- 23 Kasım 2015
- 20
- 5
- 6
- 37
- Konu Sahibi gizemuzuner
-
doğru aslında oluruna bırakmak lazım..bir de hemen olcak diye bi kural da yok ama bende tecrübe ile yaşayanların yorumlarını merak ettim biraz daBilemezsinki yaza gelmesin dogum diyemi ugrascaksin birak bence oluruna hakkinda hayirlisi olsun boyle dusunme bence
hayırlısı tabi..çok düşünmemek lazım aslında..Bilemezsinki yaza gelmesin dogum diyemi ugrascaksin birak bence oluruna hakkinda hayirlisi olsun boyle dusunme bence
çok haklısınız..allah sizinde gölünüze göre versin inşbence ikisininde farklı zorlukları var yeğenlerimden biliyorum..bence boyle planlar içine girmeden Rabbim aratmadan ver hayırlısıyla ver diye dua et..ben 2 senedir bekliyorum ister yaz ister kıs olsun yeterki gelsin..
Canım bunun için deneyime gerek yok. Sen bulunduğun yerin zamanına bakacaksın. Mesela Antalya gibi biryerde yazın son aylar zor geçebilir, ama karadenizde yazın daha güzel gibi. Yazları hem çok sıcak olduğu hem de klima çalıştığı için bence bebek/anne için daha zor. Bahar ayları en iyisi
Ama mesela kaloriferli bir evdesindir, senin vücudun soğuğu seviyordur, o zaman da kış iyidir gibi.
Daha kuzey ve doğu kesimler, ulaşımı zorlaşan, eksi sıcaklıklara düşen yerlerde de kış çok zor olur vs.
Çalışıyorsan işe göre de düşünebilirsin.
Ama herşeyden öte Rabbim hayırlısını, hayırlı zamanı nasip etsin
aaa negüzel..Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş.Aslında Allah hepimiz için herşeyin en hayırlısını vermiş..aslında bunların hepsi kaderimşzde yazılı şuan..böyle şeyleri yapmak herşey belli iken komik aslında ayarlamalar,düşünmelerfln ama işte insanoğlu...bence hıc dusunme bunları Allaha bırak ben öğretmenım dogumum subat ayına denk gelıo ewet soguk olcak ama dogum ıznım bıtınce yaz tatıolı baslkıycak taa eylulde baslıycam ıse kısmetse yanı ıstesem boyle denk getıremezdım kı tedavı olmaya basladıgımda eylul ayıydı hamıle kalsam mayıs hazıranda doguyodu dpgum ıznım yaz tatılınde bıtıyodu hıc dusunme en ıyısını Allah bılır
cevap için teşekkürler...aslında ankaradayım..
yaz hiç belli olmuyo yakıcı sıcaklar bazen bir ay bazen iki ay sürüyo..
soğuğa da dayanıklıyım,evimde kaloriferli..
aslında bahar ayları o açıdan iyi olabilir dediğiniz gibi..
çalışıyorum ama işimle ilgili problem yok her zaman için uygun doğum..
aslında zaman çabuk geçiyo..max 2-3 ay zorluğu olur alışına kadar ondan sonra herşey yoluna girer diye düşünüyorum..
amin herkesin gönlüne göre olsur inşallah..
Öğretmen falan isen mesela doğum izninin bittiği tarih yaz tatili başına denk gelirse bebişinle fazladan zaman geçirme şansın olabilir
Ben Antalyadayım. Bahar ayını çok seviyorum. Yaşama sevincim çoşuyor. Bilerek olmadı ama çok güzel bir zamana denk gelecek kısmetse. Bir de yaz çok yoğun ve sıcak olduğundan doğum izninde olucam inşallah
Amin çok teşekkürler. bu güzel duyguyu sana da nasip etsin inşallahAllah sağlıkla kucağınıza almayı nasp etsin inşallah..
en hayırlı zamanda versın ınsallahhhaaa negüzel..Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş.Aslında Allah hepimiz için herşeyin en hayırlısını vermiş..aslında bunların hepsi kaderimşzde yazılı şuan..böyle şeyleri yapmak herşey belli iken komik aslında ayarlamalar,düşünmelerfln ama işte insanoğlu...
