Doğuma Hazırlık Doğum yapmak çok mu zor arkadaşlar ya?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Merhaba.
Normal doğum yapan biri olarak diyorum ki, lütfen korkma normal doğumdan.
Deli cesaretiyle yaptım doğumu ben, epidural istemedim, annemler gibi doğurcam diyordum.
Sancılar arttıkça eyvah dedim daha doğuma girmeden sancılar bu kadar zorsa doğumhanede ne yapcam. Doğuramıcam dedim. Annem "merak etme doğum anında hiç anlamıcaksın çıkıvercek bebek" dedi, beni korkutmamak için öyle söylediğini düşünmüştüm ama gerçekten öyleymiş.
Ne zaman ki o doğum sandalyesine çıktım işte o an her şey kolaylaştı. Ikındıkça ne sancı ne ağrı ne de başka bişey canını yakıyor. Sadece ıkınıyorsun ve bebiş çıkıyor Allah'ın izniyle. Ne kadar kolaymış doğurmak demiştim. 10 dk sonra meleğim yanımdaydı, şükürler olsun.
Doğru ıkınabilmek için sancı gerek, çünkü ıkınma hissini sancı veriyor. Epidural de sancıyı hissettirmediği için ıkınmak zor olabiliyormuş. Ikınmayı beceririm nasıl olduğunu biliyorum dersen epidural isteyebilirsin. Ama inan o sancılar bile güzel :)
Hayırlı doğumlar inşallah.

Bana da moral oldu yazdıkların. Teşekkürler .

Öncelikle bu konu başlıgını açan arkadaşa çok teşekkür ederim,benim de korkularım var doğuma dair,
ama yazılanlar çok güzel zaten dayanılmayacak birşey olsaydı arkadaşın dediği gibi kimse 2.yi dogurmazdı hatta 3 ve 4ü :)
Ben de pozitif düşünceyle ve Dualar yardımıyla kolay bir dogum olacagı inancındayım Allah hepimize yardım etsin..

Ben sezeryan'dan daha çok korkuyorum inanın ki..
Normal doğumuda beceremiyeceğim gibi geliyor..
Sezeryan'ı mecbur kalmadıkça düşünmek bile istemiyorum,ama hangisi benim için daha hayırlı olur diyede düşünmeden edemiyorum.

Yazdıklarınız çok morel oldu gerçekten.
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar.
Allah cümlemizi kurtarsın sancısız,acısız İNŞALLAH.

ben şimdiden nasıl tutuşuyorum sormayın gitsin çok ama çok korkuyorum iğneden korkan ben doğum nasıl yaparım acabaAllah herkesin yardımcısı olsun........

tam tersi sancıyı duyduğunuz takdirde daha kolay doğum olur sancı olmadan ıkınmayı dusunemeyız ayrıca normal dogum herzaman destekledıgımız bısey sanıldıgı gıbıde korkulacak bır durum yok normal dogumda bebeğın akciğerlerine doğum kanalından cıkarken baskı yapılır ve akcıgerlerdekı sıvının bır kısmını bosaltır solunum sorunları bu bebeklerde daha dusuk olur hem normal dogumda anneyle bebek daha cabuk bı araya gelıyor ılk yarım saat emzırebılıyorsunkı bu cok onemlı sancı cekıceksın ama bebegın ıcın saglıklı olnda bu..

Normal dogum elbetteki en sagliklisi fakat dogum sancisini kaldirabilecek bunye var kaldiramayacak olan var. ben cok cesaretli degilim bu konuda oyuzden sezaryan icin gun aldim carsambaya tabi ozamana kadar kendiliginden gelmezse. Hayirlisi olsun artik hakkimizda.

bunyeden zıyade cesaret konusu gıbı olmus sız karar verdıkten sonra..her anne bebeği için doğru kararlar verir sizde öyle yapmısınız demekki Hayırlısı olsun hakkınızda

Ben hamileliğim boyunca sık sık yürüyüşler yapıyorum başından beri,geçen hafta 10 gün kadar her gün düzenli yüzdüm,28 haftamdayım hala da yürüyüşlerimi aksatmadım,inşallah doğuma kadar devam ederim diyorum ama bakalım..

Bende normal taraftarıyım ki ben panik bi tipimdir nasıl olacak onu da bilmiyorum yaa hayırlısı,bi deli cesareti gelmesi lazım bana..:)

çokk iyi yapmışınız sunu söylim spor yapan insanlar daha kolay doğum yapıyor ama korkmayın sanıldığı kadar zor değil ve siz korktukça dahada büyür gözünüzde :18:

çokk iyi yapmışınız sunu söylim spor yapan insanlar daha kolay doğum yapıyor ama korkmayın sanıldığı kadar zor değil ve siz korktukça dahada büyür gözünüzde :18:

Zaten yürüyüşü çok severim ama işte sıcaklardan dolayı akşamları yürüyorum eşimle artık.

Hayırlısıyla hep şunu diyorum sağlıkla yoğun bir açılmayla giderim de normal doğururum inşallah diye dualar ediyorum artık..Ki ben iğneden bile korkan bi tipimdir ama böyle durumlarda bazen cesaret geliyor bana,bunda da gelir inşallah sağlıkla...

inş dediğin gibi olur canım zaten o an iğne falan hissetmesin hem mecburen olucak bu doğum ameliyat olsa oda aynı sey agrı kesıcı ıgne 3 gun boyunca ve serum takılıyo kurtulus degıl yanı ha zor durumda kalırsın baska care kalmaz mecburen amelıyat olur onada sozum yok ama elınden geldıgınce normal dogum hep destek tam destek DD

kesinlikle katılıorum size

Sancıya katlanamayacak bünye diye bir şey olamaz bence. İlk doğumumda 17 saat sancı çektim, sancıdan midem bulandı hatta çıkardım. Ellerim uyuşmaya başladı, ben ki sezaryenden deli gibi korkardım beni sezaryene alın diye yalvardım. Acıya dayanamaz bayılırım diyordum ama bayılmadım ve doğurdum. Hamile arkadaşlar yanlış anlamayın, amacım sizi korkutmak değil. Benim ilk hamileliğim en başından beri zordu ve doğumum da çok zor olmuştu. Ona rağmen dayandım yani dayanılmayacak acı diye bir şey olamaz bence. Önemli olan doğum ekibinizin size verdiği moral ve güven. İkinci doğumuma 3 doktorla girdim. Doğum süresince kendi aralarında sohbet ettiler, gülüştüler, bebek için isim önerilerinde bulundular. Hatta annemler dışarıdan duymuşlar seslerini, çıkınca ne kadar kolay doğum yaptın demişlerdi. Doktorların bu tavrı beni de rahatlattı, bu kadar rahat olduklarına göre her şey yolunda demek ki diye düşünmüştüm. Umarım hepiniz böyle bir ekiple kolayca doğurursunuz :)

Bende normal istiyorum 11 haftalık hamileyim çok korkuyorum ama çokta istiyorum napcam bilmiyorum allah hepimize yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…