Doğuma Hazırlık Doğum Yapma Korkusu:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
konuyu okuyunca içim cız etti geçen sene tam bu zamanlar bendede vardı yoğun bir korku heyecan hatta bir döenm korku öyle arttıki heyecanı bile bastırdı.
tavsiyem;
öncelikle kesinlikle size kötü doğum anılarını anlatanlara fırsat vermeyin kötü etkilenmeyin.
iğneden korkma bende aşırı korkardım ama hiiç hissetmedim bile popodan iki iğne vurdular birini duydum ama acımadı ikincisini iğne çıkınca gördüm iğne vurduklarını. kesikten korkma çünkü zaten orası uyuşuyor kesik ne zaman attılar bilmeyeceksin bile ben kesilmedim sandım hatta o kadar acısız olacağını bilmiyordum.
Allah gerçekten yardım ediyor doğum anı öyle aman aman felaket değil evet sancılar can yakıyor ama ne yapacağını bilince kontrol ediyorsun zaten sancı ile birlikte doğum oluyor çocuk vücuttan itiliyor. o kadar korkulacak bir şey değilmiş olumlu doğum hikayelerini oku ve ebeleri iyi dinle...Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına al inşallah.

benim daha 3 ay var doğuma ama ben de simdiden düşünmeye basladım nasıl olacak diye. bir tanıdığımın doğumuna cok yakından şahit oldum. normaldi onunki. sancılar tabi ki acı vericiydi ama doğum masasına yattıktan sonra 15 dk sürdü kalkması.üstelik ıkınmayı bile beceremediği halde.. biraz o teselli ediyor beni

Ben kendimi doğumun anlık bir olay olduğunu ve bitecek bir acı olduğunu düşünüp rahatlatıyorum... aynen de öyle...

Ben kendimi doğumun anlık bir olay olduğunu ve bitecek bir acı olduğunu düşünüp rahatlatıyorum... aynen de öyle...

kizimda sadece sanci agrilarindan korkuyordum ve epidural sayesinde hiç agrim olmadi
2. çocugum olursa yine epidural isterim ve kesinlikle korkmam hersey kendiliginden olup bitiyor
bebeginin yuzunu gorunce zaten :16: :16: :16: o ilk çirkin aglamasi çok sirinnnnn

Son düzenleme:
seni şu an en iyi anlayabilecek olanlardan biri de benim çünkü 10 gün kaldı doğuma, ben de nasıl olcak bilmiyorum benim de ilk doğumum olcak. evde olduğum zamanlar daha çok stres oluyorum o yüzden dışarı çıkıp oyalanmaya çalışıyorum evde sürekli düşünüyo insan nasıl olcak ağrısı ne zaman gelcek fln diye. şu an aklımdaki normal doğum epidural de düşünüyorum yaptıran bir çok arkadaşım tavsiye ediyolar kesinlikle, hayırlısıyla geçsin bu günler sağsalim bebişlerimizi alalım kucağımıza inşallah...

ve ben. 25 mart. yani 2 gün kaldı. 33 yaşındayım. normal doğum yapmayı çok istedim ama bebeğim yan duruşta. başını çevirmediği için , ptesi sabahı ultrasondan sonra sezaryene alınacağım. epidural elbette. herkes öneriyor. tabi ben çok korkuyorum ,uykularım zorlaştı, 23 kilo aldım, haliyle ağırlaştım ve tüm bunların yanında çok heyecanlıyım.

23 kilo da çokmuş canım... benim de kilolar o biçim oldu ve geri dönüşü zor gibi.... gebeliğimin başında annem aman dikkat dese de ben ipin ucunu ilk aylarda çok kaçırdım..... ve şu anda,7. ay bitiyor 15 kilonun üstünde aldım...ben de bi 25 le gideceğim.... uyku bana da zor ve de bacaklarım çok ağrıyor ağırlığımın artışından.....

Back
X