Doğum Yapanlar,Ultrason Ölçümlerine Göre Kaçıncı Haftada Doğum Yaptınız ?

Hypnose_22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
214
4
46
İstanbul
Benim doğum yapmış annelere bir sorum olacak.Hamileyken ultrason ölçümlerinize göre,kaçıncı haftada doğum yaptınız ? Ben son adet tarihimi bilmiyorum.Son birkaç ultrasonuma göre 36 haftalık hamileyim..Bir ara daha ufak gözüküyordu ultrason ancak artık sonlara geldik..Bebek ultrasonda görünen doğum tarihinde mi doğuyor,önce mi yoksa sonra mı..ya da sezeryan olursa doktor ultrason ölçümlerinimi dikkate alıyor ? Yani bebek ultraosnda 38-39 haftalık gözüküyorsa bekletir mi,geliştiği için alır mı ? Nolur yardımınıza ihtiyacım var,tüm annelerin cevabını bekliyorum..Teşekkürler :)

canım bende senin gibi adet tarihini bilmiyorudum ultrason tarifi benim bebeği 15 gün daha küçük gösteriyordu 4mayıs dogum tarihiydi ama bebeiğm 23 nisanda doğdu

Benim doğum yapmış annelere bir sorum olacak.Hamileyken ultrason ölçümlerinize göre,kaçıncı haftada doğum yaptınız ? Ben son adet tarihimi bilmiyorum.Son birkaç ultrasonuma göre 36 haftalık hamileyim..Bir ara daha ufak gözüküyordu ultrason ancak artık sonlara geldik..Bebek ultrasonda görünen doğum tarihinde mi doğuyor,önce mi yoksa sonra mı..ya da sezeryan olursa doktor ultrason ölçümlerinimi dikkate alıyor ? Yani bebek ultraosnda 38-39 haftalık gözüküyorsa bekletir mi,geliştiği için alır mı ? Nolur yardımınıza ihtiyacım var,tüm annelerin cevabını bekliyorum..Teşekkürler :)

bende son adet tarihimi bilmiyordum ama en son hangi ayda adet olduğumu biliyordum.burdan yola çıkarak doktorum doğum tarihimi belirlemeye çalıştı.bana 23 nisan gibi doğum yaparsın demişti 21 nisanda sezeryanla doğum yaptım.doktor tabiki ultrasonda görünen bebeğin kilosunu boyunu gelişimini dikkate alıyor.zaten bebeğin ultrasonda görünen gelişimi doktoruna bebeğinin kaç haftalık olduğu yada ne zaman doğacağı hakkında fikir verir.bebğin gelişimini tamamlaması 40 hafta olması gerekiyor.ultrasonda 38_39 görünüyorsa bebeğinin sağlığı kalp atışları ve senin suyun normalse belki 40 haftayı doldurmanı bekleyebilir.40 hafta dolduğunda eğer normal doğum belirtisi yoksa sezeryanla almak için birlikte bir gün belirlersiniz doktorunuzla o gün bebeğini alır.anlaşılan şuan bir panik halindesin sanırım bebeğinin gelişiminin yanlış hesaplanmasından korkuyorsun ama hiç endişelşenme senin kilo alışın vücudunda ki değişim bebeğinin kilosu boyu her ay okadar farklılaşıyorki doğumun yaklaştığını yada ne zaman doktorunun doğum için tarih vereceğini bu değişimler belli eder.inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.:nazar:

35+4 suyum azalmış açılım 4 cm olmuştu :( 2500 dogdu 47 cm :D ama şimdiii 17 aylık oldu 9.500 ve boyu 82cm :D kızımın..:69:

geçen yıl 2010 ağustosta sezaryen doğum yaptım ilk olunca 38+3. bu yıl da hamileyim (2011). 38+0da sezaryen olacağım. doktorum beklemeyeceğimizi söyledi. ki kızım planlı sezaryene rağmen o gün gelmişti. şimdi oğlumda beklemeyeceğiz.

42. haftamda dogum yaptim :34:Oglusum cikmak istemedi:1: 40.haftamdan sonra doctor biraz daaha bekleyelim dedi bekledik haala cikmaya gonlu yoktu artik 42. haftamda suni sanci ve epiduralla guzel bir dogumla oglusumu aldim kucisime...:16:

Bu anlattigim 6 yil once idi...simdi ikinci oglusuma hamileyim 3 haftam kaldi bunuda doctorum 3 hafta bekleyelim hala gelmezse istersen suni sanci ile dogum yaaparsin ,istersen biraz daha bekleriz dedi...:32:Bakalim aslan parcam kendiligindenmi gelecek....:49:

ben cevap versem biraz komik olur sanırım ama galiba istisnalardanım, ben son adet tarihimi çok net biliyordum ve o tarihe göre 39+1 de, hiçbir doğum belirtisi yokken bebeğin iri olması sebebiyle sezeryan oldum.aklıma geldi bi ağlayasım geldi yine:(( ama mayısın 10unda ultrason doğum tarihini nisan 15 gösteriyordu:)neredeyse 1 ay önce doğmuştu ultrasona göre:)) çünkü ultrason bebeğin iriliğine göre bir doğum tarihi belirliyor .kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama sanırım 20.hafta civarında satı bilmesen bile 20.haftada olduğunu doktorlar belirliyor

Back
X