kullnmak lazim insallah bilen birileri buraya msj atar:dua:
Bil ediğimiz çok imkan var aslında. Biz bebeğimizi 20 günlükken kaybettik, o yüzden doğum parası falan hiç düşünmedik. Eşiminn arkadaşı söylemiş daha sonra hem doğum , hemde vefat için verilen bi yardım parası varmış. Toplam 700 tl civarı. Bebeğime mezar yaptırırız diye dülünerek aldık daha sonra bizde bu parayı.

Tabikide arattim fakat kesin bi cevap bi yazi falan yok en azinda buraya sorup bilen gormus gecirmis deneymli insnlrdan bilgi almk daha iyi bnm icin

Ben dgum parasi aldm yardimlasma kurumuna dogum belgesini gtrduk 300 tly di glb aldm annenin adina ptt ye yatiyo bnim ilk bebegmdi o yuzdn bukadr aldm 2 3 de dha fazla aliyosn ve bu bir sefre mahsus bisey umarim yardimci olmusumdur:)

Ben dgum parasi aldm yardimlasma kurumuna dogum belgesini gtrduk 300 tly di glb aldm annenin adina ptt ye yatiyo bnim ilk bebegmdi o yuzdn bukadr aldm 2 3 de dha fazla aliyosn ve bu bir sefre mahsus bisey umarim yardimci olmusumdur:)

Cok tesekkur ederm :) dogumdan once basvuru falan yapman gerekiyo mu yoksa dogumdan sonra dogum belgeni alip gtmen yeterli mi?

Evet dogumdan snra cunki bebegn yasiyor olmasi gerekiyo. saglikli bebekler kolay dogumlar ins. Cnim :)

Eşi sigortalı olan ev hanımları bir defaya mahsus 300tl civarı bir para alıyor. SGK ya gidip başvuruyorsunuz çocuğun ve kendi kimliğinizle ama çalışanlarda durum nasıl bilmiyorum. Ayrıca eşinize de bir defaya mahsus bez parası adı altında yanlış hatırlamıyorsam 150tl civarı veriyorlar. onun başvurusuda sgk ya yapılıyor. başvuruyu yaparken şu tarihten itibaren herhangi bir ptt den paranızı alabilirsiniz diyorlar. 9 ay önce aldım.

Hmm sadece memur oldugu icin mi aliyor memur olmaynlar alamıyor mu

yakın zamanda doğum yaptım doğum belgesiyle beraber başvurup ilk cocuk için 300 tl cocuk parası alabilirsin doğum yaptıktan sonrada ziraat bankasına110 tl süt parası yatırıyorlar. 170 arayarak bilgi alabilirsin

Ben aldim canim ucuncu cocugum oldu suan 4 aylik dogum belgesiyle ssk mudurlugune esim gitti 600 lira ptt ye benim adıma yatti gidip aldim kimlikle 120 daha bankaya yatmis onunda cekmek icin ayin belli gunleri varmis kacirdik onu almadigimiz icin gitti para

Ben 5 ay once dogum yptim ilk cocuga 300 lira veryrlar ikincisi 500 üçüncüsüde 700 civarı arkadaşlar yapmaniz gerekn tek sey aile ve Sosyal politikalar baknligina bavurun orda evrakari doldurun ve size verilen tarihte ptt den paranizi cekin.

Ben 5 ay once dogum yptim ilk cocuga 300 lira veryrlar ikincisi 500 üçüncüsüde 700 civarı arkadaşlar yapmaniz gerekn tek sey aile ve Sosyal politikalar baknligina bavurun orda evrakari doldurun ve size verilen tarihte ptt den paranizi cekin.

Bu arada basvuruyu esinizde yapabilir bebegin kimligini yada dogum raporunu ve sizin kimliginzi goturcek ama bebegin gitmesi sart degil

Bu arada basvuruyu esinizde yapabilir bebegin kimligini yada dogum raporunu ve sizin kimliginzi goturcek ama bebegin gitmesi sart degil

300 tl aldım ama eşim halletti başvuru nereye yapılıyor hatırlamıyorum eşim doğum belgesi ve benim kimliğimi götürdü

Parayı da ptt den sadece anne isteyebiliyor

Süt parası alamadım çünkü yeterli primim yoktu

Back
X