Birini mart ta doğurdum tam kış çocğuydu birinide bu temmuz da doğurdm oda yaz çocuğuydu :) ikisinide gördüm yazı tercih ederim en azından çocuğun altını açmaya banyo yaptrmaya korkmıyosun çünkü bizim gibi değillrr bizim terlediğimz ortamda onlar üşüyebiliyo yaz iyir iyiidir..merhabalar...ben 2 yıllık evliyim..artık çocuk düşünmeye başladık..bu ay korunmayı bırakıp bırakmamakta tereddütlüyüm..tabi hemen olur mu,vereceği zamanı Allah bilir,tabi ki sağlıkla gelsinde ne zaman olursa olsun düşüncesindeyim ama yine de böyle zorlukları duyupta yorum yazmadan edemedim mesela şimdi hemen gebe kalırsam son aylarım yaza geliyor..birkaç kişiden duyduğum ve yorumlardan okuduğumda son aylar zor oluyor bir de yaza denk gelirse daha zor gibi yorumlar...öyle olunca bende tereddüt içindeyim..acaba biraz beklesem mi..belki de hemen olmayacak..ama hemen de olursa son zamanlar zor mu olur yazın...yazın gebelik yaşayıp zorluğunu gören var mı..bunu en iyi yorumlayacak hem kış hem yaz annesi olanlar olur sanırım..böyle iki gebelik geçirip farklı zamanlarda hangisi daha avantajlı oldu daha rahat oldu acaba...
Cevap için çok teşekkürler..bende sizin gibi düşünüyorum..belki gebelikte sıcaklar zorlayanilir ama doğduktan sonra yıkaması ,giydirmesi daha rahat olur bencede..hem kışa kadar toparlar seneye yaza da emeklemesi yürümesi gelir..sanki yaz çocuğu daha iyi gibi..Birini mart ta doğurdum tam kış çocğuydu birinide bu temmuz da doğurdm oda yaz çocuğuydu :) ikisinide gördüm yazı tercih ederim en azından çocuğun altını açmaya banyo yaptrmaya korkmıyosun çünkü bizim gibi değillrr bizim terlediğimz ortamda onlar üşüyebiliyo yaz iyir iyiidir..
çok teşekkürler yorum için..evet herşeyde olduğu gibi tam dört dörtlük durum olmuyo..bebek açısından yazın doğması,anne açısından kışın gebelik daha rahat gibi..bir şeyden fedakarlık etmek lazım....İlk kizimi 24 mayista ikinci kizimi yeni dogurdum 7 kasimda. İlk gebeligim kis ayina denk geldi o kadar cok gribal enfeksiyon gecirdim ki ilacta icemiyordum hamilelik iskence gibiydi.
İkinci kizimda subatta hamile kaldim en agir zamanlarim sicaga dayanilmayacak zamanlarimda gobek buyumemisti yormuyordu son iki ayda daha cok agirlasiyorsun o da eylul sonu ekim ayi idi. Yani ikinci hamileligim mevsimsel olarak daha rahat gecti. Ama simdi soguklar ve salgin hastaliklardan bebegi korumak lazim ilk kizim yaz bebegi oldugu icin ilk aylarimizi rahat gecirmistik. Yenidogan bebegimi korumakta daha hassasim suan.
Yani isin ozu ikincide hamilelik rahatti ama bebegi kollamak biraz daha ozen istiyor. İlkinde de kis gebeligi zordu ama bebek rahat buyudu. Allah hayirli zamanda nasip etsin.
Hakkınzda hayırlısı neyse o olsun . İsteyen herkes anne olsunCevap için çok teşekkürler..bende sizin gibi düşünüyorum..belki gebelikte sıcaklar zorlayanilir ama doğduktan sonra yıkaması ,giydirmesi daha rahat olur bencede..hem kışa kadar toparlar seneye yaza da emeklemesi yürümesi gelir..sanki yaz çocuğu daha iyi gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?