doğum yapanlar eşleriniz yada yakınlarınız size ve bebeğinize ne hediye aldılar.

herkes kayınvalidesinden şikayet etmiş. ben de annem tarafından çok şikayetçiyim. normalde bebek çeyizini kızın annesi hazırlar.annemlerin durumu çok iyi değil herşeyi kendim aldım, eksikleri de kayınvalidem aldı sağolsun. yatak yapmış çarşaf takımları falan süslü sepetler sipariş etmiş bir sürü örgü işi inanın benden çok şey almış ilk torunu diye. zaten onun yanında kalıyorum doğum sonrası da o bakacak...
yazılanları okudum durumu olmayan aileler bile kızlarına bilezikten aşağı takmamışlar. benim annem 1 tl lik çorap bile almadı...
tamam çok bişey beklemiyorum, hatta ben herşeyi aldım senin yapmana gerek yok dedim ama insan ufacık da olsa bir kıymet görmek istiyor. abim sağolsun hastane çıkışı getirmişti. annem dediki kayınvalidenlerin yanında bunu annem almış dersin dedi... demedim tabiki abim aldı dedim. yazılanlara çok zıt bir örnek oldu ama böyle. sağolsunlar k.v ler çok ii bakıyorlar bana.
annemler 3 saatlik mesafedeler,abim doğum sonrası arabayla getirmek istiyor ama annem ben o kadar yolu çekemem diyor.
aslında gelmeme sebebi şu: kayınvalidemlere geleceği için ayıp olmasın diye altın takmak zorunda kalır diye gelmiyor.
duygu sömürüsü bile yaptım gelsin diye, belki doğumda ölürüm cenazem gelir sen gelme dedim. onu bile omursamadı bişey olmaz inşallah dedi.ama gelmez biliyorum.ben annemlerdeyken babam kenarda birikmiş 6-7 binliramız var diyordu. ama annem 150 liraya bi çeyrek alıp takmayacak.

bu arada hiç bir sorunumuz ve kavgamız da yok ailemle kardeşlerimle de annem babamla da çok iyiyz. eşimi ve ailesini de severler ararlar konuşurlar ama.. durum böyle işte...

Bebegim saglikli sihatli dogsunda ne eylerim ben kimin ne takdigini daha dogmadan bunun telasina girenlerde biraz garip geliyo bana birakin millet ne takarsa taksin yani

Bnm annem bilezik takti esimde bilezik takti kayinvalidemde ceyrek takti kaynimin biri besik aldi kucuk bnm kendi abimn bi taneside besik aldi diger abim cocuk arabaai aldi gorumcemde bebegimin tum kiyafetlerini aldi bize birsey kalmadi yani

Kayinvalidem ilk bebek haberini duydugunda hemen bir ceyrek takti. Sonra bebek eşyalari hemen hemen 6. Aylik olana kadar almis. Yorgan yastik ozel yaptirmis.Mevlutte giymem icin Bana gecelik sabahlik terlik almis. Kendi annemde ayni sekilde bircok bebek esyasi almis.bebegimin kuvetini kardesim almış supriz olarak.bizde esimle birlikte içimizde kalmasin bizde bebeğimize biseyler aldik demek icin alisveris yaptik. Dogumda ise kayinvalidem bnm esimin ve kızımın isminin oldugu kolye ve kizima bilezik takti. Esimin abisi tam altin gorumcem yarim altin takti.kendi ailem ise kalin bir kelepce taktilar.

kaynatam 1.700 e bebek odasını aldı.annem bebek arabasını alıcakmıs.yenı doğan butun kıyafetlerıde annem aldı.görümcem 15 takım 1 ve 2 yas gurubu elbiseler almış kızıma birde bilezik.2 kaynım yarımlık kaynatamda yarımlık takacakmış.kız kardeşim bir künye ve çeyrek alıcakmıs.annemde yarımlık takıcak abimde he kocamda kolye aldı 800 tl ye saolsunlar

bilezik takan kayınvalideler varmış vay beeee , benimki cimrilikten öldüğü için bileziğin b si bile geçmedi malesef , bana bir bluz almış görseniz temizlik bezi yaparsınız bir de diyor ki "indirimdeydi 7 liraya aldım"

doğumdan önce eşim ne istersin diyordu şakalaşıyorduk doğuma girdiğim gün kansızlık ve ameliyathaneden geç çıkmak ve daha sonra serumlar kendime gelememem eklenince eşimin aklına bir çiçek dahi almak gelmemiş sadece herkesin duası geldi dünyalara bedel

Eşim pırlanta bir kolye kayınvalidem beşibiryerde annem büyük altın ve bebeğimin odası giysileri herşeyini yaptı

9.5 yaşında kız 20 aylık oğlum var...
annem kızımda bana bilezik kızıma bilezik küpe aldı babam 2 bebek arabası(yazlık kışlık) beşik
oğlumda künye akülü araba aldılar
kaynana kızımda 1 yün bebek yorgan
oğlumda aynı yün yorgan ı bozdurup yeniden yaptı....bu kadar...saygılar
(ha bu arada benden sonra kızı doğum yaptı 1 aylıktı koluna künyeyi taktı)

valla ben hiç bişey istemiyorum. çünkü ihtiyacimiz yok onlara. henüz 6 aylık hamileyim. eşimin ailesinde durumları iyi degil. çok isterler almayı. ama alamazlar. benim ailemde bilmiyorum ne alicaklari sonuçta ilk torun benim oğluşum. ama beklemiyorum bişey almayı eşimle bebek için birikm yapıyoruz yeter bize:)

siz çok beklemişsin almadilar diye dert yaniyonuz özeniyonuz bende okuyunca güle güle kullansinlar sağlık olsunlar. dedim içimden.

kızlar boşverin düğünde bişi yapmamış insanlar torun doğunca mı yapacaklar ben bişi beklemiyorum bizimkilerden, ama yaparlarsa da şaşırtırlar beni

benim annemler bana bir bilezik bebişe de iki yarıam altın aldılar. Kayınvalidem ne alacak bilmiyorum ama esaslı birley alır eminim. Zaten hamile olduğumu oğrendiğinden beri sürekli bir şeyler alıyor hiç eliboş gelmez sağolsun. Benim aklım şuna takıldı bunları doğumdan sonra hastane de mi takacaklar yoksa mevlitte mi onu bilemedim geçen bir,arkadaş doğum yaptı ziyaretine gittik hastanede yastığında çeyrekler vardı bebişin.

hiç kötü hissetme bence benim babam kızıma künye,bebek arabası,beşik aldı anneannem bilezik aldı eşimin ailesi ise çocuk görmeye gelince takısını taktı gitti o kadar başka bi şey alan olmadı alanda elbise falan alır artk bısy bklemıyorum sende sorn etme bosuna

Eşler de mi birşey aliyor bizimki bir cicek bile almadi dogum yaptimda :) ailemde kardeslerim çeyrek takti annem ogluma künye takti babamda ceyrek takti esimin tarafindan hicbirsey yok taktiklarimiz gelmedi onu birak 2 3 aylik hamileyken dalga gecer gibi eskilerini ayiracagini soyledi kaynanamda dugunde kinaya koydugu iki ceyregi geri aldi onlardan bisey gelmez diye dusunuyorum daha olani istemeseler bari yuzsuzler :)

Bende sorun mu var acaba ya :) işyerinde bi arkadaş demişti. Ki hamile değil. Bigün bebeği olursa eşinden set isticekmiş. Israrcı olarak. Yani zorakide olsa aldırcak.
Yahu benim hiç öyle derdim yok he :) hiçbişey beklemiyorum. Hem bana niye alıncak onu anlamadım. Bebeğe alsın alan. Bilezik set met kimseden beklemiyorum. Kendi ailem eminim bebeğe elinden geleni yapar. Masrafları konusunda destek olurlar, bazen söylüyor zaten. Ama eşimin ailesinden hiiiiiç ama hiç beklentim yok. Normalde zaten kimseden yok ama hele onlardan HİÇ yok. Daha geçen gün bebek mobilyası ile ilgili konuşuyodum. Ne gerek var sizin yatakda yatar dolap beşik meşik hüçbişeye gerek yok dedi. Bunu diyen insandan ne bekleyeyim ben :) huzur taksın herkes bana. Ömürlük sürer, en güzeli o.

su takı vs oldum olası sacma gelmıstır bana, bebege takı yastıgı yapılır takmak ısteyen bırsey gıder yastıga takar, bızde genelde ceyrek falan takılır , ben henuz hamılelıgımın en basındayım ama kımseden bırsey beklemıyorum.
ona ragmen aşlem döktürüyor, ben daha bır toplu ıgne almadım yavruma cunku cınsıyetı bellı degıl annemlerın ılk ve tek torunu olacak o nedenle cok heveslıler br ton kıyafet-yastık-yorgan-battanıye-emzık-bıberon vs.. aldılar, esımden kendıme degıl ama bebısıme bırseyler almasını beklerım belkı bana da bır cıcek ya da ıcten bır sarılıs yeterde artar bıle ....
esımın aılesının durumu yok ama gorgulu ınsanlar, kıyafet falan gelır zatende, takı makı bılemem cokta gereklı degıl-alırlarsada bebegım ıcın saklarım gelen tum takı tarzı hedıyelerı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…